موگرینی: اروپا و آمریکا باهم به برجام دست یافتند و باهم می‌توانند آن را احیا کنند
موگرینی: اروپا و آمریکا باهم به برجام دست یافتند و باهم می‌توانند آن را احیا کنند

مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگویی در شورای آتلانتیک دیدگاهش را نسبت به روند احیای توافق هسته‌ای در مذاکرات اخیر کمیسیون مشترک برجام در وین بیان کرده و بر اهمیت حفظ توافق هسته‌ای تاکید کرد. به گزارش وبگاه اندیشکده شورای آتلانتیک فدریکا موگرینی مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا با مشارکت در ”دور […]

مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگویی در شورای آتلانتیک دیدگاهش را نسبت به روند احیای توافق هسته‌ای در مذاکرات اخیر کمیسیون مشترک برجام در وین بیان کرده و بر اهمیت حفظ توافق هسته‌ای تاکید کرد.
به گزارش وبگاه اندیشکده شورای آتلانتیک فدریکا موگرینی مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا با مشارکت در ”دور گفت‌وگوهای آینده اتحادیه اروپا-آمریکا” در این اندیشکده، درباره برجام گفت: در سال ۲۰۱۵ اتحادیه اروپا به همراه آمریکا و دیگر قدرت‌های جهانی توانستند به چیزی دست بیابند که به باور من رکن اصلی دیپلماسی، چندجانبه گرایی‌ و مقررات عدم اشاعه تسلیحات اتمی بود، یعنی توافق هسته‌ای ایران. ما باهم برای رسیدن به آن سخت تلاش می‌کردیم و توانستیم از طریق این توافق مانع از دستیابی ایران به یک سلاح هسته‌ای و جلوگیری از افزایش تنش نظامی در منطقه شویم. امروز آمریکا به دیپلماسی و چندجانبه‌گرایی بازگشته است و ما هم به میز مذاکره بازگشته‌ایم تا سعی کنیم این توافق را احیا و همه‌ی اعضای آن از جمله آمریکا را به پایبندی کامل به توافق بازگردانیم. اتحادیه اروپا به دنبال کمک به این رویه و تسهیل آن است و فکر می‌کنم امروزه بیشتر از هر وقت دیگری اهمیت دارد که اتحادیه اروپا و آمریکا تلاش مشترکی برای حفظ این رکن اساسی امنیت ما نه تنها در خاورمیانه و کشورهای مدیترانه‌ای بلکه فراآتلانتیکی به خرج دهند.
موگرینی ادامه داد: بنابراین واقعا فکر می‌کنم این یکی از عرصه‌هایی است که همکاری فراآتلانتیک اهمیت دارد، نه تنها برای هر دو طرف ما، اروپا و آمریکا، بلکه برای امنیت سراسر جهان، چیزی که باهم به دست آوردیم را امروز می‌توانیم باهم احیا کنیم و مطمئنم اتحادیه اروپا و آمریکا می ‌توانند تلاش‌ها در این راستا را باز هم مدیریت کنند.
اروپا: فوریت احساس می‌شود
نماینده اتحادیه اروپا در کمیسیون مشترک برجام در پیامی توییتری گفت که به باور او در پیشبرد مذاکرات احیای برجام، فوریتی احساس می‌شود.
انریکه مورا، دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا که ریاست جلسات اخیر کمیسیون مشترک برجام را نیز بر عهده داشته است، در صفحه توییترش درباره آخرین جلسه کمیسیون مشترک برجام نوشت: چهارمین دور مذاکرات وین را برای احیای برجام آغاز کردیم. هیچ ضرب الاجلی وجود ندارد اما به عنوان هماهنگ کننده وجود فوریتی را احساس می کنم. گذر زمان به نفع ما نیست. خوشحالم که می بینم تمام هیئت ها از جمله ایران  و آمریکا می گویند که آن ها هم چنین چیزی را احساس می کنند.
اظهارات مورا در پی این مطرح می شود که در هفته های اخیر، مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در راستای احیای توافق هسته ای از طریق بازگشت دو جانبه تهران – واشنگتن به توافق هسته ای در وین برقرار بوده است.
در این مذاکرات روند لغو تحریم ها علیه ایران از سوی آمریکا و اقدامات ایران برای بازگردانی اقدامات جبرانی هسته ای آن به حالت اولیه مورد بررسی قرار می گیرد.
دولت آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته ای خارج شده و تحریم های متعددی را افزون بر بازگردانی تحریم های پیشین علیه ایران اعمال کرد.  ایران خواستار لغو تمامی این تحریم ها و راستی آزمایی آن برای بازگشت به اجرای کامل تعهدات داوطلبانه اش در توافق هسته ای می‌باشد که در واکنش به خروج آمریکا از توافق و متحمل شدن تحریم ها آن ها را در طی یک سال و نیم گذشته کاهش داده بود.
واکنش ایران به اتهامات بی‌اساس وزیر خارجه مراکش
سخنگوی وزارت خارجه گفت: دولت مغرب به دلیل ناتوانی در حل مسایل منطقه‌ای خود،  ضمن حمایت از رژیم جنایتکار صهیونیستی بار دیگر  اتهامات واهی و بی اساس خود علیه جمهوری اسلامی ایران را تکرار کرده است.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه مراکش در گفتگوی برخط با اعضای لابی صهیونیستی “آیپک” اتهامات بی پایه دولت مغرب نسبت به جمهوری اسلامی ایران را در راستای کمک به طرح‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه و علیه وفاداران به آرمان حقه فلطسین ارزیابی کرد و افزود: جای تاسف است که دولت مغرب که در حال حاضر ریاست کمیته قدس را نیز بر عهده دارد در شرایطی که جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری به وحدت و یکپارچگی نیاز دارد، در راستای کمک به اهداف دشمنان امت اسلامی توجهات را از موضوع اصلی جهان اسلام که مقابله با تعدی به قدس شریف و دفاع از حقوق ملت فلسطین است، منحرف می‌کند.
محکومیت یک شهروند ایرانی به اتهام نقض قوانین تجاری آمریکا با ایران
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که یک شهروند ایرانی را به دلیل آن چه نقض قانون ممنوعیت تجارت با ایران عنوان شده، محکوم کرده است. وزارت دادگستری آمریکا با انتشار اطلاعیه ای که روی وب سایت این وزارتخانه قرار گرفته است، اعلام کرد که یک هیئت منصفه فدرال یک شهروند ایرانی ساکن امارات متحده عربی و آلمان را به دلیل آن چه تلاش برای تهیه تجهیزات نظامی حساس برای تهران خوانده شده به نقض قانون تجارت با ایران محکوم کرده است.
بنابر ادعای وزارت دادگستری آمریکا، این تجهیزات دارای کاربرد دوگانه در اهداف نظامی و غیرنظامی هستند که می توانند در سیستم‌هایی همچون تسلیحات هسته‌ای، هدایت و توسعه موشکی، ارتباطات رادیویی تاکتیکی ایمن، جنگ الکترونیکی تهاجمی، اقدامات متقابل الکترونیکی نظامی (مسدود کردن رادیو) و سیستم های هشدار و نظارت راداری مورد استفاده قرار گیرند.
طبق اسناد و شواهد ادعایی ارائه شده به دادگاه، مهرداد انصاری ۳۹ ساله تلاش کرده است در بازه زمانی اکتبر ۲۰۰۷ تا ژوئن ۲۰۱۱ از طریق یک شهروند تایوانی و یک فرد ایرانی دیگر محموله ای را که از آمریکا خریداری شده بود با استفاده از شرکت انصاری (Gulf Gate Sea Cargo LLC) مستقر در دبی حمل و نقل کند.
همچنین در این اسناد آمده است که این افراد در طول این سال ها برای بیش از یک هزار و ۲۵۰ معامله برای اکتساب بیش از ۱۰۵ هزار قطعه به ارزش دو میلیون و ۶۳۰ هزارو ۸۰۰ دلار تلاش کرده‌اند. متهمان پرونده ۵۹۹ تراکنش را نیز از طریق ۶۳ شرکت آمریکایی مختلف انجام داده اند و هرگز مقصد تجهیزات خریداری شده مشخص نبوده است. بنابر این گزارش، حکم آقای انصاری قرار است روز اول سپتامبر صادر شود. همچنین دیگر متهم این پرونده که یک شهروند تایوانی است در سال ۲۰۱۲ به تحمل دو سال حبس محکوم شده بود. متهم ایرانی دیگر نیز هنوز دستگیر نشده است.
یک سناتور آمریکایی: از تحریم‌های ترامپ علیه ایران هیچ چیزی به دست نیاوردیم
یک سناتور دموکرات آمریکایی تاکید کرد که کشورش از تحریم‌های دوران ترامپ علیه ایران هیچ چیزی به دست نیاورده است.
کریس مورفی، عضو دموکرات مجلس سنای آمریکا در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: جنگ‌طلبان علیه ایران می‌گویند که اگر ما برای پیوستن مجدد به توافق هسته‌ای هر یک از تحریم‌های غیراقتصادی ترامپ علیه ایران را برداریم، آسمان به زمین می‌آید.
وی ادامه داد: اما به یاد داشته باشید که ما از تحریم های ترامپ هیچ چیزی به دست نیاوردیم. تنها رفتار ایران بدتر شد. تحریم ها هیچ گونه تاثیر عملی نداشتند.