ایران آماده تبادل زندانیان با آمریکا است
ایران آماده تبادل زندانیان با آمریکا است

    به گزارش ایرنا، علی ربیعی در نشست خبری و در پاسخ به خبرنگاران درباره در واکنش به اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه شرط معافیت‌های تحریمی بازگشت ایران به تعهدات برجامی است، گفت: اگر این مواضع طرف آمریکایی درباره برجام برای مصرف داخلی آمریکاست نظری ندارم اما اگر مواضع سیاست خارجی دولت […]

 

 

به گزارش ایرنا، علی ربیعی در نشست خبری و در پاسخ به خبرنگاران درباره در واکنش به اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه شرط معافیت‌های تحریمی بازگشت ایران به تعهدات برجامی است، گفت: اگر این مواضع طرف آمریکایی درباره برجام برای مصرف داخلی آمریکاست نظری ندارم اما اگر مواضع سیاست خارجی دولت جدید آمریکا است، از نظر ما اشتباه و ناشی از مشورت‌های گمراه کننده است.
وی ادامه داد: آمریکا در موضعی نیست که برای انجام تعهدات بین‌المللی خود شرط بگذارد. برخلاف آمریکا که از بازگشت برجام طفره می‌رود ایران آماده است هر چه سریعتر با دیگر اعضای برجام به همه تعهدات خود عمل کند.
ربیعی گفت: مطابق سیاست قطعی مقام معظم رهبری تنها راه، اقدام به لغو تحریم‌ها و بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات کامل خودشان است. اگر آمریکا به راهی غیر از این می‌اندیشد وقت ارزشمندی را تلف می‌کند که می‌تواند منافع دو کشور را به جلو پیش ببرد. البته فکر می‌کنم در آینده‌ای نزدیک آمریکا توانایی تشخیص سیاست درست را به دست خواهد آورد. سخنگوی دولت در پاسخ به خبرنگاری درباره اظهارات مقامات آمریکایی درباره قراردادی فراتر از برجام و موافقت یا عدم موافقت ایران با این موضوع و همچنین تبادل زندانیان بین دو کشور گفت: نظر ما درباره احیای برجام تغییری نکرده است ما معتقدیم آمریکا از برجام خارج شده و ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است که باید برگردد. متقابلاً ما هم به اقدامات جبرانی کاهش تعهدات مطابق نص برجام برخواهیم گشت و فکر می‌کنیم این اقدامات به سرعت برگشت‌پذیر هستند.

از هر ابتکار دیپلماتیک استقبال می‌کنیم
وی افزود: هر زمان آمریکا تصمیم بگیرد با لغو تحریم‌ها به وظایف قانونی خود مطابق اساسنامه و توافق انجام عمل کند، خواهد دید ما هم به سرعت به همه تعهدات خود عمل خواهیم کرد این را هم بارها گفته ایم و از هر ابتکار دیپلماتیکی که بتواند این روند را تسهیل کند، استقبال می‌کنیم. ربیعی خاطرنشان کرد: جامعه بین الملل و ایرانیان منتظرند شعار صداقت آمریکایی یعنی بازگشت آمریکا به جهان را با بازگشت این کشور به برجام ارزیابی کنند و برجام چیزی است که دور یک میز خواهیم نشست. سخن گفتن بیش از برجام در شرایطی که ناقض تعهدات به تعهدات پیشین خود عمل نکرده است، اساس آن حرفی بسیار نادرست می‌باشد. قطعاً موضع ما همان موضعی است که اعلام شده است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری درباره درباره تبادل زندانیان باآمریکا هم گفت: نکته تازه ای در این زمینه وجود ندارد قبلاً وزیر امور خارجه موضع ایران را عنوان کرد و حاضریم همه زندانیان را تبادل کنیم و اگر تاکنون این اتفاق نیفتاده به خاطر عدم آمادگی آمریکا بوده است. وی یادآورشد: دو طرف می‌توانند در این زمینه تصمیم بگیرند. ایرانیان متعددی در سراسر جهان داریم که به دستور آمریکا زندانی شده اند البته در این زمینه تصمیمات و اقداماتی در حال اتخاذ است اما معتقد هستیم همانطور که آقای ظریف گفته اند می‌توانیم یک باره درباره همه کسانی که زندانی شده‌اند گفت و گو کرده و مشکل را به یکباره حل کنیم.

دولت ایران برای آزادسازی آخرین سنت از حقوق ایران تلاش خواهد کرد
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت آزادسازی منابع ارزی ایران در کشور عراق و سازوکار آن، گفت: رییس کل بانک مرکزی جلسات متعددی را با مقامات عراقی و بانک مرکزی عراق برگزار و درباره ساز و کارهای مناسب استفاده از منابع موجود که دولت آمریکا تا کنون مانع برداشت این منابع شده بود، با طرف‌های عراقی تفاهم کرده است.
وی افزود: مقرر شد این منابع با توجه به مصارف و نیازهای کشور مورد استفاده قرار گیرد. اقداماتی در این زمینه انجام شده که نیاز به سرعت و شتاب بیشتری دارد و این اقدامات هنوز ابتدایی است. ربیعی با بیان اینکه دولت جدید امریکا نیز فشارهای بی‌رحمانه دولت ترامپ برای دستیابی ایران به منابع دارایی‌های خود در سایر کشورها را چه در آسیای جنوب شرقی چه در منطقه خود، کاسته است، اظهار کرد: تا آنجایی که اطلاع داریم به برخی مقامات این کشورها اطلاع دادند مانعی برای بازگرداندن منابع ارزی متعلق به خود ایران را ندارند.

اولویت ما نیاز واردات ۱۰ میلیون دلاری دارو و کالای اساسی است
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با ناکافی دانستن اقدامات آمریکا ادامه داد: دولت ایران بدون تردید تلاش خواهد کرد تا آخرین سنت از حقوق ملت ایران را آزاد کند و باید بتواند همانند همه کشورها آزادانه تجارت داشته باشد و به منابع مالی خود دست یابد.
وی افزود : اینکه فشارهای ترامپی برای دستیابی به منابع مالی کاسته شده یک گام رو به جلو است، اما اینها کافی نیست. دولت قبلی آمریکا با فشار و حتی تهدید صرافی‌ها و شرکت‌ها مانع از این اتفاق می‌شد. روند بازگرداندن پول‌ها در وزارت خارجه و بانک مرکزی در حال پیگیری است. البته اولویت ما این است که نخست نیاز به واردات ۱۰ میلیون دلاری دارو و کالاهای اساسی را رفع کنیم.

هیچ مدعی دور زدن تحریم نتوانست حتی یک بشکه نفت بفروشد
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره ادعای برخی افراد که فردی را می‌شناسند روزانه ۲ میلیون بشکه نفت در دوران تحریم می‌تواند بفروشد، گفت:‌ از آغاز تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران ادعاهای زیادی علیه دولت و وزارت نفت مطرح می‌شد که وزارت نفت مخصوصا تحریم های نفتی را دور نمی‌زند یا توان این کار را ندارد.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر فضای روانی کشور مملو از این اتهامات بی‌اساس و نگرانی‌آور از سوی کسانی است که هیچ‌ کس از حرف‌های آن‌ها حساب کشی نمی‌کند. این ادعاها که اغلب از جانب مخالفان سیاسی دولت مطرح می‌شد کار را به جایی رساند که عده‌ای ادعا کنند اگر نفت به آنها داده شود توان دور زدن تحریم و فروش نفت را دارند. ربیعی با بیان اینکه عده‌ای هم نزد مقام های عالی‌رتبه کشور این ادعاهای عجیب را مطرح می‌کردند، تصریح کرد: به همین دلیل وزارت نفت این استراتژی را اتخاذ و اعلام کرد که مدعیان فروش نفت بیایند قرارداد ببندند و هر میزان نفت که می‌خواهند ببرند که پس از این اعلام آمادگی وزارت نفت مدعیان یکی پس از دیگری جا زدند.
وی افزود:‌ معلوم شد که این افراد بدون محاسبه و با دانش کم ادعا داشتند یا تحریک شده توسط رابطه‌هایی که به قصد فریب و شناسایی کانال‌های فروش نفت ایران به میدان آمده بودند. وزیر نفت گفت یک بار میلیون‌ها بشکه مجوز دادم که حتی یک بشکه هم اتفاق نیفتاد و تمام این‌ها در حالی بود که وزارت نفت با حوصله و درایت مشغول ایجاد و شناسایی کانال‌های جدید فروش نفت بود که این تلاش‌ها به ثمر نشست و دولت موفق شد علاوه بر فروش نفت، اجازه ندهد حتی یک دلار از پول نفت ناپدید شود.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: این اتفاقی که در زمان برخی مدعیان دور زدن تحریم‌ها روی داد و تحریم‌ها را دور می‌زدند، چقدر از منابع مالی ما هدر رفت و ما با قاطعیت تمام اعلام می‌کنیم که هیچ یک از مدعیان دور زدن تحریم نتوانستند حتی یک بشکه نفت بفروشند و تمام عملیات فروش نفت در شرایط تحریمی توسط دولت و وزارت نفت انجام شد و افراد رانتخوار نفتی که اکنون جزو مسائل پیچیده قضایی هستند، هم باز تولید نشد.

افزایش تعرفه اینترنت بر جیب مردم و سرمایه‌گذاری اثر می‌گذارد
ربیعی در پاسخ به ایرنا درباره مصوبه مجلس برای افزایش نرخ اینترنت و پرداختن سود آن به صدا و سیما، گفت: دولت با این مصوبه مخالف بود. اینکه مجلس تشخیص دهد که مصارفی مثل اختصاص بودجه به صدا وسیما را تصویب کند حق قانونی مجلس است، اما برای یافتن منابع آن اگر قرار باشد فشار اقتصادی بر مردم وارد کند را صحیح نمی‌دانیم و هفته پیش هم مخالفت صریح دولت با این افزایش بیان شد.
وی افزود: یکی از مشکلات چنین تصمیماتی عدم امنیت سرمایه گذاری در کشور است. اپراتورهای ارتباطی در یک مدل بلند مدت ۱۵ ساله با دولت قرارداد دارند و براساس این قرارداد سالانه ۲۸ درصد درآمد خود را به خزانه واریز می‌کنند و این به عنوان درآمدهای عمومی بودجه به حساب می آید. افزایش ۱۰ درصدی و تبدیل آن به ۳۸ درصد برای اپراتورها عدم امنیت سرمایه گذاری ایجاد می‌کند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: از سوی دیگر گران شدن اینترنت فقط شامل مصرف کنندگان اولیه نخواهد شد بلکه مصرف کنندگان ثانویه اینترنت را نیز دربرمی‌گیرد. امروز امرار معاش حدود یک میلیون ایرانی تنها از طریق شبکه اینستاگرام دنبال می‌شود و در سایر بسترهای اینترنت نیز افراد زیادی به کسب و کار مشغول هستند که این افزایش تعرفه تاثیر مستقیمی بر کار این افراد و حتی مصرف کنندگان می‌گذارد و منجر به گرانی خدمات و محصولات خواهد شد.
وی ادامه داد: نکته مهم دیگر باب شدن رویه غلطی است که با قوانین یک‌ساله بودجه، برخی از قوانین درازمدت در کشور لغو می‌شود. البته قانون‌گذار شرکت مخابرات ایران و صدا و سیما را دو ذی‌نفع این افزایش تعرفه معرفی کرده است که مساله این است چرا از این محل که اینهمه آثار روی سرمایه گذاری و جیب مردم و استفاده کنندگان از اینترنت دارد.
ربیعی تصریح کرد: در سند مصوب طرح کلان و سند معماری شبکه ملی اطلاعات آمده است که هزینه ارتباطات در سبد هزینه خانوار نباید بیش از ۲.۵ درصد باشد. درحالی که این مصوبه این سند را مخدوش می کند. البته دیدگاه‌هایمان را به شورای نگهبان ارسال کردیم.

معیشت مردم را به انتخابات گره نزنید
سخنگوی دولت درباره موضع دولت در برابر دخالت اشخاص حقیقی در کار دستگاه دیپلماسی و برجام، گفت: قصد ندارم از این تریبون وارد مناقشات سیاسی بشوم. اما از ابتدای برجام عده‌ای با اصل این توافق مخالف بودند و اصرار داشتند برجام شکست خواهد خورد. برخی از این افراد از ابتدا هم از هیچ تلاشی برای ناکام گذاشتن مسیر توافق دریغ نکردند.
وی افزود: زمانی اتفاقاتی رخ می‌داد و به سفارت‌خانه‌هایی حمله می‌شد؛ حتی همین اواخر، عده‌ای نیز با آغاز انتخابات ایالات متحده آمریکا، نگران رای نیاوردن ترامپ بودند. شواهد بسیاری هم برای آن وجود دارد. شاید آنها معتقد بودند نتیجه انتخابات آمریکا، بر انتخابات ۱۴۰۰ اثر خواهد گذاشت. ربیعی با بیان اینکه هر چیزی به نفع جامعه است، باید در اولویت باشد، ادامه داد: به عنوان یک ایرانی درخواست دارم معیشت مردم را با انتخابات گره نزده و مواجهه ابزاری با آن نداشته باشیم. در مورد رفع تحریم‌ها هم تا لحظه آخر تلاش می‌کنیم این وظیفه اخلاقی و تعهد ما به مردم است.
سخنگوی دولت اظهار کرد: برخی چنان موضع می‌گیرند که گویا مردم از وضع فشارهای جنگ اقتصادی و معیشت مطلع نیستند. به خوبی می‌دانند درآمد ما از ۷۰ میلیارد دلار در روز به ۳ میلیارد دلار رسید. امروز ما از آن شرایط سختی که انتظار فروپاشی ما را می‌کشیدند سپری کردیم. صادرات غیر نفتی را محقق کردیم و نخواستند ببینند تحریم واقعیتی است که دولت با آن مبارزه می‌کند و مردم هم با همه رنج‌ها مقاومت می‌کنند.
وی تاکید کرد: نه تنها از یک میلیون دلار بلکه از یک سنت هم نخواهیم گذشت و آن‌را مغتنم می‌شماریم. این هنر و البته وظیفه ما بود که در این چند سال، هم استراتژی توسعه زیرساخت‌ها را دنبال کردیم و هم رنج تحریم‌ها را کاستیم و در عین حال، با شکیبایی و تحمل تهمت‌هایی که به دولت زدند، هرگز اجازه ندادیم آرامش جامعه را به هم بزنند و مانع تزریق تنش به جامعه شدیم.