پروانه سلحشوری اظهارداشت: رای مردم به ۱۷ نماینده زن در انتخابات مجلس دهم نشان داد که جامعه خواهان حضور بیشتر نمایندگان زن در خانه ملت است. رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: این فراکسیون در حال تدوین طرحی برای اختصاص سهمیه ورود نمایندگان زن به مجلس است. پروانه سلحشوری همچنین با انتقاد از این […]
پروانه سلحشوری اظهارداشت: رای مردم به ۱۷ نماینده زن در انتخابات مجلس دهم نشان داد که جامعه خواهان حضور بیشتر نمایندگان زن در خانه ملت است. رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: این فراکسیون در حال تدوین طرحی برای اختصاص سهمیه ورود نمایندگان زن به مجلس است.
پروانه سلحشوری همچنین با انتقاد از این که هم اکنون برای ورود زنان به مجلس سهمیه خاصی وجود ندارد، اظهارداشت: رای مردم به ۱۷ نماینده زن در انتخابات مجلس دهم نشان داد که جامعه خواهان حضور بیشتر نمایندگان زن در خانه ملت است.
وی تصریح کرد: باتوجه به قانون انتخابات، ممکن است در یک دوره چند نماینده زن به مجلس راه پیدا کنند و در دوره ای دیگر هیچ نماینده زن وارد نشود.
وی افزود: این در حالی است که در کشورهای مختلف سهمیه خاصی برای ورود زنان به مجلس وجود دارد برای مثال در عربستان ۲۰ درصد کرسی های نمایندگی مجلس، در افغانستان ۷/۲۷ درصد کرسی ها در اختیار زنان است و در کشور پاکستان نیز ۷۰ نماینده زن باید در مجلس حضور داشته باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: بر اساس طرحی که هم اکنون در مجلس شورای اسلامی با همکاری مرکز پژوهش ها در حال تدوین است، تلاش داریم برای ورود زنان به خانه ملت سهمیه خاصی در نظر بگیریم.
سلحشوری یادآور شد: یکی از پیشنهادهای این فراکسیون اختصاص سهمیه حداقل یک زن در هر حوزه انتخابیه است.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که شاهد حضور دو برابری زنان در مجلس بودیم اختصاص سهمیه احزاب به بانوان بود. در انتخابات مجلس هم زنان با قرار گرفتن در لیست احزاب توانستند در مجلس حضور یابند.
رییس فراکسیون زنان مجلس تاکید کرد: این طرح در مرحله مطالعاتی و پژوهش است و تلاش می کنیم تا آخر مجلس دهم تصویب شود.
سلحشوری همچنین گفت: با وجود دو برابر شدن تعداد زنان در مجلس دهم نسبت به مجالس قبلی، حضور تمایندگان زن در این مجلس تنها ۶ درصد است که البته این هم سهمیه زنان نیست و ممکن است در مجلس آتی هیچ زنی در مجلس رای نیاورد.
سلحشوری ادامه داد: جزییات این طرح در حال بررسی است و پس از تکمیل اطلاع رسانی می شود.
مذاکره با آمریکا منفعتی ندارد
یک فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه ما با اصل مذاکره مشکلی نداریم گفت: در حال حاضر که ترامپ رفتار تحقیرآمیزی با کشور ما دارد، مذاکره منافع ما را تامین نمی کند. در این شرایط اساسا هیچ منفعتی در مذاکره مجدد به دست نمی آوریم.
جواد امام درباره نامه حدود ۱۰۰ فعال سیاسی و مدنی درباره مذاکره ایران با آمریکا، اظهارکرد: ما با مذاکره ای که منافع کشورمان را تامین کند مشکلی نداریم، اما ترامپ شخصی است که زیر میز بازی زده و به هیچ اصلی در دیپلماسی پایبند نیست، مذاکره با چنین شخصی، منافع ما را تامین نمی کند.
وی در ادامه افزود: ترامپ به آنچه که دولت آمریکا پذیرفته بود، متعهد نماند و امروز دنبال تحقیر مردم ایران و تضعیف منافع ملی و حاکمیت ما است، حتما در این شرایط مذاکره به صلاح کشور نیست. مذاکره ای به نفع ماست که منافعمان را تامین کند، اما ترامپ می گوید که کاری می کند که ما سر میز مذاکره بنشیم. این نوع موضع گیری تحقیر کشور ماست و نامش مذاکره نیست. آیا معنای مذاکره بدون شرط به این معناست که هر چه ترامپ خواست بگوید و برای ما تکلیف بگذارد؟ این تسلیم شدن است نه مذاکره.
مدیر عامل بنیاد باران با بیان اینکه رفتار احمقانه ترامپ مورد اعتراض جامعه اروپا هم هست، تصریح کرد: برای مذاکره مجدد ترامپ باید نسبت به اتفاقاتی که تاکنون رخ داده است، از خود تعهد نشان بدهد تا ما برای آینده بدانیم با چه کسی طرف هستیم و چه ضمانتی برای مذاکره وجود دارد. در زمان اوباما فرصت خوبی برای مذاکره بود که البته از آن شرایط استفاده نکردیم و متاسفانه ترامپ هم که رفتارهای قلدرمابانه و غیر منطقی دارد، از برجام خارج شد و ما امروز با چنین شخصیتی روبرو هستیم. در این شرایط اساسا هیچ منفعتی در مذاکره مجدد به دست نمی آوریم.
امام در مورد افرادی که این نامه را امضاء کرده اند، گفت: این ها افراد معدودی هستند که تعداد انگشت شماری اصلاح طلب هم در میان آنها وجود دارد. دیدگاه آنها شخصی بوده و نباید این نامه را به کل جریان اصلاحات منتسب کرد.