مصرف فست فود برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک است. افراد مبتلا به دیابت، باید بیش از هر کس دیگر از مصرف تنقلات و غذاهایی که ارزش غذایی کمی دارند اجتناب کنند تغذیه افراد دیابتی باید کنترل شده باشد متاسفانه بیماری دیابت بسیار بیماری شایعی است فستفودها یا غذاهای آماده به دلیل داشتن مقدار زیادی […]
مصرف فست فود برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک است. افراد مبتلا به دیابت، باید بیش از هر کس دیگر از مصرف تنقلات و غذاهایی که ارزش غذایی کمی دارند اجتناب کنند تغذیه افراد دیابتی باید کنترل شده باشد
متاسفانه بیماری دیابت بسیار بیماری شایعی است فستفودها یا غذاهای آماده به دلیل داشتن مقدار زیادی چربی و مواد افزودنی حجم زیادی از کالری را به بدن وارد میکنند که همین منجر به چاقی و زمینهساز ابتلا به دیابت میشود.
رابطه فست فود با دیابت چیست؟
فست فودها یا غذاهای آماده به علت اینکه حاوی مقدار زیادی چربی و مواد افزودنی هستند حجم زیادی از کالری را به بدن وارد میکنند که منجر به چاقی و زمینه ساز ابتلا به دیابت میشوند.
فست فودها ” به علت اینکه حاوی مقدار زایادی نمک هستند منجر به افزایش فشار خون که یکی از ریسک فاکتورهای ابتلا به دیابت است میشوند.
امروزه معیار و انگیزه تمایل افراد به غذا بر اساس نیاز واقعی بدن نیست بلکه معیار انتخاب غذا را خوشمزه بودن آن میدانند و از آنجایی که فست فودها هم به علت مواد افزودنی و نمک فراوانی که دارند خوشمزه ترند افراد تمایل بیشتری به مصرف آنها دارند.
فستفودهایی مثل انواع ساندویچ و غذاهایی با روغن و نمک بالا بر کنترل دیابت تاثیر منفی میگذارد
فشار خون به عنوان یک عامل زمینهای در ابتلا به دیابت همانند دیابت بیماری است که “درد” ندارد و به همین خاطر بیشتر افراد از بمیاری خود آگاهی ندارد و در بیشتر مواقع بصورت اتفاقی پی به بیماری خود میبرند.
تغذیه ناصحیح افزایش فشارخون و چربی خون بالا را به دنبال دارد که این عوامل از ریسک فاکتورهای عمده ابتلا به دیابت به شمار میروند.
بیماری دیابت با رژیم غذایی ارتباط مستقیم دارد
عواملی همچون سابقه فامیلی،سیگار کشیدن،سقطهای مکرر، به دنیا آوردن نوزادان بالای چهار کیلو و در معرض استرس مداوم قرار داشتن از دیگر عوامل ابتلا به دیابت است.
علت اصلی دیابت این است که در بدن انسولین ساخته نمیشود و یا اینکه مقدار آن به قدری ناچیز است که نیازهای بدن را برآورده نمیکند. رابطه فست فود با دیابت رابطه تنگاتنگی است
انسولین هورمونی است که از لوزالمعده (پانکراس) در جریان خون ترشح و وجود آن سبب ورود قند یا گلوکز موجود در بدن به سلولها میشود تا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار گیرد.
انسولین در حقیقت کنترلکننده میزان گلوکزی است که وارد خون میشود.
مهمترین مشکل یک بیمار مبتلا به دیابت استفاده و کنترل قند یا گلوکز است.
اگر قند خون وارد سلولهای بدن نشود در نتیجه میزان قند در جریان خون افزایش مییابد و در پی آن علایم دیابت ظاهر میشود.
دیابت عوارض مختلفی از جمله عوارض چشمی،نارسایی کلیوی، عوارض عصبی ، سکته مغزی ،عوارض قلبی و قطع اعضای بدن را به دنبال خواهد داشت
انواع مختلفی از دیابت وجود دارند، اما شایعترین آنها دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ هستند. دیابت نوع ۱ بیماری است که از زمان تولد یا حداقل از سن جوانی شکل می گیرد. دیابت نوع ۲ می تواند هر فردی در هر سنی را مبتلا کند و در واقع قابل پیشگیری است، اگرچه برخی افراد نسبت به دیگران در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار دارند. از عوامل خطرآفرین ابتلا به دیابت نوع ۲ می توان به سابقه خانوادگی، رژیم غذایی ناسالم، عدم فعالیت بدنی، و فشار خون بالا اشاره کرد.