ابراز نگرانی جدی رئیسی از مشکلات قطعی برق برای مردم و صنوف
ابراز نگرانی جدی رئیسی از مشکلات قطعی برق برای مردم و صنوف

  در دیدار وزیر نیرو با رئیس جمهور منتخب، ابراز نگرانی جدی خود نسبت به مشکلات قطعی برق برای مردم و صنوف را اعلام کرد. در ادامه ملاقات وزرا با رئیس جمهور منتخب، رضا اردکانیان وزیر نیرو بعد از ظهر دوشنبه با حضور در دفتر آیت‌الله دکتر سیدابراهیم رئیسی، با وی دیدار و گفتگو کرد. […]

 

در دیدار وزیر نیرو با رئیس جمهور منتخب، ابراز نگرانی جدی خود نسبت به مشکلات قطعی برق برای مردم و صنوف را اعلام کرد.

در ادامه ملاقات وزرا با رئیس جمهور منتخب، رضا اردکانیان وزیر نیرو بعد از ظهر دوشنبه با حضور در دفتر آیت‌الله دکتر سیدابراهیم رئیسی، با وی دیدار و گفتگو کرد.

اردکانیان در این دیدار با تبریک انتخاب آیت‌الله رئیسی از سوی مردم و آرزوی موفقیت برای وی و دولت آینده، گزارشی از آخرین اقدامات وزارتخانه متبوع خود ارائه کرد.

وزیر نیرو با اشاره به غفلت صورت گرفته در زمینه تعامل و ارتباط مناسب با کشورهای منطقه، به بیان گزارشی از اقدامات صورت گرفته در قبال خاموشی های اخیر پرداخت.

رییسی نیز در این دیدار با ابراز نگرانی جدی از قطعی فراگیر برق در روزهای اخیر و مشکلات عدیده ای که بواسطه آن برای زندگی روزمره مردم و صنوف مختلف ایجاد شده، نسبت به لزوم رفع مشکلات پیش آمده تاکید کرد و درباره اقدامات این وزارتخانه برای عدم تداوم این وضعیت و تامین برق مورد نیاز کشور، گزارش خواست.

رییس جمهور منتخب همچنین در پاسخ به استقبال وزیر نیرو از راه اندازی سامانه معرفی مدیران دولت آینده اظهار داشت: شایسته سالاری در دولت سیزدهم محدود به وزرا نیست و این رویکرد در انتخاب مدیران سطوح مختلف دنبال خواهد شد.

 

مسئول اروپایی: زمان در مذاکرات هسته‌ای به سود هیچ یک از طرف‌ها نیست

یک مسئول اروپایی تاکید کرد که مذاکرات هسته‌ای ایران با پیچیدگی‌هایی رو به رو است اما در نهایت توافق امکان پذیر است.

یک مسئول عالیرتبه اروپایی در گفت‌وگو با شبکه الجزیره تاکید کرد: مذاکرات پرونده هسته ای ایران نمی تواند تا ابد ادامه داشته باشد و زمان به سود طرف های مذاکره کننده نیست.

وی گفت: مذاکرات هسته‌ای ایران با پیچیدگی هایی رو به رو است اما در نهایت رسیدن به توافق امکان پذیر است.

این مسئول اروپایی گفت که دادن تضمین های سیاسی و حقوقی به تهران امری سخت است و این مساله غیرقابل تحقق است.

وی همچنین تاکید کرد که واشنگتن در چارچوب مشخص و نه به هر قیمتی اراده صادقانه در رسیدن به توافق با ایران دارد.

 

چرا مسئولان کاری نمی‌کنند؟

نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس با اشاره به مشکلاتی که امروز مردم در حوزه آب و برق شاهد آن هستند، گفت: این مسئولین برای همین مملکت هستند چرا اقدامی نمی‌کنند؟

امانقلیچ شادمهر با اشاره به قطعی برق این روزها و مشکلاتی که برای اقشار مختلف مردم به وجود آمده گفت: متاسفانه زیرساخت های حوزه آب و برق فرسوده است و در این سال ها هم به فکر ترمیم آن نبودند که همین موضوع باعث قطعی برق و مشکلات آبرسانی شده است.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: امروز  وضعیت شهرهایی همچون سیستان و بلوچستان، قسمت هایی از کردستان و شمال مازندران، گلستان و ترکمن صحرا هم در دسترسی به آب و برق بسیار بحرانی است.

نماینده مردم گنبدکاووس با بیان اینکه برخی از مناطق حاشیه شهر حوزه انتخابیه را با تانکر آبرسانی می‌کنیم، گفت: برخی از این مسئولین حتی عرضه عذرخواهی هم ندارند و خیالشان هم نیست، ما از این وضعیت متعجب هستیم، مگر اینکه از آسمان کسی به کمکمان بیاید، این مسئولین برای همین مملکت هستند چرا اقدامی نمی‌کنند؟

وی در پاسخ به این که آیا مشکلات قطعی برق ناشی از استخراج رمزارزهاست، بیان کرد: فکر نمی کنم به دلیل این موضوع باشد. اصل مشکل از فرسودگی زیرساخت هاست و متاسفانه روی این موضوع کاری هم انجام نشده است، شبکه آب و برق ما مشکلات فراوانی دارد، چندین سال است برای رفع این مشکل آب در برخی مناطق یزد و کرمان می‌خواهند از آب دریا استفاده کنند ولی اینکار را انجام نمی‌دهند، این میزان بودجه حیف و میل شد و کاری هم انجام نشد.

شادمهر همچنین بیان کرد: چندین بار وزیر نیرو را برای وضعیت برق و آب منطقه حوزه انتخابیه به مجلس خواستیم، امروز نمی‌دانیم باید چه کنیم! مردم امروز کلافه هستند، مسئولین هم که پاسخگو نیستند و یا پاسخ های سربالا به مردم می‌دهند، حداقل پاسخگو باشند و پاسخ قانع کننده بدهند، گاهی مردم با ما نمایندگان تماس می‌گیرند و گلایه می‌کنند که دوماه است که به آب دسترسی نداریم.

 

ماموریت ویژه رییس جمهوری به معاون اول برای حل معضل قطع برق

رییس جمهوری دستور داد، امروز در جلسه ویژه‌ای به ریاست معاون اول و متشکل از دستگاه‌های مختلف، موضوع تامین برق و خاموشی‌های اخیر بررسی و دستورالعمل اجرایی در حوزه‌های مختلف تعیین و اعلام شود.

دویست و سی و نهمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت روز سه شنبه به ریاست رییس جمهور برگزار شد، در ابتدای این جلسه پس از ارائه گزارشی از وضعیت تامین برق و تشریح دلایل و علل خاموشی‌ها، راه حل‌های کاهش تنش برقی کشور در روزهای اخیر مورد بررسی قرار گرفت.

بر اساس این گزارش عوامل عمده‌ای چون خشکسالی و کاهش تولید برق در نیروگاه های آبی و گرمای بی‌سابقه در سال جاری که به افزایش مصرف برق و طولانی شدن بازه زمانی پیک مصرف فصلی و سالانه برق انجامیده است، موجب تحت فشار قرار گرفتن شبکه تامین برق کشور شده است.

رییس جمهوری در این جلسه دستور داد، امروز در جلسه ویژه‌ای به ریاست معاون اول و متشکل از دستگاه‌های مختلف، موضوع را بررسی و دستورالعمل اجرایی در حوزه های مختلف را تعیین و اعلام کند. وی با اشاره به برخی عوامل ناخواسته و غیرارادی در بروز مشکل برق در کشور گفت: اگر چه برخی عوامل اصلی در تنش برقی کشور در اثر تغییرات فصلی و عوامل طبیعی است اما عوارض این پدیده‌ها مدیریت شود و به حداقل برسد و با برنامه ریزی دقیق ، پیش بینی پذیری پدیده ها افزایش یابد.

روحانی افزود: وزارت نیرو با همکاری همه دستگاه‌ها، می‌بایست با جدیت در اسرع وقت نسبت به حل معضل تامین برق اقدام نماید.

رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر لزوم پاسخگویی به افکار عمومی، توضیح و روشنگری مردم، گفت: خاموشی و قطعی برق امر موقتی است و در گذشته هم سابقه داشته و قابل مدیریت است ولی آنچه بیش از خاموشی‌ها می‌تواند آزار دهنده باشد، قطع ناگهانی و بدون برنامه برق است. رییس جمهوری افزود: اگر مردم با توضیحات دقیق مسئولان، پاسخ ابهامات خود را دریافت کنند تا اندازه‌ای مشکل را قابل تحمل‌تر خواهد کرد و درصورتی که  قطع برق به شکل ناگهانی انجام نشود و از پیش اطلاع رسانی لازم صورت گیرد، خسارت و نارضایتی کمتری خواهیم داشت. در ادامه این جلسه وزیر جهاد کشاورزی از وضعیت تولیدات کشاورزی گزارشی ارائه کرد که مورد بحث و بررسی قرار گرفت. رییس جمهوری به وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت و معدن و تجارت دستور داد در جهت حمایت از تولیدات و کنترل قیمت از طریق تامین نهاده‌های دامی و تسهیل صادرات محصولات تدابیر لازم را به مرحله اجرا بگذارند. همچنین در این جلسه وزیر صنعت و معدن و تجارت گزارشی از توسعه سامانه‌های دولت الکترونیک ارائه کرد و پیشنهادهایی را برای روان‌سازی سازوکار درآمدی قراردادهای مشارکتی در این سامانه ها مطرح نمود که مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت.