رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: نظام آموزشی ما را مبتلا به اوتیسم می‌کند. سید محمد بهشتی با اشاره به بیت «همه عالم تنست و ایران دل…» از نظامی گنجوی گفت: کهن‌ترین سندی که درباره ایران وجود دارد نامه «تنسر» در دوران ساسانیان است که به معرفی ایران و ایرانی می پردازد. وی با […]

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: نظام آموزشی ما را مبتلا به اوتیسم می‌کند.
سید محمد بهشتی با اشاره به بیت «همه عالم تنست و ایران دل…» از نظامی گنجوی گفت: کهن‌ترین سندی که درباره ایران وجود دارد نامه «تنسر» در دوران ساسانیان است که به معرفی ایران و ایرانی می پردازد.
وی با بیان اینکه نامه تنسر ایران را میانه جهان و سرزمین اعتدال می داند ادامه داد: سراسر این نامه در مدح و ثنای ایران است و این سرزمین بهترین سرزمین جهان شمرده می شود لذا هر متنی که از نامه تنسر تا دوران مشروطه وجود دارد، جغرافیای ایران را تحسین می کند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور با اشاره به کلام بزرگان، ایران را سرزمینی دانست که کوه و دشت و دریا و رودخانه هایش هر کدام سر جای خودش قرار گرفته، افزود: بعد از جنگ های ایران و روس رفته رفته این احساس در ما ایجاد شد که در سرزمین ما هیچ چیزی سر جای خودش نیست و ایران را بدترین سرزمین عالم دیدیم و از اینکه یک جزیره کوچک در شمال اروپا یا جنوب خلیج فارس نیستیم، غصه می خوریم.
بهشتی، ایده انتقال آب از دریای خزر یا رشته کوه زاگرس به فلات مرکزی ایران را ناشی از «امتناع از زمینه» دانست و عنوان کرد: رویای ما با سرزمین مان انطباق ندارد و فکر می کنیم سرزمین و فرهنگمان به رویای ما رکاب نمی دهد.