معاونت مسکن و ساختمان در گزارشی به تشریح برخی از برنامهها و سیاستهای آن معاونت در اصلاح قوانین و پایهریزی تولید مستمر مسکن، پرداخت. معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گزارشی ضمن ارایه وضعیت موجود در بخش مسکن و ساختمان، به تشریح اقدامات انجام شده و برنامههای آتی پرداخت. براساس گزارش ارایه […]
معاونت مسکن و ساختمان در گزارشی به تشریح برخی از برنامهها و سیاستهای آن معاونت در اصلاح قوانین و پایهریزی تولید مستمر مسکن، پرداخت.
معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گزارشی ضمن ارایه وضعیت موجود در بخش مسکن و ساختمان، به تشریح اقدامات انجام شده و برنامههای آتی پرداخت.
براساس گزارش ارایه شده توسط معاونت مسکن و ساختمان اقداماتی که برای رفع موانع تاسیس موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن شامل تصویب دستورالعمل اجرایی تاسیس، فعالیت و نظارت بر موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن در تارخ ۱۶ شهریور ۱۳۹۵توسط شورای پول و اعتبار، مخالفت ستاد اقتصادی دولت با راه اندازی موسسات ذکر شده به دلیل وجود بحران ایجاد شده ناشی از صندوقها و موسسات مالی غیرمجاز، ارایه طرح تاسیس موسسه پسانداز و تسهیلات مسکن دماوند (سهامی عام) و درخواست مجوز راهاندازی از بانک مرکزی توسط بخش خصوصی است. همچنین مطالعه و بررسی اثرات و کارکرد موسسات پسانداز منطقهای در تامین مالی مسکن و پیگیری و هماهنگی با بانک مرکزی و ستاد اقتصادی دولت برای رفع موانع تاسیس این موسسات نیز انجام شد.
اصلاح آییننامه قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن
اصلاح آییننامه قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن نیز از دیگر اقدامات معاونت مسکن و ساختمان بود. اصلاح ماده (۱) تسهیل شرایط متقاضیان واجد شرایط، اصلاح ماده (۳) اجاره ۹۹ ساله به سرمایه گذاران جهت تولید مسکن استیجاری و راهاندازی اجارهداری حرفهای، اصلاح ماده (۷) واگذاری زمین برحسب شرایط اقلیمی و فرهنگی منطقه، اصلاح ماده (۱۰) افزایش طول دوره فروش اقساطی زمین از ۵به ۱۰ سال از جمله آنهاست.
اخذ مصوبه آییننامه اجرایی طرح اقدام مسکن
بر اساس اعلام معاونت مسکن و ساختمان، تصویب طرح اقدام ملی مسکن با ظرفیت تولید ۶۰۰ هزار واحد مسکونی، تعیین سقف تسهیلات طرح اقدام ملی مسکن به میزان ۲۵۰۰ میلیون ریال (۲۵۰ میلیون تومان) به ازای هر واحد با دوره باز پرداخت ۲۰ ساله، پیش بینی تامین و تخصیص مابه التفاوت نرخ سود تسهیلات برای گروه های کم درآمد برای پرداخت تسهیلات با نرخ سود ۵ درصد، پیش بینی تامین تسهیلات موردنیاز طرح اقدام ملی مسکن برای پروژههای تکمیل شده و نیمه تمام بخش خصوصی از محل اعتبارات تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰، مکلف کردن وزارت نفت و صمت برای تامین مصالح موردنیاز طرح اقدام ملی مسکن، مکلف کردن دستگاههای اجرایی به تامین خدمات زیبربنایی و روبنایی موردنیاز پروژههای طرح اقدام ملی مسکن از دیگر اقدامات بود.
بازنگری طرح جامع مسکن
وزارت راه و شهرسازی به منظور بازنگری و تدوین طرح جامع مسکن به تمامی دانشگاهها، استادان و قطب علمی کشور فراخوان داد و از طریق مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی وزارتخانه اقدام کرد.
ابلاغ برنامه شهری نیاز سالانه به مسکن و تشکیل کارگروه تامین زمین طی ۵ سال آتی
نیاز سالانه به مسکن اعلام و کارگروه تامین زمین طی ۵ سال آتی تشکیل شد. بر همین اساس، سالانه به احداث بیش از یک میلیون واحد مسکونی در سراسر کشور نیاز است که برنامه هر استان نیز تعیین و ابلاغ شد. وظایف کارگروه تامین زمین برنامهریزی جهت تامین اراضی موردنیاز با استفاده از ظرفیت اراضی تحت تملک بخش خصوصی و اراضی در اختیار دولت، تدوین مصوبات و پیشبینی و تامین منابع مالی موردنیاز برای تامین اراضی موردنیاز براساس برنامه عملیاتی پیشنهادی استانها و پیشبینی ضوابط اجرایی مورد نیاز در تامین اراضی و در نظر گرفتن نیاز اراضی ابلاغی در طرحهای جامع شهری است.
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان:
عملیات اجرایی طرح مسکن جوانان هفته دوم مهرماه آغاز میشود
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان با اعلام اینکه عملیات اجرایی طرح مسکن جوانان به شکل پایلوت در استان گلستان و از هفته دوم مهرماه آغاز میشود از ارایه تسهیلات ۱۰۰ و ۲۳۰ میلیون تومانی برای اجرای طرح خبر داد.
سیدمحمد حسینی مدیرکل بنیاد مسکن گلستان در خصوص اجرای طرح مسکن جوانان که به شکل پایلوت در گلستان در حال انجام است، به ارایه توضیح پرداخت.
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان از مهمترین اهداف اجرای طرح مسکن جوانان را ترغیب مردم به ماندن در محلهای زندگی به ویژه روستاهای و احیای آنها، جلوگیری از مهاجرت اقشار فعال کشاورزی، کمک به اشتغال روستایی، کنترل قیمت زمین و مسکن و پیشگیری از حاشیه نشینی روستاییان در اطراف شهرها برشمرد.
حسینی با اشاره به اینکه بیش از ۴۷ درصد ساکنان استان گلستان در روستاها سکونت دارند، گفت: طرح مسکن جوانان در ۲۰۰ روستا و ۱۴ شهرستان استان گلستان اجرایی خواهد شد که تفاهمنامه آن با اداره مسکن جوانان استانداری به امضا رسیده و هدف آن نیز روستاهای حریم شهر و روستاهایی است که نیاز به واحدهای مسکونی دارند.
وی از ثبتنام ۱۳ هزار گلستانی در اجرای این طرح خبر داد و افزود: در اجرای این طرح به شکل خودمالک ۴ هزار نفر ثبتنام کردند که به این تعداد از افراد علاوه بر ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارزانقمیت با باز پرداخت ۲۰ ساله، طراحی و نقشه رایگان از سوی بنیاد ارایه میشود. در روش بنیاد ساخت نیز۲۳۰ میلیون تومان به هر واحدتسهیلات ارزانقیمت تعلق میگیرد.همچنین ۳ هزار واحد نیز در شهرهای زیر ۲۵۰ هزار نفر جمعیت در استان گلستان اجرایی و عملیاتی خواهد شد.
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان با اشاره به اینکه اراضی طرح مسکن جوانان به نرخ دولتی محاسبه و توسط بنیاد مسکن در یکسال به اتمام میرسد وتحویل متقاضیان خواهد شد، اعلام کرد: پالایش متقاضیان خودمالکی ۲۰ مرداد و انبوهسازی تا پایان مرداد، نهایی خواهد شد و بعد از آن تامین زمین و ساخت انجام میشود. حسینی توضیح داد: بنیاد مسکن در زمینه تامین زمین به تعداد متقاضیان واجدشرایط تامین زمین انجام داده است. مقرر شده تا در هفته دوم مهرماه همزمان با روز روستا، عملیات اجرایی طرح مسکن روستایی جوانان آغاز شود تا ظرف یکسال واحدها به اتمام رسیده و تحویل متقاضیان شود.
وی اعتبار اولیه طرح مسکن جوانان را برای بنیاد ساختها ۹۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.