جمله، سرویس حمل و نقل در چند سال اخیر راه آهن جمهوری اسلامی به منظور مهارت آموزی به دانش آموزان اقدامات زیادی را نظیر برگزاری کارگاههای آموزشی انجام داده است. در جدید ترین اقدام مدیرعامل شرکت راهآهن از آغاز فعالیت هنرستانهای ریلی در ۶ استان خبر داد و گفت: با برنامه ریزی انجام شده، دانشگاه […]
جمله، سرویس حمل و نقل
در چند سال اخیر راه آهن جمهوری اسلامی به منظور مهارت آموزی به دانش آموزان اقدامات زیادی را نظیر برگزاری کارگاههای آموزشی انجام داده است. در جدید ترین اقدام مدیرعامل شرکت راهآهن از آغاز فعالیت هنرستانهای ریلی در ۶ استان خبر داد و گفت: با برنامه ریزی انجام شده، دانشگاه علمی و کاربردی راهآهن تاسیس خواهد شد.
مهارت آموزی به دانش آموزان در نظامهای آموزشی نوین بیش از نمره و معدل اهمیت دارد. دانش آموزان با مهارت یابی میتوانند به درك عمیق تری از آموختههای خود دست یابند و برای ساختن آیندهای بهتر آماده شوند.
مهارت آموزی مقولهای است كه همواره مورد توجه نظامهای آموزشی پیشرفته قرار دارد؛ چرا كه تنها آموزش سطحی منابع درسی به دانش آموزان نمیتواند آنان را برای زندگی آینده مهیا سازد. از این رو، برای پرورش نسلی كارآمد كه بتواند آینده روشنی را برای كشور رقم زند، باید به فكر راههای افرایش مهارت افراد در نظام آموزشی بود.
تغییر نگاه نمره محور حاكم بر نظام آموزشی به نگاهی مبتنی بر افزایش درك و مهارت دانش آموزان، شاید یكی از مهم ترین گامها در این مسیر باشد.
کمترین توجه و تمرکز مدارس بر آموزش مهارت است. دانش آموزی که در سن ۶ یا ۷ سالگی وارد پیش دبستانی و مدرسه میشود. بعد از شش سال دوره ی ابتدایی و دو دوره ی سه ساله متوسط، باید از نظر یادگیری مهارتهای زندگی -اجتماعی و حتی مهارتهای تخصصی در حد مطلوب و قابل قبولی باشد که متاسفانه اینطور نیست.
فریده اولاد قباد نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی در گفت و گویی با گروه تحلیل، تفسیر و پژوهشهای خبری ایرنا گفته بود: «آموزش و پرورش همچنین باید بسترهای لازم را برای آموزش مهارت های حرفه ای به دانش آموزان نیز فراهم سازد. اكنون ما با انباشت فارغ التحصیلان در رشته تجربی به عنوان یك چالش روبرو هستیم و این چالش ناشی از نبود سیستم هدایتگر و مشاور در نظام آموزش و پرورش است.
اگر ما نیروهای مشاور متفكر در مقاطع مختلف تحصیلی داشته باشیم تا بتوانند مهارت های دانش آموزان را به درستی شناسایی كنند و آنان را در مسیر درست تحصیلی قرار دهند، شاهد اتفاقاتی چون انباشت فارغ التحصیل در رشته تجربی نخواهیم بود.
ما باید جذب دانش آموزان به رشته های مهارتی را افزایش دهیم و در این مسیر از مشاورانی استفاده كنیم كه بتوانند دانش آموزان را به سمت و سوی مهارت های حرفه ای هدایت كنند. امروزه، دانش آموزانی كه به سمت رشته های مهارتی می روند، پس از فارغ التحصیلی كمتر دچار پدیده بیكاری خواهند شد. توجه به موضوع مهارت در نظام آموزش و پرورش می تواند برطرف كننده نیازهای آتی كشور نیز باشد.
آموزش و پرورش باید همواره برای دانش آموزان و خانواده های آنان جلسات مشاوره تحصیلی برگزار كند و آنان را در خصوص اهمیت مهارت آموزی آگاه كند. با این آگاه سازی و جدی گرفتن موضوع مشاوره در مدارس، خانواده ها، فرزندانشان را از رفتن به سمت رشته های فنی و مهارتی منع نمی كنند و رفته رفته آنان را به مهارت آموزی تشویق خواهند كرد.»
در چند سال اخیر راه آهن جمهوری اسلامی برای هدف مهارت آموزی دانش آموزان اقدامات زیادی را نظیر برگزاری کارگاههای آموزشی انجام داده است. در جدید ترین اقدامات مدیرعامل شرکت راهآهن از آغاز فعالیت هنرستانهای ریلی در ۶ استان خبر داد و گفت: با برنامه ریزی انجام شده، دانشگاه علمی و کاربردی راهآهن تاسیس خواهد شد.
رسولی با اشاره به تفاهم منعقده بین راهآهن جمهوری اسلامی ایران و وزارت آموزش و پرورش جهت تاسیس هنرستانهای ریلی شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران در سراسر مناطق کشور، اظهار کرد: اکنون با ابلاغ مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش در ۶ استان کشور شامل تهران، خراسان، یزد، زاهدان، خوزستان و آذربایجان شرقی در دو رشته تحصیلی «تعمیرات ناوگان ریلی» و « خط و سازه های فنی راه آهن» ثبت نام دانشآموزان در مقطع متوسطه در هنرستانهای ریلی آغازشده است.
وی با بیان اینکه درآینده در سراسر مناطق راهآهن کشور، هنرستان ریلی تاسیس خواهد شد، افزود: دانش آموزان علاقمند به صنعت حمل و نقل ریلی می توانند با ثبت نام در این هنرستانها در سطح تکنیسین آموزش دیده و با اخذ مدرک دیپلم در همان رده مشغول به کار شوند.
مدیرعامل شرکت راهآهن هدف از راهاندازی این هنرستانها را ارتقای توانمندی ، افزایش بهرهوری و بکارگیری نیروهای مستعد و تخصصی در شرکت راهآهن عنوان کرد و اظهار داشت:
به دنبال تعاملات و جلسات مستمر با وزارت آموزش و پرورش فارغ التحصیلان از هنرستانهای ریلی، میتوانند دردانشگاههایی که در رشتههای راهآهن و حمل و نقل پذیرش دارند، همچنان به تحصیلات خود ادامه دهند.
رسولی با اشاره به استقبال فرزندان خانواده بزرگ راهآهن از این اقدام، تاکید کرد: جوانان علاقمند در دورانی که در این هنرستانها مشغول به تحصیل هستند، در تعامل با راهآهن و کارکنان سخت کوش این شرکت بوده و آمادگی تصدی مشاغل عملیاتی به ویژه حوزه نگهداری خط و ناوگان پیدا می کنند .
مدیر عامل شرکت راهآهن تاسیس هنرستان ریلی را سرمایه گذاری اساسی برای آینده و ارتقاء شرکت راهآهن خواند و خاطر نشان کرد: وظیفه داریم که برای برای نسلهای آینده کارهای زیرساختی که زمینه ساز توسعه کشور است، انجام دهیم .
راهاندازی دانشگاه در آینده نزدیک
در ادامه، مدیرعامل شرکت راهآهن از برنامه ریزی های آموزشی برای راه اندازی دانشگاه علمی و کاربردی راهآهن در آینده نزدیک خبر داد و گفت : دانشجویانی این دانشگاه می توانند در دوران تحصیل همکاری خود را با راهآهن آغاز کنند .