فروش واکسن به مردم توسط بخش خصوصی سیاست غلطی در حوزه سلامت است
فروش واکسن به مردم توسط بخش خصوصی سیاست غلطی در حوزه سلامت است

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران، فروش واکسن به مردم توسط بخش خصوصی را سیاست غلطی در حوزه سلامت دانست و گفت: در همه جای دنیا واکسیناسیون یک وظیفه حاکمیتی است و ورود بخش خصوصی در این حوزه باعث تجاری شدن و برخورد سوداگرانه با سلامت است. «علی اعطا» با بیان این که باز شدن پای […]

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران، فروش واکسن به مردم توسط بخش خصوصی را سیاست غلطی در حوزه سلامت دانست و گفت: در همه جای دنیا واکسیناسیون یک وظیفه حاکمیتی است و ورود بخش خصوصی در این حوزه باعث تجاری شدن و برخورد سوداگرانه با سلامت است.
«علی اعطا» با بیان این که باز شدن پای بخش خصوصی به قصد فروش واکسن به مردم، باعث کالایی شدن سلامت می شود، اظهار داشت: دولت در ابتدا گفت بر اساس سند ملی کرونا، همه را به صورت رایگان واکسن خواهد زد اما متاسفانه در ادامه، صحبت از واکسن پولی شد و گفته شد شرکت های خصوصی نیز می توانند واکسن وارد کنند و با قیمت مصوب به قشری که توانایی خرید آن را دارند، بفروشند.
وی با بیان اینکه اگر قرار است از شرکت های خصوصی کمک گرفته شود، فقط باید در حوزه واردات واکسن باشد، افزود: اگر قرار است که شرکت های خصوص به دولت کمک کنند، این باید در زمینه واردات باشد و نباید واکسن های وارداتی توسط شرکت های خصوصی به اقشار برخوردار فروخته شود.
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه ورود شرکت خصوصی به بحث فروش مستقیم واکسن به مردم، یک سیاست غلط است، اظهار داشت: واکسن پولی برای قشری از جامعه موجب می شود بخش های دیگر جامعه احساس تبعیض را با تمام وجود احساس کنند. وی افزود: وظیفه ذاتی حاکمیت، حفظ و نگهبانی از حق حیات تک تک افراد جامعه است و پولی شدن واکسن باعث می شود که در این وظیفه حاکمیت خدشه دار شود و این تصور ایجاد شود که حق حیات عده ای نسبت به عده ای دیگر برتر شمرده شده است. اعطا در خصوص تکذیب واکسن پولی توسط مقامات ذیربط گفت: این که گفته شود شرکت های خصوصی می توانند با قیمت مصوب وزارت بهداشت واکسن بفروشند، نه تنها تکذیب نیست بلکه تایید همان واکسن پولی و نقض قول اولیه مسئولان در خصوص واکسیناسیون رایگان همه جامعه است.
  تزریق واکسن کرونا خارج از ضابطه، به مراجع قضایی معرفی می‌شود
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسن کرونا را به زحمت در این اوضاع بحرانی تهیه کرده‌ایم که به افراد بر اساس اولویت‌های سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ تزریق شود و هر یک مورد اگر خارج از ضابطه باشد، حتما مورد بازخواست و معرفی به مراجع قضایی قرار خواهد گرفت.
سعید نمکی روز دوشنبه در چهاردهمین اجلاس مجازی روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور افزود: مردم را دریابید. گروهی از مردم در خانه ماندند و سفر نکردند، اما گروهی نیز گوش نداده و به سفر رفتند. نباید به دلیل عدم پیروی از توصیه‌ها، مردم را تنها بگذاریم. قسم خورده‌ایم به مردم رسیدگی کنیم، حتی آنهایی که ممکن است پروتکل‌ها را شکسته باشند.
  تزریق ۵ روزه یک میلیون دوز واکسن کرونا
وی اظهار کرد: خودتان را برای تزریق ۵ روزه یک میلیون دوز واکسن کرونا در قالب فاز یک سند ملی واکسیناسیون کووید۱۹ آماده و به سرعت برنامه ریزی کنید. نباید در این فرآیند دقت‌تان را کاهش دهید. از روسای دانشگاه‌ها و معاونان بهداشت و درمان دانشگاه‌ها می‌خواهم که حتما دقت کنند. مبادا کسی که در اولویت نیست، واکسن تزریق کند و چنانچه اتفاقی بیفتد که منجر به بی عدالتی در نظام سلامت شود را نخواهم بخشید.
وزیر بهداشت افزود: دانشگاه‌های علوم پزشکی باید از سیاست زدگی دور باشند.
  اصرار بی وقفه بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی
وی بیان کرد: حتما باید بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی اصرار بی وقفه داشته باشید. رییس دانشگاه علوم پزشکی مسئول ایستادگی بر اجرای پروتکل‌ها است و اگر جایی پروتکل شکنی شد، حتما به مقامات ذی صلاح از جمله دادستان‌ها و مقامات استانی منعکس و به بنده نیز رونوشت کنید. امروز روز مماشات نیست و مصالحه کردن با جان مردم، کار بسیار فریب کارانه و خیانت کارانه‌ای است. بر اجرای پروتکل‌ها بایستید، چون هر قدر اجرای پروتکل‌ها ضعیف‌تر شود، آمار ابتلا و مرگ و میر بالاتر خواهد رفت.
  تزریق منابع برای تجهیز سریع تخت‌های بیمارستانی
نمکی گفت: این افتخار که هیچ بیماری نباید پشت درب هیچ بیمارستانی سرگردان شود، باید همواره برای جمهوری اسلامی ایران باقی بماند. در اوج پیک قبلی حدود ۲۳ هزار بیمار داشتیم، اما امروز از مرز ۴۴ هزار بیمار رد می شویم، آن هم در روزهایی که در اوج پیک بیماری نیستیم. امروز خوشبختانه جلسه خوبی با رییس جمهور، رییس سازمان برنامه و بودجه و رییس کل بانک مرکزی، داشتیم و قرار شد که از امروز تزریق منابع برای تجهیز سریع تر تخت های بیمارستانی آغاز شود.
وی ادامه داد: کاهش مرگ و میر برای ما بسیار مهم است. در کاهش مرگ و میر دو پدیده یعنی میزان مراقبت از بیماران و نیز حجم بیمار تاثیرگذار است. در مورد پروتکل‌ها و شیوه‌های موثر درمانی از روز اول به دنبال این بودم که از تجارب دانشگاه‌های موفق‌تر و بیمارستان‌هایی که مرگ و میر کمتری داشته‌اند، استفاده کنیم.
وزیر بهداشت اظهار کرد: کار کردن در حوزه سلامت به ویژه در ماه مبارک رمضان از اعمال ویژه و با اجر و ثواب است. در این ماه حتی نفس کشیدن عبادت است، اما آرام کردن نفس های گرفته و بازگرداندن نفس های سخت به سمت نفس‌های آرام‌تر عبادتی خداپسندانه‌تر است.
  کرونا جان ۳۹۸ نفر دیگر را در ایران گرفت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۲۴ هزار و ۳۴۶ بیمار جدید کرونا در شبانه روز گذشته شناسایی شد و با فوت ۳۹۸ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۶۷ هزار و ۱۳۰ نفر رسید.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (۳۰ فروردین ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۴ هزار و ۳۴۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۹۰۱ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۲۶۱ هزار و ۴۳۵ نفر رسید.
وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون یک میلیون و ۷۹۷ هزار و  ۳۱۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. چهار هزار و ۸۴۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار و ۵۱۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، هم اکنون ۲۵۷ شهرستان قرمز و ۱۲۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۵۱ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۱۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تا کنون ۴۱۶ هزار و ۸۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۳۴ هزار و ۴۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵۵۰ هزار و ۱۳۱ دوز رسید.
  کم تحرکی امکان ابتلا شدیدتر به کرونا را فراهم می‌کند
بررسی جدید پژوهشی نشان می دهد؛ افرادی که حداقل تا دو سال قبل از آلودگی به ویروس کرونا فعالیت بدنی کمی‌ انجام داده‌اند، نسبت به افراد پرتحرک‌تر، بیشتر در معرض خطر بستری شدن بر اثر بیماری کرونا قرار دارند.
موسسه سلامت و بهداشت عمومی کشور روز دوشنبه در گزارشی نوشت: بررسی جدید پژوهشی نشان می‌دهد تحرک و فعالیت، خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید ۱۹ را کاهش می‌دهد و طبق این بررسی  افرادی که حداقل تا دو سال قبل از آلودگی به ویروس کرونا فعالیت بدنی کمی‌ انجام داده‌اند، نسبت به افراد پرتحرک‌تر، بیش‌تر در معرض خطر بستری شدن بر اثر بیماری کووید ۱۹ قرار گرفته‌اند.
بر اساس این گزارش، خطر انتقال این افراد به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها و مرگ بر اثر ابتلا به کرونا بالاتر بوده است. خطری که کمبود فعالیت بدنی در روند بیماری کووید ۱۹ ایجاد می‌کند بیش‌تر از عواملی مانند کشیدن سیگار، چاقی یا فشار خون است.
سبزیجات غنی از نیترات، مانند کاهو، اسفناج، کلم پیچ و حتی چغندر، بیشترین مزایای سلامتی را دارند و باید هر روز انواع سبزیجات را بخوریم و حداقل یکی از آن ها سبزیجات برگی باشد تا طیف مفیدی از مواد مغذی را برای حفظ سلامت دستگاه اسکلتی عضلانی و قلبی عروقی داشته باشد.
همچنین بهتر است به جای استفاده از مکمل ها، از سبزیجات غنی از نیترات به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم استفاده کنید. سبزیجات با برگ سبز طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری را برای سلامتی فراهم می کنند.
ویروس‌ کرونا گروه بزرگی از ویروس‌ها هستند که می‌توانند حیوانات و انسان‌ها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتی‌های تنفسی شوند. این ناراحتی‌ها ممکن است به اندازه سرماخوردگی خفیف یا به اندازه ذات الریه شدید باشند. در موارد نادر، ویروس‌های کرونای حیوانی، انسان‌ها را آلوده و سپس بین آنها سرایت پیدا می‌کند. در انسان، این ویروس عمدتا از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار سرایت پیدا می‌کند. این ویروس همچنین می‌تواند از طریق لمس سطح آلوده و سپس لمس دهان، بینی یا چشم‌ها سرایت پیدا کند، اگرچه گمان می‌رود این شیوه اصلی سرایت ویروس نباشد.
  واکسیناسیون جانبازان ۵۰ تا ۷۰ درصد شهرهای استان تهران درحال انجام است
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران با بیان اینکه تزویق واکسن کرونا برای جانبازان ۵۰ تا٧٠درصد در حال انجام است، گفت: در مرحله اول واکسیناسیون برای جانبازان دوچشم نابینا، قطع دو عضو، قطع نخاع وپدر ومادر دوشهید به بالا انجام شد.
عبدالله مرتضوی افزود: از ١٥اسفندماه حدود ٢٥٣واکسن کرونا به بنیاد شهید شهرستانهای استان تهران – جدا از کلانشهر تهران- تعلق گرفت که در اختیار شبکه های بهداشت هر شهرستان گذاشته شد و تاکنون بیشتر جانبازان جامعه هدف واکسینه شده اند. وی ادامه داد: درمرحله دوم حدود ۵۵۰ نفر که شامل گروه صعب العلاج هستند واکسینه می شوند. به گفته مرتضوی بسته های بهداشتی که از طرق مختلف مانند بیمه دی، شرکت متد و سپاه پاسداران تهیه شده بود در بین تمامی جانبازان ۷۰ درصد، جانبازان شیمیایی و دارای مشکلات و بیماری های حاد و بعضی از والدین شهدا توزیع شده است. وی افزود: در اسفند ماه سال گذشته حدود ٢ هزار مواد ضدعفونی کننده از طریق بنیاد مستضعفان در اختیار بنیاد شهید شهرستانهای استان تهران قرار گرفت.  وی در پاسخ به این پرسش که تاکنون چه تعداد از جانبازان و ایثارگران بر اثر بیماری کووید ١٩ جان باخته اند نیز گفت: آمار دقیقی از تعداد فوت شدگان بر اثر کرونا وجود ندارد.  مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان های استان تهران همچنین گفت: در مورد تعداد جانبازان مبتلا شده به کرونا انگلیسی آماری در دست نیست.
مرتضوی با بیان اینکه با توجه به محدودیت پذیرش بیماران کرونایی جانبازان در نزدیکترین مراکز درمانی شهرستان و یا از طریق مراکز طرف قرار داد با بیمه دی بستری شده اند، اضافه کرد: خدمات از طریق سه مرکز درمانی خاتم، مصطفی خمینی و ساسان به این افراد ارائه می شود.