هیل: هرگونه فشار بر ایران تنش‌ها پیرامون برجام را افزایش خواهد داد
هیل: هرگونه فشار بر ایران تنش‌ها پیرامون برجام را افزایش خواهد داد

پایگاه خبری وابسته به کنگره آمریکا در گزارشی تصریح کرد، رئیس جمهور بایدن به دنبال افزایش فشار بر ایران برای بازگرداندن این کشور به تعهدات برجامی است اما اذعان کرد، هر اقدامی در این راستا می‌تواند تنش‌ها میان دو تهران و واشنگتن را تشدید کند. به نقل از پایگاه خبری هیل، دولت جو بایدن رئیس […]

پایگاه خبری وابسته به کنگره آمریکا در گزارشی تصریح کرد، رئیس جمهور بایدن به دنبال افزایش فشار بر ایران برای بازگرداندن این کشور به تعهدات برجامی است اما اذعان کرد، هر اقدامی در این راستا می‌تواند تنش‌ها میان دو تهران و واشنگتن را تشدید کند.
به نقل از پایگاه خبری هیل، دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا قصد دارد در اثنای وقفه ایجاد شده در مذاکرات هسته ای در وین فشارها بر ایران را افزایش دهد اما محاسبات داخلی در تهران، ارزیابی در این زمینه را دشوار کرده است.
هیل در ادامه گزارش داد: ظاهرا گزینه‌هایی که روی میز آمریکا قرار دارد شامل تشدید محدودیت‌های صادرات نفت ایران و وضع تحریم‌های جدید بر برنامه‌های موشکی و پهپادی این کشور می‌شود اما این اقدامات احتمالاً تنش‌ها را در بحبوحه تلاش‌های چندین ماهه برای احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تشدید خواهد کرد. این پایگاه خبری همچنین به نقل از یک کارشناس مسائل ایران در گروه بین الملل بحران افزود: به نظر می رسد که سران ایران در حال بررسی این مهم هستند که یا در ازای رفع سریع تحریم ها به برجام بازگردند یا اینکه به توسعه برنامه هسته‌ای خود ادامه دهند تا بتوانند امتیازات مورد نظر از غرب را به دست آورند.
به گزارش هیل، در عین حال، رابرت آینهورن عضو ارشد اندیشکدن بروکینگز در زمینه کنترل تسلیحات و عدم اشاعه معتقد است که تهران و واشنگتن احتمالا پس از برگزاری مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور منتخب ایران به مذاکرات وین بازمی گردند اما به طور قطع با اختلافات اساسی مواجه خواهند بود.
وی در این باره گفت: ازسرگیری مذاکرات قطعی است اما مشخص نیست که آیا رایزنی ها بی دردسر و مانع ادامه خواهد یافت یا خیر. رئیس و همچنین اغلب مقامات ایرانی به روشنی مشخص کرده اند که حتی اگر برجام بازگردانده شود آنها هیچ منفعتی در مذاکرات بر سر موضوعات دیگر ندارند.
واعظی: مجلس برای این تشکیل نشده که حق مردم را محدود کند
رییس دفتر رییس‌جمهوری با تاکید بر اینکه مجلس برای این تشکیل نشده که حق را محدود کند، گفت: حتماً برای بخش محتوای نامناسب و غیراخلاقی در فضای مجازی دولت و مجلس باید مدیریت کند، اما به بهانه این نباید کل فضای مجازی را فیلتر و مسدود کرد.
محمود واعظی در حاشیه آخرین جلسه هیئت دولت دوازدهم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه به نظرم مردم ما آنچه که مورد استفاده روزمره‌شان قرار می‌گیرد حق‌شان محسوب می‌شود، تصریح کرد: اگر الان هر خانواده‌ای از فضای مجازی انواع و اقسام استفاده را دارد که از آموزش گرفته تا دریافت خدمت را شامل می‌شود، این حق آنان است. وی با تاکید بر اینکه مجلس برای این تشکیل نشده که حق را محدود کند، افزود: من خودم جزو کسانی هستم که همواره با محتوای نامناسب و اخبار دروغ مخالفم و حتماً هم می‌گویم که برای بخش محتوای نامناسب و غیراخلاقی باید دولت و مجلس مدیریت کند اما به بهانه این نباید کل فضای مجازی را فیلتر و مسدود کرد.
رییس دفتر رییس‌جمهوری ادامه داد: فکر می‌کنم این طرح ابهامات زیادی دارد و باعث می‌شود که مقداری از کسب و کارها آسیب ببیند یا از بین برود و باعث می‌شود فعالیت‌های علمی و دانشگاهی محدود شود. بسیاری از نخبگان ما از علوم و اطلاعات بین‌المللی استفاده می‌کنند، اینکه با این طرح به عنوان صیانت، فضایی را ایجاد کنند که به تدریج منجر به مسدودیت در فضای مجازی شود را به مصلحت نمی‌دانم.
واعظی در پاسخ به این پرسش که واکنش دولت به ادعای برخی درباره اینکه روحانی زمین سوخته به رییسی تحویل می‌دهد چیست، اظهار کرد: اینکه آدم همینطوری حرف بزند اصلاً معنا ندارد، زمین سوخته یعنی چه؟ این همه طرح‌هایی که آقای رئیس‌جمهوری الان دارد افتتاح می‌کند و محصول این طرح‌ها از جمله پتروشیمی، راه‌ها و راه‌آهن‌ها که ارزآوری دارد، زمین سوخته است؟ ما که نمی‌توانیم این‌ها را همراه خودمان ببریم! این‌ها می‌ماند برای دولت بعد.
وی یادآور شد: این تعداد پتروشیمی که افتتاح شده و حجم صادرات آنها و افزایش حجم صادرات فولاد ما، همه این موارد برای چه کسی سود دارد؟ برای دولت بعد و در آینده برای مردم.
رییس دفتر رییس‌جمهوری تصریح کرد: ما با وجود خشکسالی محصولات کشاورزی را از ۹۵ میلیون تن در سال ۹۲ به بیش از ۱۲۵ میلیون تن در حال حاضر رساندیم، این زمین سوخته است؟
واعظی افزود: زمین سوخته معنایش این است که تمام امکانات کشور از بین رفته باشد و کسی نتواند استفاده کند اما اینجا بعکس است و تمام امکانات کشور در خدمت آینده قرار گرفته است.
اردوغان: با کمک ایران تعداد هواپیماهای آتش‌نشان برای اطفای حریق را افزایش دادیم
رئیس جمهور ترکیه گفت که به کمک ایران و چند کشور دیگر تعداد هواپیماهای آتش نشان به منظور اطفای حریق در مناطق جنگلی جنوب ترکیه را افزایش داده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه که برای بازدید از مناطق آسیب دیده در اثر آتش سوزی به شهر ماناوگات در استان آنتالیا سفر کرده است، شامگاه شنبه در سخنانی عملیات اطفای حریق در این مناطق را موفقیت آمیز توصیف کرد. اردوغان گفت که ترکیه توانسته است با اعزام هواپیماهای آتش نشان از سوی ایران، جمهوری آذربایجان، روسیه و اوکراین تعداد هواپیماهای آب پاش برای اطفای حریق در مناطق جنگلی استان های جنوبی این کشور را از شش فروند به ١٣ هواپیما افزایش دهد.
همچنین بنابر گزارش شبکه بی.بی.سی، وزارت دفاع ملی ترکیه نیز در حساب کاربری خود در توئیتر تصویری از هواپیمای آتش نشان ایران که به ترکیه اعزام شده، منتشر کرده است.
در این تصویر، هواپیمای ایلیوشین٧٦ متعلق به ایران در پایگاه آکساز در جنوب غربی ترکیه دیده می شود که بنابر اعلام وزارت دفاع ملی از ظرفیت حمل ٣٠ تن آب برخوردار است.
سفیر انگلیس: از رفتن ناراحتم
راب مک‌ایر در پیام خداحافظی‌اش در پایان ماموریت در تهران نوشت: از رفتن ناراحتم و احساس می‌کنم که کار من در اینجا تمام نشده، اما می‌دانم که جانشین من این مسوولیت را همراه با احساسی مشابه ادامه خواهد داد.
راب مک ایر در پیامی به مناسبت اتمام ماموریتش در ایران که در صفحه رسمی اینستاگرام سفارت انگلیس در ایران منتشر شده، نوشته است: در طول سه سال حضور در ایران، سیاست در داخل و خارج از کشور همچنان پیچیده بوده است. با این حال باعث افتخار من بوده که به عنوان سفیر در اینجا خدمت کنم. من شاهد رنج مردم ایران از تحریم‌ها بوده‌ام، ما در تلاش هستیم تا راهی دیپلماتیک برای بازگشت به توافقی پیدا کنیم که امیدواری به اقتصاد ایران و اعتماد بین ایران و جامعه بین‌المللی را بازگرداند. وی ادامه داد: مردم ایران همیشه از من استقبال گرمی کرده‌اند و یک اشتیاق عمیق در بین مردم برای ایجاد روابط بین دو کشور وجود دارد. بنابراین من می‌خواهم از همه ایرانیانی که ملاقات کردم برای مهمان نوازی و مهربانی‌شان در معرفی غنا، فرهنگ و سنت‌های ایرانی به من و خانواده‌ام تشکر کنم. دیدن طبیعت، حیات وحش در گلستان یا شهر کویری یزد، بودن در کنار بقیه در حافظیه در روز بزرگداشت حافظ، یا دیدن کوه‌های با شکوه البرز، یا آشنایی با هنر شگفت انگیز، معماری، سینما، و صنایع دستی این کشور را فراموش نمی‌کنم. مک ایر گفت: با وجود فراز و نشیب‌ها و تنش‌های بین‌المللی من با مقامات زیادی برخورد داشتم که به دنبال برنامه‌ای سازنده هستند و مانند من به ارزش احترام متقابل اعتقاد دارند. سفیر انگلیس در ایران اضافه کرد: من از رفتن ناراحتم و احساس می‌کنم که کار من در اینجا تمام نشده، اما می‌دانم که جانشین من این مسئولیت را همراه با احساسی مشابه ادامه خواهد داد و مطمئنم مردم بزرگ ایران از او استقبال کرده و مهمان نوازی مشابهی دریافت خواهد کرد.