مشاور ارشدظریف و نماینده ویژه سوئد درباره پایان بحران یمن رایزنی کردند
مشاور ارشدظریف و نماینده ویژه سوئد درباره پایان بحران یمن رایزنی کردند

نماینده ویژه سوئد در امور یمن و مشاور ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی درباره آخرین همکاری‌ها برای پایان دادن به بحران یمن گفت‌وگو کردند. «پیتر سمنه بی» نماینده ویژه سوئد در امور یمن امروز دوشنبه با «علی اصغر خاجی» مشاور ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی دیدار و گفت‌وگو کرد. در این […]

نماینده ویژه سوئد در امور یمن و مشاور ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی درباره آخرین همکاری‌ها برای پایان دادن به بحران یمن گفت‌وگو کردند. «پیتر سمنه بی» نماینده ویژه سوئد در امور یمن امروز دوشنبه با «علی اصغر خاجی» مشاور ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار که سفیر سوئد در تهران نیز حضور داشت، آخرین تحولات در صحنه‌های داخلی و خارجی یمن بررسی شد. طرفین در این دیدار، در خصوص زمینه‌های همکاری مشترک ایران و سوئد جهت کمک به حل بحران این کشور و راه‌های پایان بخشیدن هر چه سریع‌تر به فاجعه انسانی در یمن، رایزنی و تبادل نظر کردند. همچنین آخرین رایزنی‌های اخیر منطقه‌ای نماینده ویژه سوئد در امور یمن و تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران در خصوص رفع محاصره علیه مردم یمن، برقراری آتش بس و روند صلح و رفع خطر نشت نفت از نفتکش صافر، محورهای اصلی گفت‌وگوهای خاجی و سمنه بی در این دیدار بود.
رییسی: با تسریع واکسیناسیون، زمینه رونق گردشگری فراهم شود

رییس جمهور منتخب، توسعه فرهنگ ملی و درآمدزایی را دو ارزش افزوده حوزه گردشگری عنوان کرد و گفت: باید با تسریع واکسیناسیون کرونا زمینه رونق بیش از پیش فعالیت‌های گردشگری فراهم شود.
علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیش از ظهر دوشنبه با حضور در دفتر رییس جمهوری منتخب، با آیت الله سید ابراهیم رییسی دیدار و گفت‌وگو کرد. مونسان در این دیدار با تبریک انتخاب آیت‌الله رییسی از سوی مردم و آرزوی موفقیت برای او و دولت آینده، گزارشی از آخرین وضعیت برنامه‌ها و اقدامات وزارتخانه تحت مدیریت خود ارائه کرد. آیت‌الله رییسی نیز در این دیدار با تشکر از تبریک مونسان و گزارش او گفت: یکی از الطاف الهی به سرزمین ما وجود جاذبه‌های گردشگری و طبیعی فراوان در سرتاسر کشور است و هنوز مناطق بکر زیادی در بخش‌های مختلف کشور داریم که امکان آباد شدن و بالفعل شدن استعدادهای گردشگری را دارند. رییس جمهوری منتخب با بیان اینکه گردشگری ظرفیت بالایی برای ایجاد اشتغال دارد، افزود: ضروری است که از فعالان این عرصه به شکل موثرتری حمایت شود. رییسی یکی از مزایای گردشگری علاوه بر بازدید و لذت بردن از گردش در جاذبه‌های طبیعی را آشنایی مردم با تاریخ تمدن و فرهنگ غنی کشورمان دانست و تصریح کرد: کمک به تعمیق مفاهیم و ارتقای مولفه‌های فرهنگ ملی و ظرفیت مناسب درآمدزایی در شهرها و روستاهای کشور، دو فاکتور از توانمندی‌های گردشگری و میراث فرهنگی برای ایجاد ارزش افزوده بالا هستند. رییس‌جمهوری منتخب تاکید کرد که باید با تسریع واکسیناسیون کرونا زمینه رونق بیش از پیش فعالیت‌های گردشگری فراهم شود.
تاکید رهبران عربستان و عمان بر همکاری درباره پرونده هسته‌ای و موشکی ایران
بنا بر اعلام رسانه‌های سعودی رهبران عربستان و عمان در بیانیه‌ای مشترک بر اهمیت تعامل و همکاری جدی در خصوص پرونده هسته ای و موشکی ایران تاکید کردند. به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، هیثم بن طارق، پادشاه عمان روز گذشته در سفری رسمی وارد عربستان شد. وی در این سفر با ملک سلمان، پادشاه عربستان و محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور دیدار و رایزنی کرد. رهبران سعودی و عمانی در پایان این دیدارها بیانیه مشترک صادر کردند، در بخشی از این بیانیه آمده است: باید به طور جدی و فعال در خصوص پرونده هسته ای و موشکی ایران و پیامدهای آن همکاری و تعامل داشته باشند. در این بیانیه تاکید شده است که این مساله می تواند در تحقق امنیت وثبات بین‌المللی و منطقه سهیم باشد. در بیانیه مشترک سعودی- عمانی همچنین بر اهمیت حسن همجواری واحترام به قوانین بین المللی و دور کردن منطقه از فعالیت های بی ثبات کننده تاکید شده است و دو طرف بر اهمیت تعامل و همکاری جدی در خصوص پرونده هسته ای و موشکی ایران تاکید کردند.
دیپلمات سعودی: با دولت بایدن درخصوص برجام اختلاف نظر داریم
یک دیپلمات سعودی با بیان اینکه عربستان و آمریکا درباره احیای برجام با یکدیگر رایزنی هایی داشته‌اند، گفت: با دولت بایدن اختلاف هایی درخصوص توافق با ایران داریم. فهد ناظر سخنگوی سفارت عربستان در آمریکا در گفت وگوی تفصیلی با روزنامه عرب نیوز تصریح کرد که کشورش با واشنگتن درباره مذاکرات با ایران برای احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رایزنی می کند. این دیپلمات سعودی گفت: عربستان و آمریکا به طور مداوم درباره مذاکرات احیای برجام رایزنی های جدی داشته اند. ما نگرانی های خود را درخصوص بازگرداندن برجام اولیه ابراز کرده ایم، هرچند همان موقع نیز از این توافق حمایت کردیم. وی در ادامه با تکیه بر ادعاهای ساختگی علیه برنامه هسته ای کشورمان افزود: ما از هر چیزی که تضمین کند ایران به دانش و یا تکنولوژی ساخت سلاح هسته ای دست پیدا نمی کند، پشتیبانی می کنیم. فهد ناظر همچنین اظهار داشت: عربستان سعودی روابط خوبی با دموکرات های حاکم و جمهوری خواهان در کنگره بر سر ایران دارد اما اختلاف نظرهایی با دولت بایدن درباره برجام داریم. سخنگوی سفارت ریاض در واشنگتن تصریح کرد: در طول چند ماه گذشته کاملا مشخص شده است که کنگره نگرانی های جدی امنیتی که ما درخصوص ایران داریم را درک می کند. وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو روابط کشورش با آمریکا را قوی و پایدار توصیف کرد و افزود: همکاری در زمینه امنیتی و نظامی ستون اصلی این روابط است. من فکر می کنم که واشنگتن همچنین تهدیداتی را که عربستان در مرز جنوبی از سوی حوثی های یمن با آن مواجه است را می فهمد و از آن مطلع است.
برگزاری مذاکرات میان ایران و مصر در قاهره
یک رسانه عربی مدعی شد که هیاتی از ایران به قاهره رفته و ‌مذاکراتی با مسئولان عالی رتبه مصر انجام داده است.
روزنامه العربی الجدید به نقل از برخی منابع مصری مدعی شد که اخیرا مذاکراتی میان ایران و مصر با هدف بهبود روابط میان دو کشور و رسیدن به رویکردهای نزدیک درخصوص برخی پرونده های منطقه ای انجام شده است.
این منابع گفته اند که هفته گذشته قاهره میزبان یک هیات ایرانی بوده است و این هیات با مسئولین عالی رتبه سازمان اطلاعات مصر دیدار و در رابطه با مسائل حساس میان دو کشور که منجر به بحران روابط شده است، بحث و رایزنی کرده اند. این منابع گفته اند که هدف از برگزاری این مذاکرات ایجاد روابط کامل میان دو کشور نیست بلکه ایجاد روابط متوازن از طریق کانال های روشن و دائمی با هدف همکاری های دوجانبه درخصوص مسائل مختلف و برای جلوگیری از هرگونه درگیری است. این منابع در پاسخ به این سوال که این رویکرد مصر ممکن است منجر به خشم برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند عربستان و امارات شود، تاکید کردند: اخیرا در سیاست خارجی مصر تحول بزرگی ایجاد شد و رویکرد جدید سیاست خارجی مصر این است که کلید روابط و منافع خود را به هیچ کشوری ندهند هرچند که روابطی قوی با آن کشور داشته باشند. این منابع مدعی شدند: این تحول بزرگ در سیاست خارجی مصر درپی پیام های ایران در راستای گسترش روابط با قاهره بوجود آمد اما مصر تاکنون به این پیام ها هیچ واکنشی نداشت و آخرین این پیام ها توسط ناصر کنعانی، رئیس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره به مقامات مصری رسید. این منابع تاکید کردند: این جلسات مقدماتی که میان مسئولان امنیتی دو کشور انجام شد منجر به برخی رویکردهای جدید شد که در راس آن ها عدم اهانت دو طرف به یکدیگر وعدم به کارگیری خطاب سیاسی و رسانه ای هجومی است. سازمان اطلاعات مصر نیز به رسانه های داخلی دستور داده است که هیچگونه اهانتی به ایران و هم پیمانان آن در منطقه نکنند.