رئیس جمهور: وعده داده شده درباره مسکن عملی می‌شود
رئیس جمهور: وعده داده شده درباره مسکن عملی می‌شود

رئیس جمهور ضمن تأکید بر ارائه تسهیلات ساخت مسکن در بافت های فرسوده، ازعملی شدن وعده دولت در ساخت مسکن شهری و مقاوم سازی مسکن روستایی، خبر داده است. آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی، شنبه شب در نخستین گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم، بیان داشت: وعده‌ای که درباره موضوع مسکن داده شده […]

رئیس جمهور ضمن تأکید بر ارائه تسهیلات ساخت مسکن در بافت های فرسوده، ازعملی شدن وعده دولت در ساخت مسکن شهری و مقاوم سازی مسکن روستایی، خبر داده است.
آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی، شنبه شب در نخستین گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم، بیان داشت: وعده‌ای که درباره موضوع مسکن داده شده است، باید عملی و اجرایی شود، چرا که ما بیش از یک میلیون مسکن و قریب به ۲ میلیون مسکن در سال نیاز داریم، اما ما کف یک میلیون مسکن در سال را در نظر گرفتیم تا قابل اجرا باشد، البته موضوع را مطالعه شده، مطرح کردیم.
رئیس‌جمهور بیان کرد: در قانون جهش تولید مسکن هم این موضوع پیش‌بینی و دولت مکلف به اجرای آن شده است، پس قانون آن و پیش‌بینی‌های کارشناسی هم وجود دارد. در برخی از جاها دولت خودش مسکن می‌سازد و در جاهایی هم تسهیلات می‌دهد تا خانه بسازند.
وی افزود: بافت‌های فرسوده هم باید بازسازی شوند که تسهیلات آن را دولت می‌دهد و این هم جزو مواردی است که دولت باید دنبال کند. خودِ مردم یا انبوه‌سازان مسکن دست به کار باید شوند و اقداماتی را انجام دهند.
همچنین دولت مطابق با قانون مکلف شده است که تعداد قابل‌توجهی، یعنی ۲۰۰ هزار مسکن روستایی را بازسازی کند تا استحکام پیدا کنند و مقاوم‌سازی شوند و حتماً با مشارکت خودِ مردم این اقدام هم در دستور کار است.
رئیسی در ادامه بیان کرد: مسکن از آن مواردی است که ان‌شاءلله در گزارش‌های بعدی به مردم اعلام خواهد شد. آقای وزیر هم در این رابطه مواردی را اعلام کرد. همچنین ما در سفر به استان‌هایی که انجام شد، آنجا مواجه شدیم با شرایطی که حتماً نیاز این است که برای ساخت مسکن دست به کار شویم.
وی با بیان اینکه زمین اصلی‌ترین موضوع و مقوله در بحث ساخت مسکن است، اظهار داشت: زمین لازم برای این مهم وجود دارد و نیاز است پیگیری شود تا این زمین‌ها آماده‌سازی شود. لذا مردم عزیزمان هم مسکن را به عنوان پیشتاز اقتصاد می‌دانند و این بخش جز. مواردی است که بسیاری از کسب و کارها را فعال خواهد کرد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه مسکن جزو صنایع پیشران کشور محسوب می‌شود، اظهار داشت: از این رو اگر مسکن‌سازی دنبال شود، بسیاری از صنایع به همراه این فعالیت، فعال خواهد شد و لذا مسکن‌سازی در دستور کار است.
رئیسی ادامه داد: بنده از روز اول به مردم قول داده بودم که این مسئله را در دولت دنبال کنم، به همین جهت در روز اول جلسه هئیت دولت به وزیر راه و شهرسازی اعلام کردم که مسکن‌سازی را باید در دستور کارش قرار دهد و اصلاً شرط ما برای مسئولیت وزارت راه و شهرسازی همین بود و ایشان هم با حساسیت این موضوع را دنبال می‌کند.
وی با بیان اینکه مسکن‌سازی از جمله تأکیدات قانون بوده و هم باید به آن عمل شود، تصریح کرد: برخی‌ها نباید در این زمینه تردید کنند، لذا این کار باید انجام شود و باید بیش از این میزان هم انجام شود. ما فکر می‌کردیم که امکان تحقق آن وجود دارد، البته ما در کنار این موضوع، قوانین را هم داریم که باید قانون در این زمینه اجرا شود بنابراین نمی‌شود به قانون بی‌توجهی کرد.
  کاهش هزینه ساخت مسکن با کاهش تراکم طبقاتی محقق می‌شود
یکی از کارشناسان برنامه‌ریزی شهری با اشاره به اینکه کاهش هزینه ساخت مسکن با کاهش تراکم طبقاتی محقق می‌شود خواستار تسهیل در شرایط ساخت مسکن توسط دولت شد.
ابوالفضل نوروزی کارشناس برنامه‌ریزی شهری با اشاره به این مسئله که هزینه زمین و ساخت برای یک میلیون مسکن در سال به یک ریال بودجه دولتی نیاز ندارد، گفت: دولت می‌تواند، اراضی خود را در قالب‌ مدل‌های متنوع نظیر اجاره بلندمدت و تهاتر اراضی مرغوب نیز واگذار کند که در این صورت سهم عمده‌ای از هزینه مسکن برای مردم به شدت کاهش می‌یابد.
این کارشناس مسکن با اشاره به این مسئله که بخشی از هزینه ساخت مسکن از محل آورده اولیه توسط مردم تامین می‌شود، تاکید کرد: این مسئله سبب می‌شود، سرمایه مردم که در بورس و بانک و در برخی موارد به شکل طلا و سکه است، به سمت ساخت مسکن به عنوان یک فعالیت مولد اقتصادی هدایت شود.
   منابع مورد نیاز برای ساخت مسکن ۱۰ درصد نقدینگی
کل کشور است
وی ضمن تاکید بر اینکه برنامه‌ریزی ساخت یک میلیون واحد مسکونی باید به نحوی باشد که تولید مسکن به شکل یک طبقه و دو طبقه در دستور قرار گیرد، افزود: با اجرای این روش، هزینه ساخت مسکن کاهش محسوسی می‌یابد، برای مثال در حال حاضر هزینه ساخت برای مسکن یک طبقه به طور متوسط کمتر از ۴ میلیون تومان در کشور (شهری و روستایی) است، بنابراین برای ساخت یک میلیون مسکن با متراژ ۱۰۰ مترمربع، ۴۰۰ هزار میلیارد تومان مورد نیاز است که تنها ۱۰ درصد از نقدینگی کل کشور می‌شود.
نوروزی در بیان راهکارهای تامین مالی فرآیند ساخت ۱۴ میلیون مسکن، گفت: مطابق با قانون جهش توليد مسکن ۲۰ درصد از مانده تسهيلات بانكى که در حال پرداخت هست با هدایت نقدینگی به ساخت مسکن اختصاص می یابد که در این صورت بیش از ۷۵ درصد از هزینه ساخت از منابع داخلی بانک با استفاده تسهیلات بانکی پوشش داده می‌شود.
  دولت شرایط ساخت مسکن را تسهیل کند
این کارشناس حوزه برنامه‌ریزی شهری ادامه داد: در پروژه مسکن مهر بهترین و موفق‌ترین مدل مسکن مهر خودمالکی بود که خود مردم مدیریت ساخت را بر عهده داشتند و نظام مهندسی و بانک مسکن نظارت می‌کردند و بر اساس پیشرفت پروژه، وام‌ها، مرحله‌ای پرداخت می‌شد.
وی افزود: به استناد تجربیات موفق گذشته که به رکورد ساخت یک میلیون مسکن در سال نیز رسیده‌اند، ساخت مسکن باید توسط مردم انجام شده و دولت باید شرایط این مسئله تسهیل کند.
این کارشناس مسکن در تشریح سابقه ساخت یک میلیون واحد مسکونی، گفت: سال ۹۹ نزدیک به ۵۵۰ هزار واحد عموما توسط مردم پروانه ساخت گرفته و در حال تولید است، از سوی دیگر در سال ۱۳۸۹ بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد در کل کشور پروانه ساخت گرفته است.
گفتنی است که ساخت یک میلیون مسکن در سال به دلیل ارتباطات پیشین و پسین صنعت مسکن با بیش از ۱۲۰ صنعت، هدایت نقدینگی منابع به سمت تولید مسکن و همچنین وارد شدن زمین‌های احتکار شده به چرخه تولید، باعث افزایش ۹ درصدی تولید ناخالص داخلی GDP خواهد شد.