نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش قدرت خرید، میزان مصرف زعفران در بازار ۷۰ درصد کاهش یافته است. غلامرضا میری از افزایش ۱۰ درصدی قیمت زعفران در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون حداقل قیمت هر کیلو زعفران ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان […]
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش قدرت خرید، میزان مصرف زعفران در بازار ۷۰ درصد کاهش یافته است. غلامرضا میری از افزایش ۱۰ درصدی قیمت زعفران در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون حداقل قیمت هر کیلو زعفران ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و حداکثر ۱۴ میلیون تومان است. وی افزود: با توجه به رشد صادرات در سال گذشته امیدوار به افزایش قیمت زعفران به نفع کشاورزان بودیم که بعد از تعطیلات نوروز قیمت افزایش یافت. نایب رئیس شورای ملی زعفران از کاهش ۷۰ درصدی تقاضا برای خرید زعفران در بازار داخل خبر داد و گفت: با توجه به وضعیت کرونا و اعمال محدودیت ها، کاهش برگزاری مراسم عروسی و عزاداری مصرف زعفران کاهش محسوسی داشته چرا که این کالا در اولویت سبد مصرفی خانوار نیست.
تولید نفت اوپک با تداوم افزایش تولید نفت ایران رشد کرد
بررسی ماهانه رویترز نشان میدهد که تولید کل نفت خام اوپک در ماه آوریل به علت افزایش تولید ایران، که از توافق کاهش تولید اوپک پلاس معاف است، بالا رفته است. دادههای تحقیقات جدید رویترز نشان میدهد تولید نفت ایران در ماه آوریل ۲۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به ماه قبل افزایش یافته و به ۲.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است. طبق تحقیقات رویترز، منابع آگاه شرکتهای نفتی و دادههای ردیابی نفتکشها به صورت گرفته است، افزایش تولید ایران بیشترین افزایش تولید در بین تمام اعضای اوپک بوده است. رویترز همچنین مدعی شده در ماههای اخیر ایران نه تنها تولید نفت خود را بالا برده بلکه میزان صادرات نفت خود را علیرغم تحریمهای سنگین آمریکا افزایش داده است. بزرگترین خریدار نفت جهان، چین، بیشترین حجم نفت خام ایران را وارد میکند.
تحویل نخستین ردیف شیرین سازی پالایشگاه فاز ۱۴ به بهره بردار
مدیرعامل شرکت بهره بردار پارس جنوبی گفت: نخستین ردیف شیرینسازی فاز ۱۴ پارس جنوبی، نیمه تیرماه امسال تحویل گروه راهانداز میشود. محمد مشکینفام با اشاره به فعالیتهای پیمانکاران پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی در جبهههای کاری مختلف بخش خشکی این طرح، گفت: نخستین ردیف شیرینسازی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی اواسط تیرماه امسال تحویل گروه راهانداز میشود و در ادامه، فعالیتهای راهاندازی بهمنظور آمادهسازی واحدهای مختلف این ردیف تا ورود گاز در نخستین ردیف پالایشی فاز ۱۴ ادامه مییابد. وی با اشاره به برگزاری مستمر نشستهای هفتگی در ستاد مرکزی و سایت پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی بهمنظور پیگیری کالاهای باقیمانده و رسیدگی به مشکلات پیمانکاران، افزود: واحدهای جانبی فاز ۱۴ پارس جنوبی، اکنون آماده راهاندازی هستند و در بخش فرآیندی نیز واحدهای ورودی (Reception facility)، طبق تعهد پیمانکاران تا خردادماه امسال آماده دریافت گاز میشوند.
۲۵۳ معدن کوچک و متوسط کشور احیا و فعال شدند
معاون وزیر صمت گفت: در سال گذشته ۲۵۳ معدن کوچک و متوسط در کشور احیا و فعال شد که طبق برنامه ریزی به عمل آمده، برای سال ۱۴۰۰ نیز احیا و فعال سازی ۲۰۰ معدن در ۳۱ استان کشور پیش بینی شده است. وجیه اله جعفری تصریح کرد: از این تعداد ۱۷۰ معدن با اجرای طرح احیا و فعال سازی معادن کوچک و متوسط، وارد چرخه تولید شدند و ۸۳ معدن نیز با اجرای پروژههای زیرساختی، به فعالیت تولیدی بازگشتند. رئیس هیأت عامل ایمیدرو با تاکید بر اینکه اهداف فوق با همکاری وزارت صنعت معدن و تجارت، سازمانهای صمت استانها، خانه معدن و شرکتهای بخش خصوصی محقق شده است، یادآور شد: بدین ترتیب کل تعداد معادن احیا و فعال شده از ابتدای سال ۹۸ تا پایان سال قبل به حدود ۴۰۰ معدن رسید.
سامانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید آغاز به کار کرد
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید از آغاز به کار رسمی سامانه این ستاد طی اردیبهشتماه جاری خبر داد. سید مهدی نیازی طی ابلاغیهای با اعلام آغاز به کار رسمی سامانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، تصریح کرد که تمامی درخواستهای فعالان اقتصادی مرتبط با کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید، غیر از تقاضای مرتبط با تسهیلاتی که فرایند اختصاصی خود را در سامانه بهینیاب و هماهنگ دارند، میباید از طریق سامانه تسهیل به نشانی https://tashil.stsm.ir پذیرش و دریافت شود. وی تاکید کرد اعتبار مصوبات ابلاغی کارگروه و ضمانت اجرای مصوبات صرفاً برای درخواستها و مصوباتی خواهد بود که ثبتنام آنها از طریق سامانه بوده و سایر اقداماتی که از سوی کارگروه و دستگاههای اجرایی به صورت غیرالکترونیکی انجام شده باشد، دارای اعتبار و ضمانت اجرایی نخواهد بود.