۴۲ اثر طبیعی واجد شرایط ثبت شناخته شد
۴۲ اثر طبیعی واجد شرایط ثبت شناخته شد

    ۴۲ اثر ارزشمند طبیعی از ۱۳ استان کشور با تصمیم شورای ملی ثبت میراث طبیعی واجد شرایط ثبت شناخته شد. در جلسه شورای ثبت میراث طبیعی که در سالن آمفی تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به ریاست معاون میراث‌فرهنگی کشور برگزار شد، ۵۰ پرونده پیشنهادی از استان‌های آذربایجان غربی، همدان، سیستان و […]

 

 

۴۲ اثر ارزشمند طبیعی از ۱۳ استان کشور با تصمیم شورای ملی ثبت میراث طبیعی واجد شرایط ثبت شناخته شد.
در جلسه شورای ثبت میراث طبیعی که در سالن آمفی تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به ریاست معاون میراث‌فرهنگی کشور برگزار شد، ۵۰ پرونده پیشنهادی از استان‌های آذربایجان غربی، همدان، سیستان و بلوچستان، گیلان، تهران، فارس، اردبیل، خراسان رضوی، سمنان، مرکزی، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان برای ثبت ارائه شد که با تصمیم شورای ملی ثبت میراث طبیعی، ۴۲ اثر ارزشمند واجد شرایط ثبت شناخته شد.
از شاخص‌ترین آثار مطرح شده در این جلسه که واجد شرایط ثبت شناخته شده است می‌توان به کلوت‌های مند دشتی در بوشهر، آبشارهای گیوران، قیزیل جیربدلان آذربایجان غربی، جنگل تالابی امیربکنده و باغ فلاحت (ایستگاه تحقیقات کشاورزی) لاهیجان و آبشار میلاش از گیلان، منظر طبیعی قشلاق تنگ اردبیل، درختان سرو کهنسال زیبد و درخت ارس کهنسال ارچای بی بی خراسان رضوی، تنگ ظلمات سمنان و درختان کهنسال ارزشمند در استان‌های مختلف اشاره کرد.

شرط صدور حکم حمل سلاح برای محیط‌بانان

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور گفت: حکم حمل سلاح برای محیط‌بانان تنها زمانی صادر می‌شود که محیط‌بان دوره آموزشی قانون به‌کارگیری سلاح را گذرانده باشد.
سرهنگ جمشید محبت‌خانی با اشاره به اینکه حکم حمل سلاح برای محیط‌بانانی که آموزش قانون به‌کارگیری سلاح را ندیده باشند، صادر نمی‌شود، اظهار کرد: حکم حمل سلاح محیط‌بانان شش ماه اعتبار دارد. زمانی‌که فرمانده یگان استان‌ها برای تمدید این حکم به سازمان حفاظت محیط زیست مراجعه می‌کند، ما اطمینان پیدا می‌کنیم که آیا محیط‌بان دوره آموزشی قانون به‌کارگیری سلاح را در معاونت آموزش ناجا گذرانده است یا خیر؟ وی در ادامه با بیان اینکه سال گذشته حدود ۱۸۰۰ نفر از محیط‌بانانی که آموزش بدو خدمت ندیده بودند، طی دوره‌ای ۱۴ روزه آموزش‌های لازم ازجمله آموزش قانون به‌کارگیری سلاح برای آن‌ها ارائه شد، گفت: با توجه به فرِّار بودن متن این قانون باید به‌صورت مداوم برای محیط‌بانان تکرار شود بنابراین در قالب کتاب‌های جیبی برای محیط‌بانان آماده شده است تا بتوانند مدام متن قانون به‌کارگیری سلاح را مرور کنند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در بخشی دیگر از صحبت‌های خود اظهارکرد: در حوزه تجهیزات انفرادی محیط‌بانان نیز از دو سال گذشته تاکنون حدود ۴۰ میلیارد تومان هزینه شده و سازمان حفاظت محیط زیست همچنان پیگیر تجهیز بیشتر محیط‌بانان است.

 


مراجعه بیش از ۷۹ هزار نفر به مراکز پزشکی قانونی بدلیل نزاع

مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران گفت: در۱۰ ماه گذشته جاری ۷۹ هزار و ۴۹۱ نفر به دلیل آسیب‌های ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان تهران مراجعه کرده‌اند.
دکتر مهدی فروزش افزود:در۱۰ ماه گذشته سال جاری ۷۹ هزار و ۴۹۱ نفر بدلیل آسیب های ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان تهران مراجعه کرده اند که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸ که تعداد مراجعان به دلیل نزاع به مراکز پزشکی قانونی ۸۵ هزار و ۹۶۰ نفر اعلام شده بود هفت درصد کاهش یافته است. وی گفت: از کل مراجعان به دلیل آسیب های ناشی از نزاع در این بازه زمانی ۵۱ هزار و ۳۵۵ نفر مرد و ۲۸ هزار و ۱۳۶ نفر زن بوده اند. اداره کل پزشکی قانونی استان تهران همچنین به مراجعان نزاع توصیه کرد، ظاهر خون آلود تأثیری در صدور نظریه کارشناسی توسط پزشکی قانونی ندارد، آنچه مبنای صدور نظریه کارشناسی در خصوص جراحات است، نوع جراحت و عمق آن است. لذا معاینه دقیق ‌تر ضایعات نیازمند تمیز بودن موضع و بررسی دقیق آن توسط کارشناسان پزشکی قانونی است. همچنین باید افزود که دیگر چیزی به نام طول درمان در پزشکی قانونی تعیین نمی‌شود و این هم یکی دیگر از باورهای نادرست به یادگار مانده از گذشته است. برای صدور نظریه کارشناسی در خصوص صدمات ناشی از نزاع توسط سازمان پزشکی قانونی ارائه معرفی نامه از مراجع قضایی و یا کلانتری الزامی است. در مواردی برای بررسی دقیق تر جراحات و یا عوارض صدمات نیازمند اخذ مشاوره و یا تصویربرداری و یا سایر اقدامات پاراکلینیک هستیم. این امر برای حفظ حقوق مراجعان و اظهار نظر دقیق در خصوص صدمات است، لذا صبر و شکیبایی بیشتر مراجعان را می طلبد. در صورت وجود جراحات و صدمات عمده و تهدید کننده، فرد می تواند پس از انجام اقدامات درمانی به پزشکی قانونی مراجعه کنند. سوابق اقدامات انجام شده از سوی پزشکی قانونی از مرجع درمان کننده اخذ خواهد شد تا حقی از فردی ضایع نشود. صدمات ایجاد شده در نزاع (شامل آثار ضرب و جرح) یا مشمول دیه است یا ارش. در دیه که مقدار مالِ معینی است و در شرع مقدس به سبب جنایات غیرعمدی بر نَفس، عضو یا منفعت یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهت قصاص ندارد، مقرر شده‌ است. اَرش نیز دیه غیر مقدر است و میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تآثیر آن بر سلامت خسارت دیده و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند. « لذا در مواردی که برای صدمه وارده دیه مقدر وجود نداشته باشد کارشناس پزشکی قانونی بر اساس نوع جراحت و کیفیت آن و تأثیر بر سلامت فرد خسارت دیده و ایجاد یا عدم ایجاد نقص عضوی و تأثیر در کارایی عضو یا اندام اقدام به تعیین ارش می کنند که میزان ارش نسبت به دیه کامل انسان تعیین می شود.