یک مقام مطلع به بلومبرگ گفت که آمریکا با بازگشت به توافق هستهای حداقل در حال حاضر میتواند از منافع نظام عدم اشاعه هستهای بهره ببرد. خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی با اشاره به لزوم احیای برجام نوشت که توافق هستهای با وجود داشتن نواقص همچنان قدرتمند است. یک منبع نزدیک به هیات آمریکایی در […]
یک مقام مطلع به بلومبرگ گفت که آمریکا با بازگشت به توافق هستهای حداقل در حال حاضر میتواند از منافع نظام عدم اشاعه هستهای بهره ببرد.
خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی با اشاره به لزوم احیای برجام نوشت که توافق هستهای با وجود داشتن نواقص همچنان قدرتمند است.
یک منبع نزدیک به هیات آمریکایی در مذاکرات وین در این زمینه به بلومبرگ گفت که بازگشت به توافق هستهای حداقل برای حال حاضر منافع عدم اشاعهای هستهای در بر دارد.
سوزان دیمگیو، یک مقام ارشد موسسه “موقوفه کارنگی برای صلح بینالمللی” نیز ضمن اشاره به اینکه برجام جاگزینی ندارد، گفت: مهم است که به برجام نه تنها به عنوان توافقی برای عدم اشاعه هستهای بلکه به عنوان سازوکاری برای تنشزدایی بنگریم.
بلومبرگ همچنین در بخشی دیگر از گزارش خود نوشت که جمهوریخواهان آمریکا بر این باورند که توافق هستهای باعث توقف برنامههای ایران نشده و تنها آنها را به تاخیر انداخته است.
سناتور بن کاردین در این زمینه گفته است: از زمان توافق هستهای ۲۰۱۵ با ایران مسائل بسیار بیشتری افشا شده است. جهان به مکان دیگری بدل گشته است.
ری تاکی، یک مقام ارشد در شورای روابط خارجی نیز با اشاره به اینکه دیگر نمیتوان به توافق هستهای با ایران بازگشت، اظهار کرد: این کشتی حرکت کرده است. ایران امروز مواد سلاحهای هستهای و سانتریفیوژهای پیشرفته در اختیار دارد.
آمریکا: زمان برگزاری دور آتی مذاکرات وین
همچنان مشخص نیست
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که زمان برگزاری دور آتی گفتوگوهای وین برسر احیای برجام مشخص نیست.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در کنفرانسی خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: من امروز بروزرسانی جدیدی درخصوص گفتوگوهای وین ندارم. ما دیروز در این خصوص صحبت کردیم. تاریخ دور هفتم مذاکرات همچنان اعلام نشده است. هیات ایرانی برای مشاوره در تهران است. آنها تا بدین لحظه به هماهنگکننده اتحادیه اروپا اطلاع ندادهاند که کی برای دور بعدی مذاکرات آماده میشوند. بنابراین تاریخ دور هفتم هنوز تعیین نشده است و ما در موقعیتی نیستیم که بخواهیم درباره زمان برگزاری آن گمانهزنی کنیم. ما همچنین درخصوص فعالیتهای کنونی هیات ایرانی و فرایند تصمیمگیری آنها گمانهزنی نخواهیم کرد.
وی ادامه داد: همانطور که میدانید، نماینده ویژه رابرت مالی و تیمش به اینجا بازگشتهاند. کارهای زیادی وجود دارد که مالی و تیمش باید خارج از مذاکرات وین انجام دهند، بنابراین در وزارتخانه مشغول هستند. آنها وزیر خارجه و دیگر مقامات عالیرتبه را در جریان خلاصه گفتوگوها گذاشتند.
پرایس در انتها تصریح کرد که مالی به کار خود ادامه خواهد داد تا ببیند که “آیا میتوان به پایبندی دوجانبه به برجام بازگشت یا نه”.
به گزارش ایسنا، مذاکرات میان اعضای کمیسیون مشترک برجام درباره احیای توافق هستهای در وین و با حضور آمریکا در مقر مذاکرات در ماههای گذشته در جریان بوده است.
آمریکا و ایران مذاکرات مستقیمی نداشتهاند و نمایندگان دولت آمریکا با نمایندگان سایر اعضای برجام در این زمینه رایزنی میکنند.
نخستوزیر سوریه: به دنبال گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی با ایران هستیم
هیاتی از مجلس شورای اسلامی ایران با نخستوزیر سوریه دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه(سانا) ،عباس گلرو، نائب رئیس گروه دوستی ایران و سوریه در مجلس شورای اسلامی که در راس هیاتی به دمشق سفر کرده است با حسین عرنوس، نخست وزیر سوریه دیدار و دو طرف بر اهمیت تقویت روابط پارلمانی و افزایش سفرهای متقابل تاکید کردند.
عرنوس گفت: سوریه به دنبال گسترش همکاری های تجاری و اقتصادی با ایران و ایجاد و توسعه چشم اندازهای جدید و متناسب با سطح روابط راهبردی دو کشور است.
وی تاکید کرد که ایران و سوریه به منظور انجام توافقات دوجانبه و اجرای سریع پروژه های مشترک تلاش می کنند.
از سوی دیگر عباس گلرو نیز با تاکید بر گسترش روابط پارلمانی با سوریه گفت:هدف هیات پارلمانی ایران از سفر به سوریه افزایش همکاری ها و هماهنگی ها مشترک و برداشتن موانع است.
درخواست کابل از تهران
برای بازگرداندن نیروهای مرزبانی
یک مقام آگاه در ستاد کل نیروهای مسلح گفت: دولت افغانستان از ایران خواسته است، تمهیداتی جهت بازگشت نیروهای مرزبانی این کشور به کابل صورت بگیرد و ایران نیز با قبول این درخواست، در حال تدارک پروازی مستقیم به کابل برای بازگرداندن این نیروها است.
به گزارش پایگاه خبری نورنیوز، این مقام آگاه در ستاد کل نیروهای مسلح در گفت و گو با نورنیوز افزود: دولت افغانستان برای بازگشت نیروهای مرزبانی خود که دیروز پنجشنبه در پی حمله نیروهای طالبان به گذرگاه مرزی اسلامقلعه به خاک ایران پناه آورده بودند از تهران درخواست کمک کرده است.
این مقام مطلع گفت: مقامات کابل از ایران خواستهاند تمهیداتی جهت بازگشت این نیروها به کابل صورت بگیرد و ایران نیز با توجه به رویکردهای انسان دوستانه، با قبول این درخواست، در حال تدارک پروازی مستقیم به کابل برای بازگرداندن این نیروهاست.
روز پنجشنبه، گذرگاه اسلامقلعه در نقطه صفر مرزی استان هرات افغانستان با مرز دوغارون در ایران به دست نیروهای طالبان سقوط کرد که در پی آن نیروهای مرزبانی این کشور به داخل ایران پناه آوردند.
جمهوری اسلامی ایران در همین حال، در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه میزبان نشست هیاتهایی از طرفهای درگیر در افغانستان برای گفتوگو جهت حلوفصل موضوعات میان آنها بود که در نهایت با بیانیه مشترکی به پایان رسید.
تهران همواره با حمایت از دولت قانونی افغانستان، خواستار دوری طرفهای درگیر از بروز ناآرامی و جنگ بوده و تمام توان خود را جهت حل مشکلات این کشور از طریق گفتوگوهای سیاسی بین گروههای افغانستانی به کار برده است.
مرزهای شرقی در امنیت کامل و کنترل شبانهروزی است
معاون عملیات نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بازدید از مرزهای شرقی کشور، از امنیت و کنترل کامل این مرزها در طول شبانهروز خبر داد.
امیر سرتیپ فرهاد آریانفر معاون عملیات نیروی زمینی ارتش که برای مدیریت و همافزایی اقدامات یگانهای نیروی زمینی در جنوب شرق و بررسی آمادگی یگانها در منطقه حضور دارد، با تاکید بر آمادگی کامل نیروهای مستقر در مناطق مرزی شرق وجنوب شرق، افزود: با حضور هوشمندانه و همت رزمندگان نیروی زمینی در صدها کیلومتر از مرزهای شرقی، همچنین تلاش مرزداران غیور نیروی انتظامی در مناطق مرزی همجوار با استان سیستانوبلوچستان و همراهی عزیزان سپاه، کوچکترین تحرک در مجاورت مرزها را به دقت تحت نظر داریم و اجازه کوچکترین تردد و ورود غیر مجاز از طریق این مرزها را نخواهیم داد.
معاون عملیات نیروی زمینی ارتش در بازدید از مناطق مرزی، ضمن تقدیر از آمادگی روحی و رزمی مدافعان مرز تاکید کرد: مرزهای جنوبشرق و شرق کشور به صورت شبانهروزی در کنترل و نظارت قرار دارد و از امنیت کامل برخوردار است.