محمدجواد فتحي، نماينده اصلاح‌طلب مجلس دیروز در اعتراض به تبصره ماده ۲۸ قانون آیین دادرسی کیفری از سمت نمایندگی خود استعفا داد. وی در توضیح دلایل این استعفا از پیگیری هایی که انجام داده و به نتیجه نرسیده و فشارهای بیرونی بر نمایندگان مجلس سخن گفته و تاکید کرد که در زمان بررسی این استعفا […]

محمدجواد فتحي، نماينده اصلاح‌طلب مجلس دیروز در اعتراض به تبصره ماده ۲۸ قانون آیین دادرسی کیفری از سمت نمایندگی خود استعفا داد. وی در توضیح دلایل این استعفا از پیگیری هایی که انجام داده و به نتیجه نرسیده و فشارهای بیرونی بر نمایندگان مجلس سخن گفته و تاکید کرد که در زمان بررسی این استعفا توضیحات بیشتری را ارائه خواهد کرد.استعفای فتحی مورد توجه رسانه ها قرار گرفت و بسیاری از اصلاح طلبان، این اقدام او را به مثابه یک اقدام قهرمانانه دانستند. آنچه مورد توجه این گروه قرار گرفت «افشاگری» فتحی در مورد «فشارهای بیرونی بر نمایندگان» است.
احمد شیرزاد ، نماینده پیشین مجلس از جمله مخالفان استعفا است و در گفت و گو ی اخیر خود گفت: «من شخصا موافق این استعفا نیستم. به نظر من حق شخصی نماینده نیست که استعفا دهد آن هم به دلایلی که به رفتار سیاسی دیگران یا آنچه که در سمت نمایندگی برایش اتفاق است»

وی افزود:« استعفا در آیین نامه مجلس پیش بینی شده اما مربوط به وقتی است که مثلا نماینده ای به واسطه بیماری یا شرایط روحی و روانی خاص از انجام وظایف نمایندگی معذور شود. مثلا وقتی که یک مسافرت خارج از کشور یا مسائل شخصی غیر قابل اجتناب برایش پیش آید. در این موارد می توان استعفا داد اما این که به دلیل مشکلاتی که دیگران پیش اورده باشد، درست نیست ولو اینکه نماینده خیلی هم محق باشد.»
وی در پاسخ به اینکه هدف اصلی از استعفا کنارگیری از سمت نمایندگی است یا ارسال یک پیام سیاسی، گفت: « ممکن است که هدف نماینده مستعفی ارسال یک پیام به مردم و موکلان خود باشد احتمالا این طور تلقی می کنند که باید جامعه رامتوجه فشارهایی که روی نمایندگان است، کنند اما بیان این پیام از طرق دیگر نیز ممکن است
شیرزاد افزود: «به نظر من استعفا یک مقداری بوی ضعف و شانه از مسئولیت خالی کردن می دهد. من فکر می کنم که عامه مردم از این شیوه خوششان نمی آید و انتظار دارند نماینده ای که رای آن ها را کسب کرده است کار خود را به درستی انجام دهد.مردم می گویند اگر نمی توانستی از اول نباید وارد عرصه می شدی.»
وی با تاکید بر اینکه « من استعفای آقای فتحی را محکوم نمی کنم و حق قانونی اوست» گفت: « سلیقه شخصی من این است که استعفا روش مناسبی نیست. من فکر می کنم که برای رساندن پیام و بیان مشکلات می توان از نطق های عادی استفاده کرد. احتمالا تحلیل نماینده مستعفی این است که از این طریق توجه بیشتری جلب می کند. اما من فکر می کنم که افکار عمومی این روش را کمتر می پسندد و بیشتر ترجیح می دهد که یک نماینده محکم و پابرجا ببیند تا نماینده ای که وقتی تحت فشار قرار می گیرد، استعفا می دهد.»