همدان – خبرنگار روزنامه جمله مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح گفت: پس از انتقال۷۵۰ تن بر ساعت پساب تصفیه شده فاضلاب همدان به این نیروگاه، از مجموع ۲۷ حلقه چاه آب موجود، ۲۵ حلقه آن مسدود و تنها در حال حاضر فقط ۲ حلقه چاه برای مصارف شرب کارکنان وجود دارد. عبدالمجید دیناروند […]
همدان – خبرنگار روزنامه جمله
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح گفت: پس از انتقال۷۵۰ تن بر ساعت پساب تصفیه شده فاضلاب همدان به این نیروگاه، از مجموع ۲۷ حلقه چاه آب موجود، ۲۵ حلقه آن مسدود و تنها در حال حاضر فقط ۲ حلقه چاه برای مصارف شرب کارکنان وجود دارد.
عبدالمجید دیناروند در جریان بازدید جمعی از خبرنگاران و فعالان رسانهای استان همدان از نیروگاه شهید مفتح، با اشاره به اینکه پساب خروجی نیروگاه دارای ph7 بوده و فارغ از مسائل جامد و روغنی است، بیان کرد: پساب نیروگاه در حد سالم است، به طوری که کشاورزان برسر استفاده از این پساب دعوا داشتند و برنامه داریم برای آبیاری فضای سبز نیروگاه هم استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه نیروگاه مفتح صددرصد برق استان همدان را تأمین میکند، مطرح کرد: نیروگاه همدان در بدترین شرایط برق استان همدان را تأمین کرده است؛ به طوری که در تابستان گذشته ۶۰۰ مگاوات برق توسط همدانیها مصرف شد.
دیناروند با بیان اینکه تا زمانی که مازوت وارد هر نیروگاهی شود، دود وجود دارد، خاطرنشان کرد: در نیرگاه شهید مفتح تمام تلاش خود را کردهایم شرایط احتراق در بهترین شرایط انجام شود اما بهتر از این نمیشود.
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان تأکید کرد: نیروگاه شهید مفتح یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی است که معادل ۱۰۰ میلیون لامپ LED تولید برق دارد.
دیناروند درباره اینکه نیروگاه باعث افت آبهای زیرزمینی و ایجاد فروچاله در این منطقه شده است، گفت: براساس اعلام شرکت آب منطقهای استان همدان در سال ۹۴ در شهرستان کبودراهنگ ۲۹۱۵ حلقه چاه مجاز وجود داشته که ۵۱۱ میلیون مترمکب آب برداشت میشد و همچنین در سال ۹۳ مصرف نیروگاه هفت دهم درصد کل آبهای منطقه بوده است.
وی یادآور شد: در حال حاضر کبودراهنگ ۲۶۱۷ چاه غیرمجاز و ۱۱۰۰ حلقه چاه مجاز دارد، به طوری که تعداد چاههای غیرمجاز دو برابر چاههای مجاز است.
دیناروند گفت: بر روی ۲۷ حلقه چاه نیروگاه کنتور نصب شده بود که بر این اساس نسبت مصرف آب نیروگاه به تمام چاههای مجاز منطقه دو درصد بوده است، آیا این میزان میتواند منطقه را خشک کند؟
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان اظهار کرد: بدون مراجعه به آمار گفتیم نیروگاه مقصر است و چاههای عمیق را در منطقه زیاد کردیم درحالیکه هرجا آهک کف شکنی شده و از منابع استراتژیک زیرین برداشت صورت گرفته در چند متری آن فروچاله ایجاد شده است.
وی با تأکید براینکه کسانی که با حفر چاه عمیق لایههای آهکی را کف شکنی کردند باعث ایجاد فروچاله شدند، بیان کرد: چرا مسائل را علمی نمیگوییم و نیروگاه را مقصر می دانیم؟
دیناروند با طرح این سوال که آیا با دو درصد برداشت از چاهها میتوان نیروگاه را مقصر ایجاد فروچاله دانست، تصریح کرد: نقشههای هوایی لازم است که بدانیم جاهایی که فروچاله ایجاد شده حتماً در نزدیکی آن کسی کف شکنی کرده است.
وی با بیان اینکه برای سنجش میزان آلایندگی نیروگاه تجهیزات موجود است، گفت: کدام ایستگاه و مرجع اعلام کرده است که نیروگاه آلودگی داشته است؟
دیناروند با تأکید براینکه هواشناسی میزان آلودگی منطقه و اینکه آیا به انسان آسیب میزند را رصد کند، بیان کرد: یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برای نوسازی تجهیزات احتراق و آنالایزرهای اکسیژن و مشعل خانه هزینه شده است. ماهیت سوخت این است و بهتر از این نمیشود.
وی اظهار داشت: با بهرهبرداری از سامانه خنک کننده خشک، سالانه نزدیک به ۷۵ درصد در مصرف آب این نیروگاه صرفهجویی میشود.
دیناروند عنوان کرد: نخستین واحد برج خشک این نیروگاه در شهریور سال ۱۳۹۴ همزمان با سفر هیات دولت به استان همدان به بهرهبرداری رسید.
وی با اشاره به اینکه نیروگاه شهید مفتح ظرفیت تولید یک هزار مگاوات برق را دارد، افزود: این نیروگاه تمامی برق مصرفی استان همدان و بخشی از نیاز مشترکان استانهای همجوار را نیز تامین میکند.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان تاکید کرد: به منظور تولید یکپارچه برق و جلوگیری از خاموشی، به ناچار از سوخت مازوت برای تولید برق در این نیروگاه استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه از پساب تصفیه شده فاضلاب همدان برای عملیات خنکسازی در این نیروگاه استفاده میشود، تصریح کرد: این آب تصفیه شده شفاف، بدون بو و از نوع صنعتی محسوب میشود که برداشت از آبهای زیر زمینی را به صفر رسانده است.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان ادامه داد: این نیروگاه از نیروگاههای بخار آبی است که ۴۰ درصد بهرهوری دارد و کشور به سمت ساخت نیروگاههای سیکل ترکیبی با راندمان ۶۵ درصد حرکت میکند.