تامین نیاز آبی تالاب‌ها، ضرورتی انکارناپذیر
تامین نیاز آبی تالاب‌ها، ضرورتی انکارناپذیر

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست تامین نیاز آبی تالاب‌ها به منظور حفظ پایداری، امکان ارائه خدمات اکوسیستمی توسط تالاب‌ها و نیز پیشگیری از اثرات سوء ناشی از خشک شدن آنها را ضرورتی انکار ناپذیر دانست. آرزو اشرفی زاده گفت: با توجه به تغییر ساختاری در بخش مدیریت آب وزارت نیرو […]

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست تامین نیاز آبی تالاب‌ها به منظور حفظ پایداری، امکان ارائه خدمات اکوسیستمی توسط تالاب‌ها و نیز پیشگیری از اثرات سوء ناشی از خشک شدن آنها را ضرورتی انکار ناپذیر دانست.
آرزو اشرفی زاده گفت: با توجه به تغییر ساختاری در بخش مدیریت آب وزارت نیرو و استقرار مدیریت حوضه آبریز برای ۹ رودخانه اصلی، همچنین اهمیت تأمین حقابه تالاب‌ها، تاکنون سه جلسه با مدیران حوضه آبریزهای دریاچه ارومیه، رودخانه کرخه و فلات مرکزی و زاینده رود به منظور پیگیری نحوه تأمین نیاز آبی محیط زیستی تالاب‌ها تشکیل شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: این جلسات به منظور بررسی و ارائه راهکارهای اجرایی نحوه تأمین نیاز آبی محیط زیستی دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن، تالاب‌های استان خوزستان با تاکید بر تالاب هورالعظیم و تالاب‌های استان فارس برگزار شد.
اشرفی زاده با یادآوری اینکه بر اساس ماده ۲ قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌های کشور، سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است نیاز آبی زیست محیطی تالاب‌ها را تعیین کند، تصریح کرد: بر اساس همان ماده قانونی، وزارت نیرو نیز مکلف است ضمن تدوین و اجرای برنامه مدون در این خصوص، نسبت به تخصیص و تامین آن اقدام کند. وی افزود: همچنین وزارت نیرو به موجب ماده ۴ آیین نامه جلوگیری از تخریب و آلودگی غیر قابل جبران تالاب‌ها مکلف است سهم حقابه تالاب‌ها را با کمیت و کیفیت مناسب و متناسب با شرایط اقلیمی مختلف با توزیع زمانی معین و در اولویت دوم پس از تامین آب شرب تخصیص دهد.
مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: جلسات برگزار شده در راستای پیگیری و نظارت بر تامین نیاز آبی محیط زیستی تالاب‌ها، راهکارهای اجرایی نحوه تأمین نیاز آبی تالاب‌ها و همچنین چگونگی رفع مشکلات و چالش‌های موجود در حوضه‌های آبخیز تالاب‌ها بود.
اشرفی زاده در پایان گفت: تدوین و اجرای صحیح برنامه‌‌های تامین حقابه تالاب‌ها به منظور حفظ پایداری، امکان ارائه خدمات اکوسیستمی توسط تالاب‌ها و نیز پیشگیری از اثرات سوء ناشی از خشک شدن آنها، ضرورتی انکار ناپذیر است.