طغیان کرونای انگلیسی در ایران
طغیان کرونای انگلیسی در ایران

        عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: شاهد طغیان کرونا در اکثر مناطق کشور هستیم، تخت‌های بستری و «آی سی یو» بیمارستان ها پر شده و عمده موارد ابتلای جدید در کشور از نوع ویروس جهش یافته انگلیسی است. مسعود مردانی در گفت وگو با ایرنا افزود: موارد ابتلا […]

 

 

 

 

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: شاهد طغیان کرونا در اکثر مناطق کشور هستیم، تخت‌های بستری و «آی سی یو» بیمارستان ها پر شده و عمده موارد ابتلای جدید در کشور از نوع ویروس جهش یافته انگلیسی است.

مسعود مردانی در گفت وگو با ایرنا افزود: موارد ابتلا و بستری کرونا در کشور به شدت رو به افزایش است، اکثریت قریب به اتقاق تخت های بخش های کرونا در بیمارستانها و نیز همه تخت های «آی سی یو» در بیمارستان ها پر است و متاسفانه در کل کشور گرفتار وضعیت وخیم و نگران کننده ای شده ایم.
وی گفت: گرچه نوع ویروس کرونا برای همه بیماران مبتلا تست نمی شود اما به احتمال بسیار زیاد نوع ویروس جهش یافته انگلیسی است که در کل کشور تاخت و تاز می کند و باعث این وضعیت شده است.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: حدود یک سوم کشور در وضعیت قرمز کرونایی و بخش بسیار بزرگتری نیز در وضعیت نارنجی است، روند افزایشی کرونا فعلا ادامه دارد، یکی از راههای مقابله و کنترل آن، اعمال قرنطینه ۱۰ روزه در شهرهای قرمز است که پیشنهاد آن را در ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح کرده ایم و امیدوارم پذیرفته شود تا بتوانیم از این وضعیت بسیار سخت عبور کنیم.
مردانی با اشاره به سیر صعودی مراجعه بیماران کرونا به بیمارستانها و بستری این بیماران گفت: با توجه به پر شدن بخش های کرونا در اکثر بیمارستانهای کشور، اقدام عاجلی که انجام شده این است که با ابلاغ وزارت بهداشت همه اعمال جراحی و خدمات غیر اورژانسی در بیمارستانها فعلا تا اطلاع ثانوی ممنوع شده، فقط اعمال جراحی اورژانسی انجام می شود و تخت هایی که با این اقدام خالی می ماند در اختیار بیماران کرونا قرار می گیرد.

روحانی بر تامین واکسن و حمایت از شرکت‌های تولید کننده داخلی تاکید کرد
رییس جمهوری با قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات انجام شده از سوی دستگاه‌های مختلف در زمینه تامین واکسن خارجی و همچنین تولید واکسن کرونا در داخل کشور، بر ضرورت تسریع در تامین واکسن مورد نیاز مردم و همچنین حمایت از شرکت‌های تولید کننده داخلی برای تولید واکسن تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در پی گزارش ارائه شده از سوی دستگاه‌های ذیربط درخصوص مراحل تهیه واکسن خارجی و تامین اولین سهمیه از سبد کوواکس و همچنین تلاش‌های وزارت امور خارجه و بانک مرکزی در تداوم برنامه ریزی‌ها برای تامین واکسن به مقدار مورد نیاز و موفقیت‌های بدست آمده در زمینه ساخت واکسن داخلی توسط شرکت های مختلف، از تلاش ها و اقدمات انجام شده در این زمینه تشکر و قدردانی کرد. روحانی در پی نوشت این گزارش همچنین بر ضرورت تسریع در تامین واکسن مورد نیاز و همچنین حمایت از شرکت های داخلی برای ساخت واکسن کرونا برغم همه فشارها و تحریم ها در این حوزه تاکید کرد.
رییس جمهوری در پی‌نوشت خود، باردیگر با تاکید دوباره بر ضرورت اطلاع رسانی دقیق و شفاف درمورد تامین واکسن و روند واکسیناسیون گروه های هدف براساس اولویت های تعیین شده در سند ملی واکسیناسیون، نوشت: تمامی اقدامات در زمینه واکسن کرونا از لحظه ورود تا تزریق به افراد، به صورت آنلاین و کاملا شفاف باید اطلاع رسانی شود تا هیچگونه تردید و ابهامی در افکار عمومی باقی نماند.

شناسایی ۱۷ هزار بیمار جدید
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۷ هزار و ۴۳۰ بیمار جدید کرونا در کشور شناسایی شدند و با فوت ۱۷۴ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۶۳ هزار و ۵۰۶ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز سه شنبه افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۷ فروردین) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۷ هزار و ۴۳۰ نفر بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۳۶۹ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۹۶۳ هزار و ۳۹۴ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون یک میلیون و ۶۶۷ هزار و ۷۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین چهار هزار و ۱۳۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۳ میلیون و ۲۵۶ هزار و ۸۲۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. لاری افزود: هم اکنون ۸۸ شهرستان قرمز و ۱۳۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است. همچنین ۱۹۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

۱۴ روز قرنطینه پس از دیدار با بیماران کرونا
لاری گفت: با توجه به قدرت سرایت بالای بیماری کووید۱۹ و گسترش ویروس جهش یافته انگلیسی توصیه می کنیم افرادی که در تماس نزدیک با بیماران بوده اند، ۱۴ روز در خانه قرنطینه بمانند. فضای مشترک با دیگران را در منزل به حداقل ممکن برسانند و اگر هر گونه علامت مانند تب، سردرد، سرفه، تنگی نفس، بدن درد، از دست دادن حس بویایی یا چشایی داشتند با ۴۰۳۰ تماس بگیرند. محل قرنطینه را تحت هیچ شرایطی ترک نکنند و در صورت نیاز به مراجعه به مراکز درمانی ماسک بزنند و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنند.
سخنگوی وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود: شیوع بیماری کووید۱۹ در کشور بسیار گسترده و نگران کننده است، موج چهارم این بیماری با سرعت در حال پیشرفت است و از نیمه غربی به نیمه شرقی گسترش می یابد. استفاده مداوم از ماسک و خودداری از هر گونه برگزاری دورهمی، مهمانی و مراسم عروسی و عزا در این شرایط ضروری و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی پر ازدحام، غذا خوردن در رستوران و حضور در اماکن پر جمعیت از عوامل مهم گسترش بیشتر این بیماری در کشور است.
لاری از مردم خواست ضمن رعایت اصول بهداشتی در صورت مشاهده هر گونه علایم مثل تب، سرفه، سردرد، بدن درد هر چند خفیف، در خانه بمانند. از تماس با اعضای خانواده و همکاران پرهیز کنند و در صورت ادامه این علایم با سامانه ۴۰۳۰ تماس بگیرند.

نخستین واکسن ایرانی کرونا ۴۰ روز دیگر آماده می‌شود
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۹ واکسن کرونا در کشور در حال ساخت است، چهار واکسن در ماه‌های آینده برای استفاده وسیع به بهره‌برداری می‌رسد و نخستین واکسن ایرانی کرونا ۴۰ روز دیگر در اختیار مردم قرار می‌گیرد. به گزارش وبدا، ایرج حریرچی در دیدار با داتو قمرالدین جعفر معاون وزیر امور خارجه مالزی در ستاد وزارت بهداشت درباره روند تولید واکسن کرونا در کشور افزود: در ایران در ساخت ۹ واکسن پیشرفت‌های بسیار خوبی داشتیم. چهار واکسن در چند ماه آینده به بهره برداری و استفاده وسیع در کشور خواهد رسید. واکسن اول از ۴۰ روز دیگر در اختیار مردم قرار خواهد گرفت؛ واکسن دوم که برمبنای ویروس ضعیف و کشته شده است با تیراژ ماهانه ۸ تا ۱۰ میلیون دوز از حدود ۷۰ روز دیگر در دسترس مردم قرار می گیرد. وی ادامه داد: همچنین دو واکسن دیگر که با تکنولوژی متفاوتی ارائه خواهد شد ۱۲۰ روز دیگر در دسترس قرار می گیرد. در همه این واکسن ها و انواع دیگری که تولید می کنیم می توانیم با کشور دوست مالزی همکاری داشته باشیم. معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه در ایران بعد از انقلاب به تولید داخلی روی آورده ایم، بیان کرد: اکنون با توجه به تحریم های موجود ۹۸.۳ درصد از داروی مصرفی کشور را از لحاظ عددی خودمان تولید می کنیم. تقریبا هیچ کشوری حتی کشورهای صادرکننده دارو هم این میزان تولید را نداشته و با کشورهای دیگر تبادل دارند. همچنین می توانیم به استارت آپهای دو کشور کمک کنیم و در این زمینه همکاری داشته باشیم. حریرچی با اشاره به اهمیت مالزی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ضمن استقبال از لزوم تداوم ارتباط و رایزنی میان مقامات دو کشور، بر توسعه روابط فی مابین در زمینه های سیاسی، فرهنگی اقتصادی، تجاری و بهداشتی و درمانی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه در اردیبهشت ۹۹ مذاکرات تلفنی در خصوص روابط دوجانبه و تبادل تجربه برای مبارزه با کرونا میان سران دو کشور انجام شد، گفت: حدود ۹ ماه پیش هم وزرای خارجه دو کشور در گفت وگویی تصویری در مورد موضوعات دوجانبه و جهان اسلام گفتگوهایی داشتند و همچنین روسای مجالس نوامبر گذشته مذاکرات تلفنی مفصلی داشتند.
معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: در آذر ۹۸ به دعوت نخست وزیر وقت، رئیس جمهوری به کوالالامپور سفر کرد؛ در گفت وگوی مجازی که سپتامبر گذشته انجام شده بر آمادگی برای گسترش همکاری میان دو کشور در زمینه بهداشت و سلامت به خصوص تاکید بر اجرایی شدن توافقات انجام شده در گفتگوی مجازی مدیران ارشد بهداشتی دوطرف، آمادگی برای همکاری بین دو کشور در زمینه تولید واکسن و صادرات دارو و همچنین کمک به استارت آپ های دو کشور در زمینه پزشکی تاکید شد. حریرچی گفت: ما دو کشور بزرگ مسلمان هستیم که به استقلال کشورمان تاکید بسیاری داریم و امیدوارم همکاری هایمان پیش از پیش توسعه یابد. علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران نیز در حاشیه این نشست با بیان اینکه در نشست دیروز(سه شنبه) درباره فعالیت های سیستم پزشکی و تولید واکسن در کشور صحبت شد، گفت: انستیتو پاستور ایران با توجه به سابقه ۱۰۰ ساله ای که در زمینه تشخیص و پیشگیری از بیماری ها، تولید واکسن و تحقیق و آموزشی که برای کشور عرضه کرده است، گزارشی را به هیات مالزیایی ارائه کرد. وی ادامه داد: طرف مالزیایی با توجه به سابقه انستیتو پاستور اشتیاق خود را برای توسعه همکاری های انستیتوهای تحقیقاتی و نظام سلامت کشورش با ایران را اعلام کرد؛ امیدوارم در آینده ای نزدیک شاهد تبادل اساتید، دانشجو و همچنین پرژه های مشترک با مالزی باشیم.