رییسجمهوری، اقدامات دولت تدبیر و امید در بخش سلامت را غیر قابل انکار ارزیابی کرد و گفت: اگر کسی بهدور از انصاف بتواند همه خدمات دولت را انکار کند، نمیتواند منکر تحول در بخش سلامت شود. حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر شنبه در هشتاد و هفتمین برنامه افتتاح طرحها با عنوان دولت تدبیر و امید […]
رییسجمهوری، اقدامات دولت تدبیر و امید در بخش سلامت را غیر قابل انکار ارزیابی کرد و گفت: اگر کسی بهدور از انصاف بتواند همه خدمات دولت را انکار کند، نمیتواند منکر تحول در بخش سلامت شود.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر شنبه در هشتاد و هفتمین برنامه افتتاح طرحها با عنوان دولت تدبیر و امید جهش تولید در آیین بهرهبرداری از طرحهای بیمارستانی، با تبریک ولادت امام موسی کاظم (ع) گفت: از سال ۹۳ یکی از اهداف مهم دولت یازدهم مساله طرح تحول سلامت بود که در دولت دوازدهم با وجود جنگ اقتصادی این پروژه همچنان ادامه یافت. اگر طرح تحول در دولت یازدهم و دوازدهم نبود معلوم نبود که در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ چگونه میتوانستیم مقابل کرونا مقاومت کنیم.
رییس دولت تدبیر و امید اظهار کرد: ۱۱۰ هزار تخت بیمارستانی در این دولت به ۱۵۰ هزار تخت افزایش یافت و بیش از نیمی از ۱۱۰ هزار تخت بازسازی شده است. از حیث امکانات و تجهیزات در دو سال گذشته ۱۳ هزار تخت بیمارستانی افتتاح شد. در افتتاح شهریور پارسال تنها در یک روز ۱۴۰۰ تخت بیمارستانی افتتاح شد و امروز هم ۱۴۴۳ تخت بیمارستانی را در یک روز افتتاح میکنیم و هزاران تخت دیگر در هفتهها و ماههای آینده به بهره برداری می رسد.
روحانی افزود: فقط یک پروژه بزرگ تهران، بیمارستان هزار تختخوابی است که ۹۷ درصد کار آماده است و هفتههای آینده ۵۰۰ تخت آن مورد بهره برداری قرار میگیرد. همچنین بیمارستان کودکان حکیم ۲۲۶ تختخوابی هفتههای آینده افتتاح میشود.
وی خاطرنشان کرد: همه اینها نشانگر این است که در بخش سلامت هم از نظر زیرساختی هم نیروی انسانی شاهد تحول بزرگی بودیم. در هشت سال گذشته نیروی انسانی به دو برابر افزایش یافت که این بسیار مهم است. در تجهیزات و در بخش آی سی یو توانستیم در ایام کرونایی تختهای آی سی یو را دو برابر کنیم که نشانگر این است که اهتمام دولت از آغاز در بخش سلامت بود.
رییس دولت تدبیر و امید افزود: اگر کسی بتواند همه خدمات دولت را انکار کند و این قدرت را داشته باشد و انصاف را به طور کامل کنار بگذارد در چند چیز نمیتواند منکر شود که یکی از آنها بخش تحول سلامت است.
روحانی افزود: اقدامات دولت تدبیر در بخش سلامت غیر قابل انکار است و افتتاح امروز علامت بزرگی است که خیرین، دولت، متخصصان و دلسوزان تلاش کردند تا همواره در شهرها و استانهای مختلف تجهیزات و متخصصان لازم را آماده به کار داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در طرح تحول سلامت به جای آن که مریض را در مراکز بزرگ، تهران و مراکز استانها بیاوریم، متخصصان را به مناطق دور افتاده بردیم و این کار بسیار بزرگی بود که در این مدت انجام شد و مردم ما شاهد آن بودند.
امکانات بیمارستانی در سیستان و بلوچستان ۷ برابر شده است
روحانی با بیان اینکه امکانات بیمارستانی ما در کل کشور سه و نیم برابر افزایش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: اما در استان سیستان و بلوچستان هفت برابر شده که نشان می دهد برای مناطق محروم سرمایهگذاری بیشتری بعد از انقلاب انجام گرفته است. همین امروز هم افتتاحها در استانهای مختلف انجام گرفت و سه افتتاح از هفت افتتاح امروز مربوط به استان سیستان و بلوچستان بود. این موضوع نشان میدهد که دولت برای محرومیت زدایی، عدالت در سلامت و توسعه بخش سلامت اهتمام داشته است.
رییسجمهوری، با قدردانی از دستاوردهای دولت در حوزه بهداشت و سلامت، افزود: این اقدامات باعث شد که ما در دوران کرونا مقاومتر بتوانیم برابر این ویروس ایستادگی کنیم. البته کرونا ویروس خطرناکی است و تقریبا نزدیک یک سال و نیم است که با آن درگیر هستیم و هیچ کس نمیداند چه زمانی پایان مییابد. ما در وسط موج پنجم هستیم و استانهای جنوبی کشور به تدریج دارند از موج پنجم خارج می شوند اما در بخش هایی از مرکز و شمال کشور هنوز به پیک نرسیده ایم و در بعضی جاها هم در پیک هستیم. کرونا در پنج نوبت مردم ما را مورد هجمه شدید قرار داد و در بعضی استانها، پیک پنجم از همه پیکهای قبلی بلندتر و شدیدتر بود.
روحانی زحمات انجام شده توسط همه دست اندرکاران مبارزه با شیوع بیماری کرونا در یک سال و نیم گذشته را ستود و گفت: از همه مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدافعان سلامت، استانداران، مسوولان دانشگاه های علوم پزشکی تشکر میکنم زیرا کار بزرگی انجام دادند و در این شرایط سخت موجب آرامش و دلگرمی مردم بودند.
وی به تحولات انجام شده در حوزه واکسیناسیون عمومی اشاره کرد و افزود: مخصوصا تحول بزرگ در امر واکسیناسیون در هفتههای اخیر قابل ستایش است. امروز در زمینه واکسن داریم پیشرفت میکنیم و افراد مسن ۵۵ سال به بالا و همچنین افراد با بیماریهای زمینهای به طور کامل تحت پوشش واکسن قرار میگیرند و امیدوارم شرایط واکسیناسیون ما در هفتههای آینده بهتر شود.
رییسجمهوری تصریح کرد: واکسن برای جلوگیری از مرگ و میر و ابتلا به ویروس کرونا بسیار موثر است اما آمار رعایت پروتکلها در وضعیت خوبی نیست و زیر چهل درصد است در حالی که باید بالای ۸۰ درصد باشد. ان شاء الله با مراعات مردم و با افزایش واکسیناسیون و اهتمام همه فعالان حوزه بهداشت و درمان و سلامت، امیدوارم که بتوانیم از این مشکل عبور کنیم. میلاد امام هفتم با افتتاح یک هزار و ۴۴۳ تخت بیمارستانی در استانهای مختلف کشور روز خوبی برای ما بود.
۲۰۰ هزار دز دیگر از واکسن برکت به وزارت بهداشت تحویل شد
مدیر تولید واکسن کوو ایران برکت گفت که امروز ۲۰۰ هزار دز جدید از این واکسن جهت تزریق عمومی تحویل وزارت بهداشت شده است.
حسن جلیلی روز شنبه گفت: از ۲۵ خرداد و پس از صدور مجوز تزریق عمومی واکسن برکت توسط وزارت بهداشت، سرعت تولید نخستین واکسن ایرانی کرونا را افزایش دادیم و تاکنون حدود پنج میلیون دوز واکسن در این کارخانه تولید و روانه بخش تست کیفیت شده که در این مرحله ۱۶ تا ۲۰ روز بررسی کیفیت واکسنها به زمان نیاز دارد و پس از تأیید کیفیت تحویل وزارت بهداشت می شوند.
به گزارش ستاد اجرایی فرمان امام (ره) جلیلی افزود: در هفتههای گذشته نیز یک میلیون و ۳۰۰ هزار دوز واکسن کوو ایران برکت تحویل وزارت بهداشت شده بود و به این ترتیب تعداد واکسنهای تحویل داده شده به ۱.۵ میلیون دوز رسید.
کرونا جان ۲۸۶ نفر دیگر را گرفت
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۲۸۶ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر کرونا جان باختند و مجموع جان باختگان این بیماری در ایران به ۹۰ هزار و ۶۳۰ نفر رسید.
از دیروز تا امروز ۹ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۹ هزار و ۸۴۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۶۲۰ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۸۷۱ هزار و ۸ نفر رسید.
همچنین تا کنون سه میلیون و ۳۶۷ هزار و ۲۷۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.
۵ هزار و ۴۵۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون ۲۵ میلیون و ۹۱۷ هزار و ۹۲۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
همچنین ۹ میلیون و ۵۵۲ هزار و ۵۲۶ نفر تاکنون دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۶۸۷ هزار و ۳۱۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۲ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۸۳۷ دُز رسید.