لزوم تنظیم سرعت بازگشت به روزهای خوش گذشته با سرعت واکسیناسیون
لزوم تنظیم سرعت بازگشت به روزهای خوش گذشته با سرعت واکسیناسیون

در روزهای اخیر خوشبختانه شاهد سرعت گرفتن ورود محموله‌های چند میلیونی واکسن به کشور و همچنین افزایش سرعت واکسیناسیون هستیم. این خبرهای خوشحال‌کننده در حالی است که مسوولان، همچنان به صورت شتابزده به دنبال از سرگیری فعالیت‌های آموزشی و مراسم‌‌های مذهبی از جمله اربعین حسینی هستند. شتابزدگی‌هایی که وقتی با فشار افکار عمومی و رسانه‌ها […]

در روزهای اخیر خوشبختانه شاهد سرعت گرفتن ورود محموله‌های چند میلیونی واکسن به کشور و همچنین افزایش سرعت واکسیناسیون هستیم.
این خبرهای خوشحال‌کننده در حالی است که مسوولان، همچنان به صورت شتابزده به دنبال از سرگیری فعالیت‌های آموزشی و مراسم‌‌های مذهبی از جمله اربعین حسینی هستند.
شتابزدگی‌هایی که وقتی با فشار افکار عمومی و رسانه‌ها مواجه می‌شود، ترمزشان کشیده می‌شود.
وزارت آموزش و پرورش، یکی از دستگاه‌های اجرایی است که طی هفته‌های اخیر بارها با اشاره به اُفت تحصیلی دانش آموزان به دلیل تعطیلی مدارس و آموزش مجازی، به شدت خواستار بازگشایی مدارس است.
یکی از عواملی که باعث می‌شود تا وزارت آموزش و پرورش بر بازگشایی مدارس اصرار ورزد، تکمیل شدن واکسیناسیون معلمان تا مهرماه و یا دست‌کم ابتدای آبان‌‌ماه است و حال آنکه مخالفان بازگشایی، به درستی معتقدند، دانش آموزان که تعدادشان نیز چند برابر معلمان است هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند و چنانچه به دلیل شرکت در مدارس، به کرونا مبتلا شوند (با توجه به اینکه هنوز بالغ بر ۷۰ درصد جامعه واکسینه نشده‌اند و نیز ورود سویه جدید کرونا به نام لاندا و شدت‌گیری بیماری‌زایی این جهش در میان نوجوانان و کودکان) احتمال بروز فاجعه‌‌ای دیگر و این بار به بهانه بازگشایی مدارس بسیار زیاد است.

بازگشایی دانشگاه‌ها تا پایان واکسیناسیون کامل دانشجویان
البته فقط این وزارت آموزش و پرورش نیست که به دنبال از سرگیری فعالیت‌های آموزشی به شیوه سال‌های قبل از کروناست؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در روزهای گذشته، همزمان با نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی، زمزمه‌هایی برای حضور فیزیکی دانشجویان در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و آموزشی داشت که این گمانه‌زنی‌ها هم به دلیل فشار افکار عمومی و رسانه‌ها راه به جایی نبرد.
دو روز پیش بود که معاون آموزشی وزیر علوم خبر داد: آموزش حضوری دانشگاه‌ها تا تکمیل شدن واکسیناسیون دانشجویان منتفی است. علی خاکی صدیق درباره زمان شروع واکسیناسیون دانشجویان اظهار داشت: بر اساس اعلام علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا زمان شروع واکسیناسیون دانشجویان از نیمه دوم شهریورماه است و از نظر وزارت علوم، در این زمینه وقفه‌ای ایجاد نشده است.
معاون آموزشی وزیر علوم درباره شروع کلاس‌های دانشگاه‌ها از اول مهرماه، تاکید کرد: با توجه به اینکه واکسیناسیون دانشجویان تا مهرماه کامل نمی‌شود، بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، آموزش‌ها حضوری نیست.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز روز گذشته در همین ارتباط به خبرنگاران گفت: ما در زمینه بازگشایی دانشگاه‌ها تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم و بنا بر همین اصل، آنچنانکه در جلسه اخیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصمیم‌گیری شد، ما بازگشایی برای همه مقاطع تحصیلی نداریم و از این میان فقط دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری که در مرحله ارائه و دفاع از پایان نامه، ارائه پروپوزال، مقالات پژوهشی به تصویب رسیده در گروه آموزشی مربوطه هستند می‌توانند برای انجام فعالیت‌‌های مرتبط در دانشگاه‌ و یا آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و میدان‌های کشاورزی و… حضور داشته باشند اما نحوه آموزش برای سایر دانشجویان تا پایان تکمیل واکسیناسیون همه دانشجویان دست‌کم تا ابتدای ترم دوم تحصیلی به صورت مجازی می‌باشد.

امکان ورود زائران ایرانی از مرزهای زمینی به عراق و عتبات عالیات وجود ندارد
همزمان با گمانه‌زنی‌ها در مورد بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و مراکز علمی و آموزشی، اخبار زیادی نیز طی روزهای اخیر پیرامون برگزاری مراسم اربعین حسینی مطابق معمول هر سال توسط مسوولان مربوطه در رسانه‌ها دست به دست می‌شود.
دست‌اندرکاران مراسم‌ اربعین (پیاده‌روی حسینی) در کشور در حالی به دنبال برگزاری این مراسم به سیاق هرسال بودند که از عراق خبر می‌رسد، زائران ایرانی اجازه ورود زمینی به این کشور را نیافته‌اند.
معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان در این باره می‌گوید: مردم تحت هیچ شرایطی به مرزها مراجعه نکنند؛ هیچ موکبی در مرزها یا مسیر منتهی به مرزها مستقر نشده است و خدماتی ارائه نمی‌شود. مرزها نیز در ایام اربعین حسینی بسته خواهند بود.
ولی‌اله حیاتی اظهار کرد: بنابر اعلام کشور عراق، امسال این کشور از طریق مرزهای زمینی پذیرای زائران اربعین حسینی نیست.
وی افزود: برای حضور زائران در مراسم اربعین حسینی، سهمیه ۳۰ هزار نفری به ایران اختصاص داده شده است که این افراد از طریق مرزهای هوایی عازم عراق خواهند شد.
معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان افزود: افراد متقاضی باید از طریق سازمان عتبات عالیات کشور معرفی شوند و ۷۲ ساعت قبل از سفر باید تست PCR بدهند.
معاون عمرانی استاندار ایلام نیز در این باره اعلام کرد: تردد زمینی زائران از مرز مهران ممنوع است و نظارت‌ها در این زمینه تشدید خواهد شد.
‍ احمد کرمی اظهار کرد: براساس تفاهم‌نامه بین ۲ کشور ایران و دولت مرکزی عراق و مصوبات ستاد مرکزی اربعین هیچگونه تردد زمینی در مرز مهران انجام نخواهد گرفت.

وزیر بهداشت وعده‌اش در خصوص پایان کرونا تا دهه فجر را تصحیح کرد
در میان خبرهای مرتبط با واکسن اما یک خبر بیش از همه برجسته شد.
خبر به موضوع اظهار نظر وزیر بهداشت در خصوص پایان کرونا بازمی‌گردد. عین‌اللهی که در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) حضور پیدا کرده بود، در ضمن بیان این مطلب که تا دهه فجر تزریق دو دُز واکسن کرونا و هم تزریق دُز یادآور انجام خواهد شد و با ابراز امیدواری نسبت به اینکه واکسیناسیون در سراسر کشور تا قبل از دهه فجر به پایان برسد، گفت: دهه فجر پایان کرونا در کشور خواهد بود.
حتی اگر این جمله اخیر را یک شیطنت رسانه‌ای ارزیابی کنیم، باعث شد تا وزیر بهداشت سخن خود را اینطور تصحیح و تاکید کند که: کرونا حالا حالاها در دنیا وجود دارد و زمان دقیق پایان (ریشه‌کنی) کرونا مشخص و معلوم نیست، اما تا آن زمان می‌توان به کمک واکسن، شدت بیماری‌زایی آن را در بدن افراد کنترل کرد.
اتفاق خوبی که چند روز گذشته از زبان رییس بیمارستان سینا تهران نیز اینگونه بیان شد که: براساس آمار و اطلاعات ما حتی یک مورد فوتی کرونایی هم از میان افرادی که دو دز واکسن خود را تزریق کرده و دوهفته از دریافت واکسن دز دوم‌شان گذشته بود مشاهده نشده است و همین امر نشان می‌دهد که واکسیناسیون تا چه اندازه مثمر ثمر واقع شده است و به این ترتیب، تمامی آنهایی که تا به امروز در تزریق واکسن مردد بوده‌اند، دست ‌کم به دلیل حفاظت از جان سایر همنوعان و هموطنان خود طبق رسالت انسانی، تزریق واکسن را باید به عنوان یک وظیفه عمومی تلقی کنند زیرا حتی اگر خودشان هم در اثر ابتلا به کرونا (بدون تزریق واکسن) فوت نکنند امکان دارد سایر افراد پیرامون خود را آلوده کرده و باعث مرگ آنها شوند.

مراقب باشیم از هول حلیم در دیگ نیفتیم
در پایان به نظر می‌رسد که نیاز است مسوولان و مردم، سرعت بازگشت خود به روزهای خوش گذشته (قبل از کرونا) را با سرعت تزریق واکسن تنظیم کنند تا به اصطلاح از هول حلیم در دیگ در حال جوش نیفتیم و به قول وزیر سابق بهداشت در دقیقه نود از کرونا گل نخوریم!