معاون وزیر راه و شهرسازی از مناطق حاشیه نشین چابهار و کنارک بازدید کرد. مهدی عبوری معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار کشور در ادامه بازدیدهای میدانی خود از مناطق حاشیه نشین کشور و پروژههای در دست اقدام، پنجشنبه به سیستان و بلوچستان رفته است. مدیرعامل […]
معاون وزیر راه و شهرسازی از مناطق حاشیه نشین چابهار و کنارک بازدید کرد. مهدی عبوری معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار کشور در ادامه بازدیدهای میدانی خود از مناطق حاشیه نشین کشور و پروژههای در دست اقدام، پنجشنبه به سیستان و بلوچستان رفته است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در این سفر یک روزه به بازدید از محلات هدف کنارک و چابهار مانند چادران، مرادآباد، میرآباد و جنگلوک خواهد پرداخت.
این چهارمین سفر معاون وزیر راه و شهرسازی به چابهار است و از آن زمان اقدامات و پروژههای مهمی جهت مهار و کاهش حاشیه نشینی در این منطقه آغاز شده است که امروز چگونگی و میزان پیشرفت آنها توسط دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار مورد بررسی قرار گرفت.
شایان ذکر است که چابهار دارای بزرگترین میزان حاشیه نشینی در کشور به نسبت جمعیت است و استان سیستان و بلوچستان نیز یکی از سه استان با اولویت ویژه جهت انجام پروژههای مرتبط با کاهش سکونتگاههای غیر رسمی است.
عملیات ساخت ۱۰۰۰ واحد مسکونی در مناطق حاشیهنشین چابهار
آبان ماه امسال، عملیات اجرایی آمادهسازی و ساخت یک هزار واحد مسکونی در مناطق حاشیهنشین «مرادآباد» چابهار با امضای تفاهم نامه در حضور وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا (ص)، استاندار سیستان وبلوچستان و مسئولان و قشرهای مختلف مردم محلی آغاز شد.
استاندار سیستان و بلوچستان در جلسه امضای این تفاهمنامه اظهار داشت: در یک سال اخیر تحولات خوبی را در حوزه ساخت مسکن در استان شاهد هستیم و بیش از ۱۷ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است.
احمدعلی موهبتی با قدردانی از تلاشهای همه مسئولان برای محرومیت زدایی بویژه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، سازمان بسیج مستضعفین و همه دلسوزان نظام و هواداران توسعه سواحل مکران، بیان کرد: در سالهای اخیر توجه زیادی به توسعه این استان و افزایش اعتبارات انجام شده که جا دارد از همه تشکر و قدردانی شود.
وی ساماندهی حاشیه نشینی در چابهار و کنارک را از آرزوهای دیرینه مردم محروم این منطقه دانست و افزود: این مناطق با همت دولت و تخصیص اعتبارات بزودی مکان مناسبی برای سکونت مردم تبدیل خواهند شد.
وی از تعطیلی ساخت فرودگاه چابهار انتقاد کرد و ادامه داد: نباید عملیات ساخت پروژه بزرگی که در پنج سند برای ساخت آن تاکید شده متوقف شود و باید مسؤولان بزودی این پروژه را تعیین تکلیف کنند.
ساماندهی حاشیه نشینی در سیستان وبلوچستان اولویت است
اخیرا استاندار سیستان وبلوچستان گفت: ساماندهی حاشیه نشینی و سکونتگاههای غیر رسمی، جزو مهمترین برنامه های استان است که در سه شهر چابهار، زاهدان و زابل با جدیت درحال اجرا است.
احمد علی موهبتی با اشاره به جدیت دولت برای ساماندهی حاشیه نشینی و سکونتگاههای غیر رسمی، اظهار کرد: حاشیه نشینی در شهرهای استان، مجموعاً ۳۷/۴درصد مساحت این شهر ها را شامل می شود که با توجه به رویکرد دولت جهت بهسازی و ساماندهی حاشیه شهرها از سال ۱۳۹۲ تا کنون با صرف ۲۵۲میلیارد تومان ساماندهی و بهسازی و احداث تاسیسات روبنایی در این مناطق انجام گرفته است
وی افزود: با مصوبه هیات دولت ۵۰۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات بانکی برای احداث ۱۰هزار واحد مسکونی و تامین ۲۰۰میلیارد تومان مبلغ نقدی بلاعوض جهت خرید مصالح ساختمانی متناسب با پیشرفت کار و ۳۰۰میلیارد تومان جهت هزینه احداث تاسیسات زیربنایی و روبنایی تامین شده است.
استاندار سیستان وبلوچستان همچنین به واگذاری اسناد اراضی ۱۰۰۷ هکتار در حوزه چابهار اشاره کرد.
موهبتی گفت: در محله چادران شهر کنارک، قطعات مورد نیاز برای تامین مسکن ۲۰۸ خانوار و زیرساختهای آن به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تحویل و عملیات ساماندهی آن آغاز شده است.
وی ادامه داد: عملیات ساماندهی معابر حاشیه شهر و آسفالت معابر فوق در شهر زابل در سطح ۱۶هکتار شروع شده است. استاندار در پایان با بیان مسایل حاشیه نشینی شهر زاهدان گفت: برای ساماندهی این موضوع ۹۳هکتار زمین واگذار شده است.
گفتنی است که اخیرا معاون استاندار سیستان وبلوچستان وفرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز اظهارداشت: چابهار با توجه به موقعیت استراتژیک ظرفیتهای بینظیری در حوزه ترانزیت کالا، گردشگری، اقتصاد و تجارت دارد بنابراین باید مشکلات راه، آب و حاشیه نشینی این شهرستان یکبار و برای همیشه با تخصیص اعتبارات ملی مرتفع شود. رحمدل بامری با اشاره به وسعت، جمعیت، پراکندگی و فاصله ۷۵۰ کیلومتری چابهار تا زاهدان مرکز سیستان وبلوچستان، بیان کرد: استقرار ادارات کل از درخواستهای مهم مردم است و باید همچون جیرفت در کرمان عمل شود. وی بیان کرد: بیشاز ۷۰ هزار نفر از مردم در حاشیه شهر چابهار بدون هرگونه امکانات اولیه نظیر آب، برق، بهداشت و مدرسه سالهاست که سکونت دارند.
فرماندار چابهار ادامه داد: چابهار به عنوان گنج پنهان نیازمند یک فرودگاه بینالمللی است و باید هر چه سریعتر مشکلات پیش آمده در روند ساخت این فرودگاه برطرف شود.
بامری تصریح کرد: گازرسانی به چابهار، تکمیل راه آهن، طرح توسعه بندرشهیدبهشتی، ارتقای جادههای مواصلاتی و حل مشکلات آب، برق، تلفن و اینترنت از دیگر درخواستهای مهم مردم بوده که نیاز است رییس مجلس شورای اسلامی آنها را در سطح کلان ملی پیگیری و مرتفع کند. امام جمعه چابهار نیز گفت: چرا بعد از گذشت چندین دهه، مشکلات آب شهر و روستاهای چابهار در کنار آبهای اقیانوس هند حل نشده و همچنان آب جیره بندی و با تانکر تامین میشود.
حجت الاسلام سیدمحمد موسوی درخصوص فرودگاه در حال ساخت چابهار اظهارداشت: چرا فرودگاه چابهار بعد از گذشت ۲۰ تا ۳۰ سال به نتیجه نمیرسد و هر وقت شاهد کارشکنیهایی هستیم که از رییس مجلس شورای اسلامی درخواست میشود به این مساله رسیدگی کند. امام جمعه موقت اهل سنت چابهار نیز اظهارداشت:با توجه به طرح توسعه سواحل مکران ساخت فرودگاه در محدوده منطقه آزادچابهار یکی از ضرورتهای اجتناب ناپذیر است. مولوی عبوالواحد بزرگزاده افزود: آیا فرودگاه نظامی و بدون امکانات و سختگیری ها در کنارک که ۵۰ کیلومتر فاصله دارد میتواند برای چابهار جذب سرمایهگذار و گردشگر کند.
وی بیان کرد: اگر قرار است مثلا ۲۰ هزار گردشگر وارد چابهار شود آیا این امکانپذیر است که فرودگاه با شهر ۵۰ کیلومتر فاصله داشته باشد.
- نویسنده : بازدید معاون وزیر راه و شهرسازی از مناطق حاشیه نشین چابهار و کنارک؛