دلیل عدم حضور نوری مالکی در مراسم تحلیف رئیسی از زبان خودش
دلیل عدم حضور نوری مالکی در مراسم تحلیف رئیسی از زبان خودش

نخست‌وزیر پیشین عراق در گفت‌وگویی به دلیل عدم مشارکتش در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی و آینده اوضاع سیاسی ایران پرداخت. نوری المالکی، نخست وزیر پیشین عراق و رئیس ائتلاف دولة القانون در گفت وگو با شبکه رووداو در پاسخ به این سوال که عدم حضور شما در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی علیرغم حضور بسیاری از […]

نخست‌وزیر پیشین عراق در گفت‌وگویی به دلیل عدم مشارکتش در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی و آینده اوضاع سیاسی ایران پرداخت.
نوری المالکی، نخست وزیر پیشین عراق و رئیس ائتلاف دولة القانون در گفت وگو با شبکه رووداو در پاسخ به این سوال که عدم حضور شما در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی علیرغم حضور بسیاری از سیاستمداران عراقی و روسای احزاب برای ما و تمام عراقی ها بسیار عجیب بود، دلیل این امر چیست؟ آیا دعوت شدید و شما دعوت را نپذیرفتید و یا دلیل دیگری دارد، گفت: اولا من با آقای رئیسی روابط شخصی و دوستانه دیرینه دارم و بیش از یک بار با او دیدار داشتم، دوما آن ها زمانی که تنها سه نفر از عراق را دعوت کرده بودند من جزو آن سه نفر بودم.
وی گفت: من قصد داشتم در آن مراسم شرکت کنم اما با نزدیک شدن موعد سفر احساس کردم که به کرونا مبتلا شدم بنابراین مشغول دادن آزمایش و کارهای پزشکی شدم و از ترس بد شدن وضعیت سلامتی خود از سفر منصرف شدم ، من هیچ دلیلی برای عدم مشارکت ندارم و تنها دلیلم احساس ابتلا به ویروس کرونا بود.
مالکی در پاسخ به این سوال که آیا به کرونا مبتلا بودید گفت: الحمدلله آزمایش دادم و مبتلا نبودم.
رئیس ائتلاف دولت قانون در پاسخ به این سوال که آیا واکسن زدید گفت: بله ، دو دوز واکسن فایزر.
نوری مالکی درخصوص آینده ایران در زمان ریاست جمهوری رئیسی تاکید کرد:درخصوص جمهوری اسلامی اختلافاتی که میان اصولگرایان و اصلاح طلبان وجود داشت شکاف هایی در وحدت نظام سیاسی ایجاد می کرد، امروز تقریبا نظام سیاسی در جمهوری اسلامی یکپارچه شد و همگی از خط اصولگرایان هستند. این مساله باعث می شود که ایران در مقابله با چالش های موجود پیشرفت کند.
جمشیدی، معاون امور سیاسی دفتر رئیس جمهور شد
غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور با صدور حکمی، محمد جمشیدی را به سمت” معاون امور سیاسی دفتر رئیس جمهور” منصوب کرد. متن حکم رئیس دفتر رئیس جمهور به این شرح است:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر محمد جمشیدی
نظر به مراتب تعهد، تجارب ارزنده و توانایی جناب‌عالی، به موجب این حکم به سمت «معاون امور سیاسی دفتر رئیس جمهور» منصوب می‌شوید. انتظار دارد با هم‌افزایی و بهره‌گیری از مجموعه نیرو و امکانات دفتر رئیس جمهور و همکاری نزدیک با سایر دستگاه‌ها از جمله وزارت‌خانه‌های امور خارجه، اطلاعات و کشور نسبت به بررسی موضوعات سیاسی، اجتماعی و امنیتی، تنظیم برنامه‌های مربوط، ارائه گزارش، پیشنهادات و راهکارهای مناسب و پیگیری آنها و اجرای امور محوله اقدام نمایید. امید است با اتکال به خداوند متعال و اهتمام به «عدالت‌محوری»، «انقلابی‌گری»، «مردم‌داری»، «پاکدستی و فسادستیزی»، «قانون‌مداری» و مفاد عهدنامه مدیران دولت مردمی در انجام وظایف موفق باشید.
غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس جمهور
پرایس: به دنبال عملی کردن بازگشت دوجانبه به برجام هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری اش جدیدترین مواضع دولت این کشوررا در قبال تداوم مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین و برخی موضوعات دیگر پیرامون ایران بیان کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری شب گذشته اش در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا از جانب رئیس جمهور جدید ایران چیزی درباره مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین شنیده است یا نه، گفت: ما به وضوح گفته ایم این که به دنبال عملی کردن بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام باشیم، تا حد زیادی در راستای منافع ملی ماست. به یک دلیل ساده به نفع ماست و آن این است که یک بازگشت دوجانبه به پایبندی می تواند دوباره ایران را تحت سخت ترین و سرزده ترین بازرسی هایی[از تاسیسات هسته‌ای آن] قرار دهد که تا کنون درباره شان مذاکره شده. به نفع ماست که مطمئن شویم به طور دائمی و قابل راستی آزمایی از دست‌یابی ایران به یک سلاح هسته ای جلوگیری شده است.
پرایس افزود: می دانم که دولت جدید در تهران هنوز در حال شکل گیری است. آن ها باید درباره موضع گیری شان تصمیم گیری کنند، نه تنها موضع گیری در قبال جامعه جهانی، بلکه به ویژه در قبال دیپلماسی لازم برای آزمودن طرحی که می توانیم بر اساس آن یک بازگشت دوجانبه به توافق را رقم بزنیم. بنابراین، به خود ایرانی ها واگذار می کنم که بگویند در این باره چه موضعی دارند. شرکا و متحدان ما در گروه ۱+۵ هم آن را به وضوح گفته اند.
او در پاسخ به این که آیا واکنشی نسبت به واردات سوخت از ایران به لبنان توسط حزب الله دارد یا نه، گفت: تمام تحریم هایی که بر ایران اعمال شده اند، پابرجا هستند. این تحریم ها درباره نفت خام و مواد نفتی تغییری نکرده اند.
پرایس همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارش های موجود درباره اهداف سفر نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن برای دیدار با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و این که آیا طبق این گزارش ها، برنامه ای که بنت می خواهد درباره ایران به بایدن ارائه دهد، می تواند جایگزینی برای تحولات این چند ماه اخیر باشد، توضیح داد: من این را بر عهده نخست وزیر اسرائیل می‌گذارم که نظراتی که ممکن است دولت اسرائیل داشته باشد را در مورد ایران با رئیس جمهوری آمریکا شرح دهد. ولی فکر می‌کنم که ایران یکی از محورهای مذاکرات خواهد بود.
بازداشت دو مدیر در استان فارس با اتهامات مالی
دو تن از مدیران کل مجموعه اجرایی استان فارس با اتهامات مالی و به دستور مقام قضایی بازداشت شدند.
حجت الاسلام و المسلمین سید کاظم موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس بیان کرد: دو تن از مدیران کل مجموعه اجرایی استان فارس با اتهامات مالی و به دستور مقام قضایی بازداشت شدند.
رئیس کل دادگستری استان فارس با اعلام این خبر گفت: مدیران دستگیر شده در راستای مبارزه با فساد و با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان (عج) بازداشت شدند.
حجت الاسلام و المسلمین موسوی با بیان اینکه مدیران بازداشت شده در حوزه اشتغال و سرمایه گذاری دارای مسئولیت بودند گفت: طبق مستندات ارائه شده توسط ضابطین، متهمین در راستای وظایف شغلی خود و انجام امور حمایتی و پیمانکاری اقدام به اخذ مبالغ میلیونی در قالب رشوه نموده اند.
وی تصریح کرد: متهمین هم اکنون با قرار مناسب قضایی در راستای تکمیل تحقیقات در بازداشت به سر می‌برند.
حذف افغانستان از مذاکرات پیرامون چابهار
مقام‌های هندی از حذف افغانستان از مذاکرات درباره بندر چابهار خبر دادند.
به گزارش ایلنا به نقل از وزارت خارجه هند، مقام‌های هندی اعلام کردند که افغانستان با حاکمیت طالبان بخشی از گروه هند، ایران و ازبکستان برای بحث در مورد استفاده از بندر چابهار نخواهد بود. یک مقام هندی در این باره گفت: این کریدور و بندر همچنان برای هند مهم است. ولی در مذاکرات بندر چابهار، افغانستان حضور نخواهد داشت. ماه گذشته هند پیشنهاد تشکیل گروه کاری چهارجانبه با حضور ایران، هند، افغانستان و ازبکستان را ارائه کرد تا در مورد بندر چابهار گفت‌وگو انجام شود.