عضو کمیسیون برامه و بودجه مجلس گفت: طبق قانون احکام دائمی برنامه های توسعه، نباید از تسعیر نرخ ارز بازگشت از صادرات مالیات اخذ شود. سید شمس الدین حسینی در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: بر اساس قوانین موجود دو پایه مالیاتی مجزا در خصوص سود حاصل از تسعیر نرخ ارز […]
عضو کمیسیون برامه و بودجه مجلس گفت: طبق قانون احکام دائمی برنامه های توسعه، نباید از تسعیر نرخ ارز بازگشت از صادرات مالیات اخذ شود. سید شمس الدین حسینی در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: بر اساس قوانین موجود دو پایه مالیاتی مجزا در خصوص سود حاصل از تسعیر نرخ ارز وجود دارد. یک پایه مالیاتی از محل تسعیر نرخ ارز است و پایه مالیاتی دیگر که بر اساس قانون احکام دائمی برنامه توسعه است میگوید سود حاصل از تسعیر نرخ ارز بازگشت از صادرات، از مالیات معاف است که این دو پایه مالیاتی با هم متفاوت هستند. وی افزود: اختلاف سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی بر سر نرخ ارزی است که پایه محاسبه مالیات قرار میگیرد؛ سازمان امور مالیاتی میگوید نرخ نیمایی باید منشأ محاسبه مالیات باشد اما بانک مرکزی رقم ۱۵ هزار و ۴۰۰ تومان را اعلام کرده است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یادآور شد: در قانون بودجه امسال صرفاً بانک ایران و ونزوئلا از مالیات بر تسعیر نرخ ارز معاف شده است چون کل کار این بانک، ارزی است و اگر به ریال تبدیل شده و سپس از آن مالیات گرفته شود، همه سرمایه بانک از بین میرود.
تولید ۳ میلیون خودرو در سال ۱۴۰۴ اتفاق تازه ای نیست!
معاون امور صنایع وزارت صمت در پنجمین میز ساخت داخل قطعات خودرو ، با اشاره به وضعیت تولید کشور گفت: در افق ۱۴۰۴ قرار بود ۳ میلیون خودرو تولید شود که مطلب جدیدی نیست اما باید ظرفیت ساخت داخل را در نظر گرفت که اکنون نیاز به سرمایه گذاری دارد. مهدی صادقی نیارکی گفت: یک رشد در سال ۹۹ ۸.۱ درصدی در صنعت کشوری داشتیم. در سه ماه امسال ۵.۵ درصد رشد داشته است. او بیان کرد: پروانه بهره برداری رشد ۲ درصدی داشته و اشتغال آنها ۲۰ درصد رشد داشته است. سرمایه گذاری نیز رشد ۱۵۰ درصدی داشته است. در وضعیت صادرات و واردات رشد ۳۰ درصدی داشته ایم. واردات نیز رشد داشته ایم. صادقی نیارکی تشریح کرد: خودرو سواری ۴۴۱ هزار دستگاه تولید، اتوبوس رشد ۱ درصدی، کامیون ۶۶ درصدی رشده است و ۲ برابر افزایش تولید داشته ایم. یکساز پروژه ها در سال ۹۸ رونمایی شد نهضت ساخت داخل بود که برگزار شد و در سال ۹۹ برش استانی در آن زدیم. معاون امور صنایع وزارت صمت تشریح کرد: یک عملکرد ۷۰ درصدی برنامه ساخت داخل را در سال ۹۹ داشته ایم. گزارش اولیه ای که اخذ شده تاکنون ۲ میلیون گزارش شده است و نیاز به بررسی دارد.
عزم دولت و مجلس رفع مشکلات تولید است
رئیس کمیسیون صنایع مجلس از اراده دولت سیزدهم و مجلس فعلی برای حل مشکلات بخش تولید و صنعت خبر داد. عزت الله اکبری تالارپشتی در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی نباید در این شورا حرف سیاسی بزند بلکه باید مشکلات خود را مطرح کند. وی افزود: ما در کمیسیون صنایع به دنبال حمایت از صادرات هستیم تا صادرات ما فناورانه محور باشد. رئیس کمیسیون صنایع مجلس افزود: پیشنهاد من این است که اتاق بازرگانی نظر بخش خصوصی را جمع آوری کرده و بر اساس پیشنهادات، مشکلات آنان را در شورای گفتگو حل کنیم. وی گفت: من هر بار که به واحدهای صنعتی سر می زنم میبینیم که هر مدیر دولتی کار خودش را میکند البته دولت سیزدهم اراده اش حل مشکلات مردم است. به گفته عضو مجمع نمایندگان مازندران در بسیاری از مشکلاتی که بخش خصوصی دارد با کمبود قانون مواجه هستیم و نیازی به تصویب قانون جدید نیست بلکه دولت میتواند برای حل آنها تصمیم گیری کند. اکبری تالار پشتی ادامه داد: در دولت گذشته که کم کار بود، مجلس مجبور شد برای رفع مشکلات، طرح بدهد اما در این دولت، مجلس بیشتر به بررسی لایحهها که از دولت میآید باید بپردازد.
دولت با اصلاح رویه های فعلی ارز ۴۲۰۰ تومانی موافق است
وزیر اقتصاد از موافقت ستاد اقتصادی دولت با بررسی اصلاح رویه های فعلی ارز ۴۲۰۰ تومانی خبر داد. سید احسان خاندوزی گفت: دستور جلسه امروز درباره مشکلات مالیاتی صادرکنندگان ناشی از تسعیر نرخ ارز که سود آن مشمول مالیات میشود، بود؛ قرار شد با استعلام از مجلس ظرف یکی دو هفته آینده اشتباه برداشت سازمان مالیاتی و صادرکنندگان از ماده ۷ قانون احکام دائمی بررسی شود. وی افزود: در این جلسه همچنین تاکید شد که با توجه به اینکه شرایط فعلی اقتصادی ایران و عدم اطمینانهایی که وجود دارد اولویت وزارت اقتصاد باید تسهیل فرایندهای کسب و کار باشد. وی گفت: بعد از ۱۱ سال از راه اندازی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی باید گره گشاییهایی در فضای کسب و کار صورت میگرفت. وی افزود: وزارت اقتصاد دولت سیزدهم به دنبال کاهش صدور مجوزهای کسب و کار است و ممکن است علیرغم این اراده دولت، مقاومتهایی در برخی بخشهای دولتی دیده شود. وزیر اقتصاد در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: ستاد اقتصادی دولت با اصلاح رویههایی که منجر به افزایش منافع مردم از ارز ترجیحی و حذف رانتهایی که ایجاد میکند خواهد بود. همچنین پیشنهادهایی مبنی بر جایگزینی کارتهای اعتباری کالاهای اساسی به جای تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح شده که باید بررسی شود.
تولیدکنندگان بزرگ افزایش قیمت نداشته اند
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: برخی از تولیدکنندگان معتبر و بزرگ لوازم خانگی که سهم بیشتری از بازار دارند اقدامی در افزایش قیمت نداشتند. اکبر پازوکی با اشاره به اینکه برخی تولیدکنندگان کوچک و نامعتبر که نقش تأثیر گذاری در تأمین کالای موجود در بازار ندارند، در برخی محصولات خود افزایش قیمت داشته اند افزود: برخی از تولیدکنندگان یخچال، یخچال فریزر و اجاق گاز ۵ تا ۱۰ درصد قیمت محصولات خود را افزایش داده اند که این رویه گران فروشی محسوب میشود. رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تاکید کرد: گران فروشی و افزایش غیر قانونی قیمت لوازم خانگی برخی از تولید کنندگان این کالا برای ایجاد التهاب و تشویق مردم به خرید این محصولات است. وی گفت: البته افزایش قیمت در تولیدات اجاق گاز به دلیل وارداتی بودن مواد اولیه، بالا رفتن قیمت ورق استیل، هزینه حمل و نقل و هزینههای گمرک است. رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان لوازم خانگی برای تولید کالا، قدرت خرید مردم را در نظر بگیرند افزود: برخی از تولیدکنندگان معتبر و بزرگ لوازم خانگی که سهم بیشتری از بازار دارند اقدامی در افزایش قیمت نداشتند. پازوکی گفت: مردم برای گزارش گرانفروشی میتوانند به شماره ۱۲۴ سازمان حمایت و یا ۶۶۷۱۷۵۴۸ اتحادیه لوازم خانگی تماس بگیرند.