تهران – ایرنا – معاون علمی و فناوری رییس جمهوری راهکار رسیدن به نوآوری را تغییر در ساختارهای دولت عنوان کرد و گفت: دولت ها به صورت ساختاری با نوآوری مقابله می کنند و ابتدا باید این نگرش اصلاح شود. به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «سورنا ستاری» در مراسم افتتاحیه مرکز نوآوری و خانه خلاق […]
تهران – ایرنا – معاون علمی و فناوری رییس جمهوری راهکار رسیدن به نوآوری را تغییر در ساختارهای دولت عنوان کرد و گفت: دولت ها به صورت ساختاری با نوآوری مقابله می کنند و ابتدا باید این نگرش اصلاح شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «سورنا ستاری» در مراسم افتتاحیه مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه که با حضور «محمدباقر قالیباف» رییس مجلس شورای اسلامی در محل ساختمان شیخ فضل الله مجلس برگزار شد، گفت: از آقای دکتر قالیباف تشکر می کنم برای اختصاص محلی برای تولید و بهبود کسب و کارها و همچنین توجه به قوانین و طرح جهش دانش بنیان و بودجه هایی که امسال به رغم پایین بودن آن به خلاقیت و نوآوری و جهش تولید اختصاص یافت.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه کشور چرا نیاز به تحول دارد، افزود: همه ما می دانیم که راه حل های فعلی پاسخگوی نیاز کشور نیست و ضرب المثلی می گوید چکش بدست فقط به دنبال میخ است و راه دیگری نمی یابد.
وی با ذکر مثال دیگر در پروژه های سد سازی گفت: هیچ وقت در چنین پروژه هایی راه حل دیگری برای حل بحران آب مطرح نمی شود. در حالی تکنولوژی های زیادی در حوزه شیرین سازی آب، چرخش آب و… وجود دارد.
ستاری با بیان اینکه در ایران که آب و هوایی مناطق مختلف آن متفاوت است، نمی توان یک مدل را برای همه طرح و پروژه ها در نظر گرفت، گفت: در وزارت کشاورزی ۸ تا ۹ میلیارد دلار واردات ذرت و نهاده انجام می شود ولی سوال اینجاست که چرا ذرت وارد می شود در حالی دانه های مختلفی است که می توان به عنوان غذای دام و طیور مصرف کرد. در بحث دفاعی نیز همین گونه است که پهباد ۳ تا ۵ کیلویی همه موازنه ها را به هم می زند و این نوآوری است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: اینکه نفوذ نوآوری در دولت ها چگونه باشد، موضوع بسیار جدی است چرا که دولت ها به صورت ساختاری با نوآوری مقابله می کنند. به عبارتی که از کارمندی که ۸ صبح تا ۴ بعداز ظهر کار می کند نمی توان انتظار نوآوری داشت.
ستاری با بیان اینکه ساختار دولت چاق است و با توجه به تعداد نفرات و بروکراسی که در دولت وجود وجود دارد، نوآوری در آن کمتر دیده می شود، گفت: در حوزه آموزش و پژوهش مبالغ کمی هزینه نمی شود. این درحالی است برخی از شرکت های دانش بنیان بدون گرفتن ریالی از دولت تست سوم انسانی واکسن کرونا را هم انجام داده است.
وی ادامه داد: سال گذشته شرکتی ۴۰۰ میلیارد تومان برای R&D (تحقیق و توسعه)، هزینه کرده است. به عبارتی بخش خصوصی در این بخش ها کار می کند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به فارغ التحصیلان بیشمار بخش کشاورزی تاکید کرد: در مرکز تحقیقات کشاورزی به رغم وجود ۲۰۰ هکتار زمینی که در اختیار آنها است و ۱۷ تا ۱۸ هزار نیرو و حدود ۲ هزار و ۶۰۰ عضو هیات علمی، چرا وضع کشاورزی کشور اینگونه است.
ستاری ادامه داد: به رغم این امکانات چرا نمی توانیم نوآوری را وارد کشاورزی کنیم. البته در این ۸ سال گذشته راه های چگونگی ورود نوآوری به بخش های دولتی بررسی شده است و بخشی از تمرکز مراکز نوع آوری نیز معطوف به علوم انسانی برای توسعه است.