اگر شرایط تیم ملی بحرانی شود و ایران در رتبه دوم قرار گیرد، میزبانی قطر در جام جهانی و صعود اتوماتیک این تیم، ممکن است به نفع شاگردان اسکوچیچ شود. قطر به عنوان میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ به صورت اتوماتیک سهمیه جام جهانی را دارد اما باتوجه به این‌که مسابقات کنونی، مقدماتی جام ملتها نیز […]

اگر شرایط تیم ملی بحرانی شود و ایران در رتبه دوم قرار گیرد، میزبانی قطر در جام جهانی و صعود اتوماتیک این تیم، ممکن است به نفع شاگردان اسکوچیچ شود.
قطر به عنوان میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ به صورت اتوماتیک سهمیه جام جهانی را دارد اما باتوجه به این‌که مسابقات کنونی، مقدماتی جام ملتها نیز محسوب می‌شود، بنابراین قطر در آن حضور دارد.
شاگردان فلیکس سانچز در گروه خود با ۱۶ امتیاز از شش بازی بالاتر از عمان صدرنشین هستند و بعید است که این جایگاه را از دست بدهند اما طبق قوانین ای اف سی، قطر در صورت صدرنشینی یا قرارگیری در بین بهترین تیم‌های دوم، راهی دور نهایی مقدماتی نخواهد شد. همچنین شایعاتی وجود داشت که در صورت صدرنشینی قطر، این تیم حذف شده و تیم دوم به عنوان صدرنشین معرفی می‌شود اما مرور قوانین کنفدراسیون فوتبال آسیا و اظهار نظر ویندسور جان نکته دیگری را نشان می‌دهد. در زمان قرعه کشی مرحله مقدماتی در سال ۲۰۱۹ ای اف سی در بیانیه‌ای رسمی نوشت: «قطر سهمیه حضور قطعی در جام جهانی دارد. اگر این تیم صدرنشین شود، ۷ تیم نخست دیگر راهی مرحله نهایی خواهند شد و ۵ تیم تیم دوم نیز به آن‌ها ملحق می‌شوند. یعنی یک تیم دوم اضافه جای قطر را می‌گیرد.»
این بیانیه همچنین سازوکار قرارگیری میزبان جام جهانی در بین بهترین تیم‌های دوم را نیز اینطور تشریح می‌کند: «همچنین اگر قطر کار خود را به عنوان یکی از چهار تیم برتر دوم تمام کند، این تیم کنار گذاشته شده و یک دیگر از همان جدول راهی مرحله نهایی می‌شود.»
این همان نکته‌ای است که احتمال دارد در بدترین شرایط، به سود ایران شود. چرا که باتوجه به قطعیت صدرنشینی یا دومی قطر در مرحله گروهی، به عبارتی ۵ تیم از ۸ تیم دوم راهی مرحله حذفی می‌شوند و تنها سه تیم دوم کنار خواهند رفت.
بنابراین اگر ایران بتواند در جایگاه دوم باقی بماند، شانس بالایی خواهد داشت تا به عنوان یکی از تیم‌های دوم راهی مرحله نهایی شود. شاگردان اسکوچیچ برای قرارگرفتن در رتبه دوم باید سه پیروزی را کسب کنند و در صورت رسیدن به چهار برد، به صورت قطعی صدرنشین خواهند شد. نکته مهم این است که همین حالا در جدول، تیم‌هایی نظیر چین و ازبکستان دوم هستند و تلاش می‌کنند تا از این طریق جواز حضور در مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی را بگیرند. اکنون بحرین به عنوان تیم پنجم، شانس صعود را دارد.
البته انصراف کره شمالی و قانون تازه ای اف سی مبنی بر پاک شدن نتایج تیم های دوم در مقابل تیم های پنجم هر گروه، کار را برای ایران سخت می‌کند اما به هر حال باتوجه به شرایط عنابی ها، شانس ایران در این زمینه بالا خواهد شد.
تیم ملی ایران به ترتیب در مقابل هنگ کنگ، بحرین، کامبوج و عراق قرار خواهد گرفت. ایران شش امتیاز دارد و فرصت این را خواهد داشت تا به ۱۸ امتیاز برسد.
قفس توری تیم ملی به چه کسی می‌رسد؟
تیم ملی ایران با چهار دروازه‌بان آماده به استقبال مرحله مقدماتی جام جهانی می‌رود.
تیم ملی ایران در حالی به مصاف حریفان خود در مرحله اول مقدماتی جام جهانی خواهد رفت که دراگان اسکوچیچ بازیکنانی متفاوت نسبت به قبل را به اردو فراخوانده و این تفاوت در پست دروازه بانی نیز دیده می‌شود. علیرضا بیرانوند، امیر عابدزاده، پیام نیازمند و محمدرضا اخباری چهار دروازه‌بانی هستند که مورد توجه کادرفنی تیم ملی قرار گرفتند. این در شرایطی است که شاید بیش از ۱۰ نفر ادعای حضور در پست دروازه بانی تیم ملی را داشته باشند.
این اولین بار پس از جام جهانی ۲۰۱۴ است که تیم ملی ایران با دو گلر لژیونر به استقبال مرحله مقدماتی مهم‌ترین رویداد فوتبال دنیا می‌رود. پیش‌تر علیرضا حقیقی و دانیال داوری در این قامت ظاهر شدند و حالا بیرانوند و عابدزاده این نقش را برعهده دارند.
در مقایسه دروازه‌بان‌های تیم ملی نباید از چند فرض چشم پوشی کرد: تفاوت لیگ‌های هر بازیکن، مدافعانی که جلوی او بازی می‌کنند و مهاجمانی که در مقابلظ حضور دارند.
  علیرضا بیرانوند؛ فصل پرفراز و نشیب در ژوپییرلیگ
دروازه‌بان سابق تیم پرسپولیس که در فرصتی ویژه برای شکستن رکورد احمدرضا عابدزاده به عنوان باسابقه ترین گلر تیم ملی دارد، در اولین فصل حضور در اروپا روزهای پرفراز و نشیبی را سپری کرد. بیرانوند ۱۰ بازی انجام داد و ۳ بار دروازه‌اش را بسته نگه داشت. متوسط آمار او در ۹۰ دقیقه، نشان می‌دهد که او حداقل یک گل خورده در هر بازی دارد. وی همچنین با ۲.۲ سیو و ۰.۳ خروج موفق کار خود را به پایان رساند. بیرانوند ۶۷٪ از توپ‌هایی که روانه دروازه‌اش شد را گرفت.
  امیر عابدزاده؛ شاید بهترین فصل اروپایی!
پسر احمدرضا عابدزاده روزهای بسیار خوبی را در پرتغال سپری می‌کند. او که این فصل ۲۹ بازی انجام داد، ۱۰ کلین شیت به ثبت رساند و به نوعی مانع از سقوط تیم ماریتیمو به لیگ یک پرتغال شد.
عابدزاده در هر بازی ۳.۲ سیو در هر بازی را ثبت کرد و ۰.۵ خروج موفق نیز داشت. عابدزاده ۷۳٪ توپ‌هایی که به سمت دروازه‌اش آمد را گرفت و البته متوسط ۱.۲ گل خورده را هم دارد.
  پیام نیازمند؛ بازگشت به پیراهن تیم ملی
نیازمند در این فصل ۲۳ بازی انجام داد و ۱۰ کلین شیت به ثبت رساند که این آمار شاید در سطح لیگ برتر ایران و تیم سپاهان، چندان در خور نباشد. او البته تنها یک بازی ملی انجام داده و شاید شانس زیادی هم برای حضور فیکس نداشته باشد.
پیام نیازمند متوسط ۲.۳۹ سیو و ۲.۲۱ خروج موفق را دارد. او ۷۲٪ توپ هایی که به سمت دروازه‌اش رفت را گرفت و ۰.۹۱ گل خورده در هر بازی را ثبت کرد.
  محمدرضا اخباری؛ ورود غیرمنتظره به تیم ملی
اخباری ۲۸ ساله پس از مدت‌ها به فهرست تیم ملی رسید و حالا امیدوار است تا تعداد بازیهای ملی اش را به عدد دو برساند. او این فصل ۲۱ بازی داشته و تنها ۶ کلین شیت ثبت کرده است.
او این فصل با میانگین ۲.۲۷ سیو و ۳.۱۱ خروج موفق در هر بازی کار خود را سپری کرده است. اخباری همچنین ۷۰٪ توپ هایی که به سمت دروازه‌اش رفته تا گرفته است و متوسط ۰.۹ گل خورده دارد.
راه برای حضور استراماچونی در الغرافه باز شد
سرمربی الغرافه طی قراردادی راهی شفیلد یونایتد شد تا احتمال حضور استراماچونی در این تیم قطری افزایش یابد.
تیم فوتبال شفیلد یونایتد که در این فصل از رقابت های لیگ جزیره با قرار گرفتن در رتبه بیستم جدول رده بندی به رقابت های چمپیونشیپ یا دسته اول انگلستان سقوط کرد، پل هکینگ بوتوم سرمربی خود را برکنار کرد و با مربی جدید خود نیز قرارداد امضا کرد.
باشگاه شفیلد یونایتد با انتشار رسمی خبر حضور اسلاویسا یوکانوویچ سرمربی صربستانی در این تیم، او را به عنوان سرمربی جدید خود معرفی کرد تا این مربی به صورت رسمی از باشگاه قبلی خود یعنی الغرافه جدا شود. طی هفته های گذشته اخبار زیادی پیرامون حضور آندره آ استراماچونی سرمربی ایتالیایی و سابق استقلال در الغرافه به گوش می رسید و اکنون با جدایی رسمی اسلاویسا یوکانوویچ از این تیم، شرایط برای حضور سرمربی جدید در الغرافه مهیا شده است.
یوکانوویچ که در ابتدای فصل ۲۰۱۹-۲۰۲۰ هدایت الغرافه را برعهده گرفت، طی دو فصل متوالی، این تیم را به مقام چهارم لیگ ستارگان قطر رساند و به دلیل عدم رضایت مدیران این باشگاه از عملکرد او، قرارداد این مربی صربستانی تمدید نشد و اکنون باید منتظر خبر اعلام سرمربی جدید این باشگاه قطری بود که گفته می شود استراماچونی جدی ترین گزینه الغرافه است.
استراماچونی چند روز پیش در مصاحبه با کالچو مرکاتو گفته بود پیشنهاداتی از چین و قطر دریافت کردم ولی درباره حضورم در این کشورها هنوز صحبتی نمی کنم و در چند روز آینده مشخص خواهد شد چه تصمیمی می گیرم.