رئیس اتاق بازرگانی تهران ضمن اشاره به ۲ برابر شدن میزان نقدینگی نسبت به ۲ سال پیش، نسبت به بروز تورم افسارگسیخته در ماه های آینده هشدار داد. مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران در صفحه شخصی خود نوشت: طبق آمار بانک مرکزی میزان نقدینگی از ۳۷۰۰ هزار میلیارد عبور کرده و نسبت به […]
رئیس اتاق بازرگانی تهران ضمن اشاره به ۲ برابر شدن میزان نقدینگی نسبت به ۲ سال پیش، نسبت به بروز تورم افسارگسیخته در ماه های آینده هشدار داد.
مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران در صفحه شخصی خود نوشت: طبق آمار بانک مرکزی میزان نقدینگی از ۳۷۰۰ هزار میلیارد عبور کرده و نسبت به دو سال پیش ۲ برابر شده است. اگرچه طی ماههای گذشته نسبت به عواقب افزایش نقدینگی بر اقتصاد و تورم هشدار داده شده «امادریغ». با این روند در ماههای آینده دولت با تورمی رو به رو خواهد شد که هیچگاه درکشور تجربه نشده است.
سهامداران میتوانند در مجامع عمومی شرکتهای سهام عدالت حضور یابند
سازمان بورس اعلام کرد: مطابق با مصوبه شورای عالی بورس و اوراق بهادار، همه مشمولین سهام عدالت در روش مستقیم از تمامی حقوق و مزایای سهامداری (شامل امکان حضور در مجمع، رای دهی) برخوردار شدند.
محسن انصاری مهیاری، مدیر نظارت بر ناشران گفت: سهامداران سهام عدالت در روش مستقیم میتوانند در مجامع عمومی ۳۶ شرکت سرمایه پذیر سهام عدالت شخصاً حضور یافته و از طریق اعمال رأی خود در تصمیم گیریهای این شرکتها مشارکت کنند. به گفته وی شرکتهای سرمایه پذیر سهام عدالت باید اطلاعات سهامداران عدالت به روش مستقیم و سایر سهامداران خود را از شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه دریافت کرده و در سامانه سهام خود جهت برگزاری مجامع عمومی اعمال کنند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور مطرح کرد؛
فرهنگ نهادهای اقتصادی کشورهر چقدر پول بدهی آش میخوری است!
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: وقتی در نظام اداری و دستگاههای اقتصادی ما فرهنگ هر چقدر پول بدهی آش میخوری حاکم است، نقطه مقابل آن در زمینه بهره وری قابل درک نیست.
جمشید انصاری در مراسم رونمایی از نشان ملی بهره وری اظهار کرد: در زمینه بهره وری به نظر میرسد که حرف نگفته و راه نرفته زیادی داریم. مفهومی جدید در نظام اداری کشور ماست.
او افزود: سال هاست که به سازمان آسیایی بهره وری پیوسته ایم، اما عملا این موضوع نمودی نداشته که نشان میدهد یا برای مسئولان اهمیتی نداشته یا شناخته شده نبوده است. این موضوع در جامعه نیز هنوز شناخته شده نیست و اجتماعی کردن مفهوم بهره وری باید در دستور کار قرار بگیرد. این مقام مسئول با اشاره به اهمیت استفاده از توان مجموعههای علمی در این زمینه، تاکید کرد: باید دلایل این عدم توفیق مورد بررسی قرار بگیرد.
معاون رئیس جمهور در ادامه گفت: در مفاهیم دچار دو گروه هستیم که سخن یکدیگر را متوجه نمیشوند. افرادی که از مفهوم یک ظاهری را میشناسند در حالی که عمق موضوع را درک نکرده اند و در مقابل گروهی هستند که مسائلی را درک کرده اند که دیگران متوجه نمیشوند.
او تاکید کرد: در مفهوم بهره وری نیز شاهد چنین وضعیتی هستیم یعنی در مفهوم بهره وری، نسبت به ظرفیت فرهنگی جامعه بی توجه هستیم. انصاری گفت: وقتی در نظام اداری و دستگاههای اقتصادی ما فرهنگ هرچقدر پول بدهی آش میخوری حاکم است، نقطه مقابل آن در زمینه بهره وری قابل درک نیست؛ بنابراین بهره وری را نمیتوان بدون توجه به زمینه فرهنگی پیش برد. به دلیل گرایشات فرهنگی در جامعه و نقص برداشت از مفهوم یا اولویت نداشتن مفهوم بهره وری، زمان زیادی را نیاز داریم تا ترویج آن در ذهن و عمل مدیران و عوامل فعال در این حوزه جا انداخته شود.
انصاری در پایان گفت: تجربه نشان داده ضرورتهایی که برای سیاستگذاران و برنامه ریزان اولویت دارد، چیز دیگری است. مفهوم در حوزه اقتصاد و بهره وری بسیار متفاوت با چیزی است که در سخنان روزمره خود به آن میپردازیم.
بازار تهران در تعطیلات ۶ روزه هم تعطیل است
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: بازار تهران طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در شرایط قرمز کرونایی تعطیل است و در ۶ روز آینده نیز تعطیل خواهد بود.
قاسم نوده فراهانی اظهار کرد: طبق مصوبه امروز دولت، تمام شهرهای استانهای تهران و البرز از روز آینده (سهشنبه) به مدت ۶ روز یعنی تا روز یکشنبه تعطیل میشوند. رئیس اتاق اصناف تهران افزود: از زمانی که تهران به رنگ قرمز کرونایی درآمده، بازار تهران تعطیل بوده است. بعضا به دلیل فعالیت بانکها کسبه بازار مجبور به فعالیت بودند، اما در این ۶ روز که تعطیل رسمی اعلام شده، بازارهای تهران نیز تعطیل خواهد شد. او بیان کرد: امیدواریم بانکها نیز در این ایام تعطیل اعلام شوند که بازاریان با خیال راحت واحدهای صنفی خود را تعطیل کنند.
رشد ۱۲ برابری تولید خاویار طی هفت سال
رئیس سازمان شیلات گفت: میزان تولید خاویار در سال ۹۲ کمتر از یک تن بوده و در سال ۹۹ به بیش از ۱۲ تن رسیده و این یعنی رشد ۱۲ برابری تولید خاویار ظرف هفت سال.
نبی الله خون میرزایی گفت: میزان تولید خاویار در سال ۹۲ کمتر از یک تن بوده و در سال ۹۹ به بیش از ۱۲ تن رسیده و این یعنی رشد ۱۲ برابری تولید خاویار ظرف هفت سال. همچنین تولید گوشت ماهیان خاویاری که در سال ۹۲ حدود ۶۰۰ تن بود در سال ۹۹ به بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است.
وی گفت: برنامه توسعه و رشد صنعت پرورش ماهیان خاویاری یکی از دستور کارهای جدی سازمان شیلات کشور در سراسر پهنه سرزمینی است.
رئیس سازمان شیلات کشور افزود: پس از توافق با کشورهای ساحلی دریای خزر مبنی بر مأموریت صید تجاری ماهیان خاویاری صنعت پرورش این ماهیان در کشور روند پرشتابی را در پیش گرفته است. خون میرزایی ادامه داد: در سالهای اخیر در مقاطعی پرورش ماهیان خاویاری در قفس تجربه شد که این فعالیت در دریا صورت میگیرد و بنا داریم این فعالیت را گسترش دهیم.
وی گفت: خاویار تولید ایران، بهترین و گرانترین خاویار جهان است و با توجه به قیمت بالا و ارزآوری یک محصول صادراتی بازار پسند محسوب میشود.
رئیس سازمان شیلات کشور افزود: در حال حاضر بیش از ۱۷۵ مزرعه فعال در زمینه پرورش ماهیان خاویاری در ۲۱ استان کشور وجود دارد که امیدواریم با توسعه پرورش این دست ماهیان بتوانیم صادرات و ارزآوری محصول را متناسب با گسترش تولید در استانهای کشور افزایش دهیم. خون میرزایی گفت: در حال حاضر تقریباً نیمی از خاویار تولیدی در کشور صادر میشود و نیمی دیگر در داخل کشور مصرف میشود که کف قیمت خاویار فیل ماهی حدود ۸۰۰ دلار است که قیمت این محصول با ارائه در بسته بندیهای مناسب به حدود هزار و ۲۰۰ تا هزار و ۳۰۰ دلار هم میرسد.
راهاندازی چند بورس کالا در کشور امکانپذیر نیست
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: پیشنهاد برای راه اندازی چندین بورس کالا در کشور به هیچ عنوان قابلیت اجرا ندارد، زیرا باعث کاهش عمق معاملات، امکان انحراف بازار، دستکاری قیمتها و چند نرخی شدن کالاها میشود و به نوعی به معنای فرصت دادن به رانتخواران برای نفوذ در بازار است.
“محمدعلی دهقان دهنوی” در واکنش به صحبت مطرح شده در خصوص چند بورس کالایی شدن در کشور گفت: پیشنهاد و طرح موضوع راه اندازی چند بورس کالایی در کشور به هیچ عنوان امکان پذیر نیست زیرا زمانی که معاملات در یک نقطه یا بازاری مانند بورس کالا متمرکز می شود، حجم عرضه و تقاضا عمق پیدا می کند و دیگر امکان منحرف کردن روند معاملات و قیمت ها به دلیل تمرکز همه فعالان بازار در آن بازار وجود ندارد.
وی افزود: اگر عرضه و تقاضا در میان چند بخش مختلف تقسیم شده و یک کالای خاص در چهار نقطه متفاوت معامله شود به طور حتم در هیچ یک از بخش ها، عمق لازم در معاملات ایجاد نشده و در آن زمان یک کالا با چهار قیمت مختلف معامله می شود.
دهقان دهنوی ادامه داد: در این شرایط است که افراد می توانند به دلیل عمق کم معاملات به راحتی اقدام به دستکاری قیمت ها در کالاهای خود کنند و در واقع این اقدام نوعی فرصت دادن به متخلفان و رانت خواران است تا با منحرف کردن قیمت در یک نقطه ای، منافع خود را تامین کنند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به وجود زیرساخت مناسب الکترونیکی در بورس کالا گفت: معاملات در بورس کالا به صورت الکترونیکی انجام می شود و کالاها برخلاف معاملات در یک نقطه متمرکز نیست بلکه کالا در انبارهای مختلف کشور پراکنده است و خرید و فروش و ملاقات خریدار و فروشنده به صورت الکترونیکی در بورس کالا اتفاق می افتد؛ ممکن است تولیدکننده ای در شرق کشور باشد اما مواد مورد نیاز خود را از جنوب یا غرب کشور و در بستر بورس کالا ثبت سفارش و خریداری کند و در آخر طبق مقررات، مراحل تحویل کالا صورت گیرد.