کشور در سال‌جاری با کمبود ارزاق مواجه نمی شود
کشور در سال‌جاری با کمبود ارزاق مواجه نمی شود

  معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه شرایط ایده آل در تامین کالاهای اساسی وجود دارد، گفت: با تمهیدات در نظر گرفته شده، کشور امسال با کمبود ارزاق مواجه نمی شود. عباس قبادی در نشست ستاد تنظیم بازار آذربایجان شرقی، افزود: علاوه بر ذخایر بسیار مطمئن کالاهای اساسی در کشور، […]

 

معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه شرایط ایده آل در تامین کالاهای اساسی وجود دارد، گفت: با تمهیدات در نظر گرفته شده، کشور امسال با کمبود ارزاق مواجه نمی شود.
عباس قبادی در نشست ستاد تنظیم بازار آذربایجان شرقی، افزود: علاوه بر ذخایر بسیار مطمئن کالاهای اساسی در کشور، به میزان ۴.۵ میلیون تن انواع کالا در بنادر وجود دارد و حدود یک میلیون تن کالا نیز در داخل کشتی یا در مسیر انتقال است.
وی با بیان اینکه خرید کالاهای اساسی برای سال ۱۴۰۰ انجام شده است، اضافه کرد: تمهیدات لازم برای جلوگیری از کمبود مایحتاج عمومی مردم در سال جاری صورت گرفته و کشور به هیچ هنوان با کمبود ارزاق مواجه نخواهد شد.
قبادی اظهار داشت: با هماهنگی های انجام شده بین دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف، هیچ گونه نگرانی و محدودیتی در تامین کالاهای مورد نیاز مردم وجود ندارد و در سهل ترین شکل ممکن اقلام کالایی و بهداشتی در دسترس قرار دارد.
دبیر ستاد تنظیم بازار کشور با اشاره به اینکه انبارهای کالاها مملو از انواع اقلام کالایی است، گفت: تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در حد بسیار خوبی انجام شده و وفور کالا به خصوص در حوزه مواد غذایی در کشور وجود دارد.
قبادی با اشاره به گزارشات ارائه شده توسط مسئولان آذربایجان شرقی، یادآور شد: کالارسانی و بازار در آذربایجان شرقی شرایط نسبتا» خوبی دارد و ثبات نسبی قیمت ها را در استان شاهدیم.

شرکت دخانیات ایران بورسی می شود
مدیرعامل شرکت دخانیات ایران از مرحله واگذاری سهام شرکت دخانیات به بورس در آینده نزدیک خبر داد.
سیاوش افضلی افزود: در مرحله نخست ۱۰ درصد از سهام این شرکت در بورس عرضه خواهد شد تا قیمت مناسب بدست بیاید و بعد از آن همه سهام با قیمت محاسبه شده به بورس عرضه خواهد شد.
وی اظهار کرد : طی ۶ماه دوم نخست سال ۹۸ بیش از ۷۰ درصد محصولات دخانیات قیمتی پایین تر از بازار داشتند یعنی شرکت زیان ده بود ولی اکنوم حاشیه سود محصولات شرکت از ۱۷ تا ۲۰ درصد است.
‌وی با بیان اینکه۶ هزار نفر در شرکت دخانیات فعالیت می کنند و این شرکت با ۶ هزار کشاورز همکاری دارد، افزود: تصمیم به خصوصی سازی ، بدون در نظر گرفتن مقدمات آن در دهه ۹۰ موجب شد که بازار حدود ۴۰۰ هزار میلیارد ریالی مصرف سیگار در کشور به حیات خلوت برندهای بین المللی تبدیل شده و سود آن نصیب شرکت های خارجی شود.
افضلی تصریح کرد: بدنبال این تصمیم، دخانیات ایران در سال ۹۸ با مشکلاتی روبرو شد ، به طوری که مواد اولیه در زمان مناسب به خط تولید نرسید و ماشین /الات در هفت مجتمع تولیدی تا آستانه توقف پیش رفت .
مدیر عامل شرکت دخانیات ایران اظهار داشت: با تغییر مدیریتی و اقدامات انجام شده از سال ۹۸ خطوط تولید تمامی برندها در سه شیفت کاری به فعالیت بازگشتند و معوقات کشاورزان پرداخت شد و با افزایش فروش و تولید محصول در نیمه دوم سال ۹۸ با وجود شیوع کرونا دخانیات ایران از یک بنگاه زیان ده به یک شرکت سودده تبدیل شد.
وی ادامه داد: نکته ای که در این میان پنهان مانده آنست که در طرح تحقیق و تفحص فقط شرکت دخانیانت مورد توجه قرار گرفته نه کل صنعت در حالی که از گردش مالی حدود ۴۰ هزار میلیارد تومانی صنعت دخانیات تنها ۲ هزار میلیارد تومان آن مربوط به شرکت دخانیات است .
افضلی با اشاره به سهم ١٤ درصدی دخانیات ایران از بازار کشور افزود: باید سهم پایین شرکت دخانیات ایران از بازار هم مورد تحقیق و تفحص قرار بگیرد چرا که در حال حاضر وضعیت تولید و سهم بازار شرکت دخانیات ایران نسبت به دهه ۸۰ خوب نیست.

رشد ۲۸ درصدی صادرات خشکبار در بهار ۱۴۰۰
مدیرکل دفتر هماهنگی توسعه صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: صادرات محصولات خشکبار طی سه ماه نخست سال جاری رشد ۲۸ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است.
محمود بازاری اظهار داشت: صادرات این گروه طی سه ماهه نخست سال جاری با ارزشی معادل ۳۱۹ میلیون دلار و به وزن ۱۲۸ هزار تن انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی ۲۸ درصد و به لحاظ وزنی ۱۹ درصد رشد داشته است.
وی افزود: از این میزان، صادرات پسته به تنهایی ۳۰ هزار تن معادل ۲۰۴ میلیون دلار بوده که ۶۳ درصد از کل صادرات این گروه را به خود اختصاص داده است و نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی ۳۳ درصد و از لحاظ وزنی ۳۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
مدیرکل دفتر هماهنگی توسعه صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی تصریح کرد: در سه ماهه نخست سال جاری محصول پسته به ۸۰‌ کشور جهان صادر شده است که از مهمترین بازارهای هدف در این مدت می‌توان به هندوستان، چین، آلمان، عراق، امارات متحده عربی، روسیه، قرقیزستان، ترکیه، قزاقستان و پاکستان اشاره کرد.
بازاری گفت: لقب شگفتی‌سازترین بازارهای هدف پسته ایران در سال گذشته و سه ماهه سال جاری، برازنده شبه قاره هند است زیرا صادرات ایران به شبه قاره هند نشان از ظرفیت بالای این بازار برای فروش پسته دارد و افزایش آشنایی با خواسته‌های مشتریان نهایی، کیفیت خوب پسته‌های تولیدی به این بازارها حاکی از رشد صادرات پسته ایران است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین صادرات خرما طی سه ماهه نخست سال جاری معادل ۵۵ هزار تن به ارزش ۴۸ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی چهار درصد و از لحاظ وزنی ۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد.