تعداد مبتلایان کرونا در سیستان و بلوچستان چهار برابر موج قبلی است
تعداد مبتلایان کرونا در سیستان و بلوچستان چهار برابر موج قبلی است

  رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: تعداد موارد مثبت جدید مبتلا به کرونا در سیستان و بلوچستان در موج جدید، سه تا چهار برابر موج های قبلی این ویروس است. دکتر حسینعلی شهریاری در حاشیه بازدید از بیمارستان‌های خاتم الانبیا (ص) و علی ابن ابی طالب(ع) زاهدان در گفتوگو با خبرنگار […]

 

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: تعداد موارد مثبت جدید مبتلا به کرونا در سیستان و بلوچستان در موج جدید، سه تا چهار برابر موج های قبلی این ویروس است.
دکتر حسینعلی شهریاری در حاشیه بازدید از بیمارستان‌های خاتم الانبیا (ص) و علی ابن ابی طالب(ع) زاهدان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: علاوه‌بر موارد مثبت سرپایی، افزایش تعداد بیماران بستری فشار زیادی را بر کادر درمان و بیمارستان‌ها وارد کرده است.
وی ادامه داد: با وجود آنچه در برخی شبکه‌های اجتماعی در مورد کمبود تجهیزات و عدم پذیرش بیماران اعلام می‌شود، مشاهدات میدانی ما نشان می‌دهد که تاکنون بیمارانی که نیازمند بستری هستند بستری شدند و خدمات مورد نیاز خود را دریافت کردند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مجموعه بهداشت و درمان کشور و کمیسیون بهداشت و درمان وضعیت ارائه خدمات درمانی در سیستان و بلوچستان را به صورت مستمر تحت نظر دارد و با مسوولان استان در ارتباط هستند تا نیازهای احتمالی بعدی هم با استفاده از ظرفیت‌های استانی و کشوری تامین شود.
وی ادامه داد: با همه این اقدامات، چاره اصلی برای برگشتن سیستان و بلوچستان به وضعیت عادی رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و مراجعه به موقع بیماران به مراکز غربالگری است.
شهریاری بیان کرد: شاید استمرار واکسیناسیون کرونا در خواباندن موج فعلی نقش مهمی نداشته باشد ولی با توجه به تاثیر بلند مدت واکسیناسیون عمومی بر کاهش موارد مبتلایان در آینده، از مسوولان استان می‌خواهم تا دامنه سنی افراد تحت پوشش واکسن را افزایش دهند.

کرونا جان ۱۲۷ نفر دیگر را در ایران گرفت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۱۲۷ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۸۴ هزار و ۵۱۶ نفر رسید.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (یازدهم تیر ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۸۳۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۵۶۱ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳ میلیون و ۲۳۲ هزار و ۶۹۶ نفر رسید.
وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون ۲ میلیون ۹۰۲ هزار و ۱۴۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. سه هزار و ۱۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۲۳ میلیون و ۸۰۶ هزار و ۴۵۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون چهار میلیون و ۴۴۷ هزار و ۲۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و یک میلیون ۷۵۴ هزار و ۵۴۵ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۲۰۱ هزار و ۵۷۳ دوز رسید.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر ۶۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

مرحله سوم تست بالینی واکسن رازی کوو پارس از ماه بعد آغاز می‌شود
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اظهار داشت: پروتکل مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن “رازی کوو پارس ” تا آخر این هفته نهایی خواهد شد و پیش بینی می‌شود این مرحله اوایل مرداد ماه آغاز شود.
دکتر محمدحسن فلاح مهرآبادی افزود: پیش بینی می‌شود که مرحله سوم این واکسن شهریور ماه به پایان برسد و در صورت تائید وزارت بهداشت از اوایل مهرماه در دسترس مردم قرار می گیرد.
وی به استقبال مناسب داوطلبان از فازهای اول و دوم تست انسانی اشاره کرد و گفت: تا الان داوطلبان استقبال خوبی از این طرح مطالعاتی داشتند و به احتمال فراوان این روند در مرحله سوم هم ادامه پیدا می کند
او اظهار داشت: هنوز داوطلب گیری مرحله سوم این واکسن آغاز نشده است، این کار براساس پروتکل در روزهای آینده انجام می شود.

واکسن رازی کوو پارس بی خطر است
فلاح ادامه داد: در مرحله اول تمرکز برروی بی خطری واکسن است که مورد تایید قرار گرفت، به عبارتی مشخص شده که این واکسن ایرانی خطری برای مردم نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در فاز دوم، ایمنی زایی واکسن هم مورد بررسی دقیق قرار می گیرد، گفت: بررسی ایمنی این واکسن به سه روش سلولی، همورال (الیزا) و خنثی کننده ویروس انجام خواهد شد. او گفت که ۱۴ روز بعد از اتمام تزریق نوبت دوم، ارزیابی ایمنی زایی واکسن انجام می شود.

تزریق به داوطلبان مرحله دوم به اتمام رسیده است
وی تعداد داوطلبان مرحله دوم را ۵۰۰ نفر اعلام کرد که همه ۲ دوز واکسن خود را دریافت کردند.
فلاح ادامه داد: پیش بینی می شود ۲ تا ۳ هفته دیگر آزمایشات بر روی داوطلبان این مرحله انجام و گزارش برای ورود به فاز سوم، در اختیار سازمان غذا و دارو قرار گیرد.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی درباره وضعیت جسمی داوطلبان تصریح کرد: از لحاظ عوارض جانبی مشکل خاصی برای داوطلبان این مرحله هم مشاهده نشده است.