خبرنگاران سختکوش‌تر از مدیران
خبرنگاران سختکوش‌تر از مدیران

طبق روال هر سال که ۱۷ مرداد با یاد شهید صارمی عزیز به عنوان روز خبرنگار اعلام شده و صد البته که بیشتر روز نمایش مدیران و نمایندگان مجلس در حضور خبرنگاران است، مطالبی نوشته می‌شود و حداقل تقدیرهایی نیز از این قشر که به مراتب سختکوش‌تر و دلسوزتر از مدیران دستگاه‌های اجرایی و بسیاری […]

طبق روال هر سال که ۱۷ مرداد با یاد شهید صارمی عزیز به عنوان روز خبرنگار اعلام شده و صد البته که بیشتر روز نمایش مدیران و نمایندگان مجلس در حضور خبرنگاران است، مطالبی نوشته می‌شود و حداقل تقدیرهایی نیز از این قشر که به مراتب سختکوش‌تر و دلسوزتر از مدیران دستگاه‌های اجرایی و بسیاری از نمایندگان مجلس هستند هم صورت می‌پذیرد که در مقابل بزرگی کار خبرنگاران، آن تقدیرها قابل توجه نیست.
هیچ مقام مسوولی را نمی‌توان سراغ گرفت که بدون کمک اصحاب رسانه بتواند قدمی بردارد اما به کَرّات مدیرانی هستند که ذره ذره پیشرفت‌شان را به خبرنگارها مدیون‌اند ولی با غرور تمام قدردان نیستند.
خبرنگاران سخت‌ترین شرایط را تحمل می‌کنند تا جامعه به آگاهی لازم دست یابد.
خبرنگاران استرس و اضطراب‌ها را به جان خود می‌خرند تا بتوانند نشاط و شادابی و امید واقعی را به جامعه تزریق کنند.
بسیاری از خبرنگاران طی دو سال اخیر که بشریت و همچنین ملت بزرگ ایران درگیر بلای وحشتناک کرونا شده، بدون چشم داشتی به یاری مردم و کادر ارزشمند بهداشت و درمان شتافتند و در اوج مشکلات اقتصادی و حقوق‌ها و درآمدهای بسیار کم به بیماری منحوس کرونا مبتلا شدند و با سختی مراحل بهبودی را گذراندند.
فعالیت‌های غیرحرفه‌ای عده‌ای در فضای مجازی و تزریق اطلاعات و اخبار ناصحیح در کانال‌ها و صفحات مختلف موجب شد تا سختی کار خبرنگاران بیشتر درک شود که در این وضعیت باید به گونه‌ای حرفه‌ای عمل کنند تا جامعه درگیر اخبار ناصحیح و نادرست نشود.
به صراحت باید گفت خبرنگاران در ایران هیچگونه امتیاز شغلی خاصی ندارند و بعضاً بخشش‌هایی چون وعده مسکن خبرنگاری یا نت هدیه روز خبرنگار و قبر رایگان جهت این قشر نه تنها برای اصحاب رسانه مفید نبوده بلکه زجرآور هم بوده است.
مظلومیت خبرنگاران موضوع جدیدی نیست که به آن پرداخته شود اما صادقانه به مردم عزیز باید گفت که ای ملت عزیز و سربلند، خبرنگاران، خود را خادمان دلسوز شما می‌دانند و با اخلاص بیشتر از مدیران برای آگاه شدن شما و رفاه جامعه در سعی و تلاشند.
اما صریح به ریاست جمهوری جناب دکتر رییسی که چشمان ملت ایران منتظر اقدامات ایشان و دولتش برای برون رفت از این وضعیت اسفناکی است که دولت بنفش ایجاد نمود، هم عرض می‌شود که اوضاع شغلی، درآمدی و رفاهی برای اصحاب رسانه و خبرنگاران اصلا خوب نیست و تاکنون هرآنچه گفتند وعده بوده است لذا هرآنچه بتوانید برای این جماعت بسیار زحمتکش و لشکریان مخلص الهی فراهم کرده و باری از دوششان بردارید.
یاد و خاطره همه سفرکردگان از اصحاب رسانه به دیار باقی گرامی‌باد.
روز خبرنگار بر همه عزیزان خبرنگار و اصحاب رسانه مبارک باد، انشاء‌الله.
خداقوت همکاران عزیز خبرنگار عزیز
محمدعلی روشن

مراقب کلاهبرداری به بهانه کارت هوشمند باشید
سازمان تامین اجتماعی در خصوص کلاهبرداری از بیمه شدگان هشدار داد که مراقب کلاهبرداری به بهانه کارت هوشمند باشید.
هر نوع تماس تلفنی یا مراجعه حضوری افراد و یا نمایندگان شرکت‌هایی تحت عنوان همکار سازمان تأمین اجتماعی برای تقاضای وجه در قبال ارائه کارت هوشمند درمان و هر خدمت بیمه‌ای و درمانی قطعا کلاهبرداری است و هرگز از سوی این سازمان انجام نمی‌شود.
علیرغم هشدارهای مکرر سازمان تأمین اجتماعی و تأکید این سازمان مبنی بر اینکه هیچگاه تماسی از سوی این سازمان برای دریافت وجه در قبال خدماتی از قبیل ارائه کارت هوشمند درمان، کارت طلایی و… با بیمه شدگان و بازنشستگان انجام نمی‌شود، متاسفانه شاهد فریب برخی از بازنشستگان و بیمه شدگان توسط افراد کلاهبردار هستیم.
بیمه شدگان و بازنشستگان توجه داشته باشند که در مواردی کلاهبرداران پس از دسترسی به برخی اطلاعات افراد از قبیل نام و نام خانوادگی، کد ملی، نشانی و شماره تلفن افراد و یا شعبه محل بیمه پردازی اقدام به تماس و مراجعه می‌کنند و لازم است که عموم مردم و بویژه بیمه شدگان و بازنشستگان به صرف مشاهده برخی اطلاعات و یا ظاهر موجه افراد فریب نخورند و در صورت مواجه با هر نوع درخواست مشکوک، بلافاصله موضوع را به پلیس اطلاع دهند.
بار دیگر از بیمه شدگان و بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی درخواست می‌شود، توجه داشته باشند که الکترونیکی شدن نسخه نویسی و حذف دفترچه‌های تأمین اجتماعی به هیچ عنوان منجر به دریافت وجه از بیمه شدگان و بازنشستگان به منظور ارائه کارت نخواهد شد.
بیمه شدگان و بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی در صورت مواجهه با تماس تلفنی یا مراجعه حضوری افرادی برای دریافت وجه؛ موضوع را به پلیس و مراجع قضایی اطلاع دهند و برای کسب اطلاع بیشتر و دریافت مشورت با مرکز ارتباطات مردمی سازمان تأمین اجتماعی با شماره تلفن ۱۴۲۰ تماس بگیرند.

۶ شهر ایران در شبکه شهرهای سالم
سازمان جهانی بهداشت ثبت شده‌اند
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با بیان این موضوع که از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۸ سه سمپوزیوم با موضوع شهرهای سالم در تهران برگزار شده است، گفت: در ایران ۱۸ شهر در زمینه شهر سالم کار می‌کردند و اخیرا ۶ شهر در شبکه شهرهای سالم سازمان جهانی بهداشت، ثبت شده‌اند.
جعفر صادق تبریزی در مراسم اهدای گواهی شهر سالم سازمان جهانی بهداشت به شهر سهند تبریز، اظهار داشت: باور داریم که رویکرد ادغام یافته در نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه می‌تواند حرکت ما به سمت پوشش مراقبت‌های بهداشتی اولیه را تسهیل کند. در ایران ۱۸ شهر در زمینه شهر سالم کار می‌کردند و اخیرا ۶ شهر در شبکه شهرهای سالم سازمان جهانی بهداشت، ثبت
شده‌اند.
وی افزود: از ۶ شهر ایران که به عنوان شهر سالم در سازمان جهانی بهداشت ثبت شده، ۳ شهر سهند، جلفا و مراغه در استان آذربایجان شرقی، اردکان در استان یزد، کاشان در استان اصفهان و گرمی در استان اردبیل است. شهر سهند اولین شهر سالم ایران از سوی سازمان جهانی بهداشت است و اقدامات لازم برای دریافت گواهی برای سایر شهرها نیز در حال انجام است.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در پروژه انتخاب شهر سهند به عنوان شهر سالم از سوی سازمان جهانی بهداشت، یک کار علمی و دانشگاهی انجام شد و مراحل دریافت این گواهی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ به طول انجامیده است.
تبریزی یادآور شد: ارزیابی شهرهای سالم بر اساس ۱۰۰ شاخص در ۹ حیطه اعلامی از سوی دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، انجام شده است. برنامه آینده وزارت بهداشت با دستور و حمایت دکتر نمکی، گسترش شبکه شهرهای سالم در ایران است و در آینده ۳۱ شبکه شهرهای سالم را در استانها خواهیم داشت.