ثبت سفارش واردات برنج آزاد شد
ثبت سفارش واردات برنج آزاد شد

  معاون وزیر صمت از لغو ممنوعیت ثبت سفارش و واردات فصلی برنج از ابتدای آبان ماه خبر داد. معاون وزیر صمت از لغو ممنوعیت ثبت سفارش و واردات فصلی برنج از ابتدای آبان ماه خبر داد و گفت: به لحاظ ضرورت تأمین نیاز کشور و تنظیم بازار آن و طی هماهنگی‌های بعمل آمده، ثبت […]

 

معاون وزیر صمت از لغو ممنوعیت ثبت سفارش و واردات فصلی برنج از ابتدای آبان ماه خبر داد. معاون وزیر صمت از لغو ممنوعیت ثبت سفارش و واردات فصلی برنج از ابتدای آبان ماه خبر داد و گفت: به لحاظ ضرورت تأمین نیاز کشور و تنظیم بازار آن و طی هماهنگی‌های بعمل آمده، ثبت سفارش برنج آغاز شده و واردکنندگان می‌توانند در این زمینه اقدام کنند. عباس تابش با اشاره به وضعیت واردات و ترخیص برنج در گمرک و بنادر کشور اظهار داشت: با توجه به ممنوعیت ثبت سفارش و واردات برنج در فصل برداشت با هدف حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان برنج داخلی و نظر به فرایند ثبت سفارش و خرید، حمل و ترخیص برنج جهت تنظیم بازار بیش از یک ماه طول می‌کشد. وی تصریح کرد: از آنجائیکه در این شرایط حساس کشور و کمبود منابع آبی و از طرفی ضرورت تأمین امنیت غذایی کشور از اهم موضوعات مطروحه در دولت است. با رویکرد حمایت از مصرف کننده پیرو هماهنگی‌های بعمل آمده، مقرر شد ثبت سفارش کالای مذکور طی هفته جاری با هدف تأمین مکفی کالا و تنظیم بازار این محصول شروع شود.  واردات برنج در فصل برداشت (از ۳۱ تیر تا ۳۱ آبان ماه) ممنوع است.

دستگاه‌ها باید در قبال دریافت بودجه پاسخگو باشند
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: یکی از اهداف اصلی از اصلاح ساختار بودجه ۱۴۰۱ این است که جداول و توافقنامه‌ها به گونه‌ای تنظیم شود که استان‌ها و دستگاه‌ها برابر منابع و اختیارات پاسخگو باشند. سیدمسعود میرکاظمی گفت: برای تحقق رشد اقتصادی که از اهداف کلان بودجه ۱۴۰۱ است سهم استان ها و شهرستان ها مشخص و براساس همین شاخص ها برنامه ریزی و سیاستگذاری شود. معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه با نگاه اجمالی به بودجه سال های گذشته نشان می دهد کسی در قبال مسوولیت‌ها پاسخگو نیست، خاطر نشان کرد: یکی از اهداف اصلی از اصلاح ساختار بودجه ۱۴۰۱ این است که روند گذشته تداوم نداشته باشد و جداول و توافقنامه ها به این گونه ای تنظیم شود که استان ها و دستگاه ها در برابر منابع و اختیارات پاسخگو باشند. میرکاظمی تاکید کرد: هدف از ساماندهی ردیف های بودجه و محدود کردن تعداد دستگاه ها در بودجه ۱۴۰۱ این است که هر موضوعی یک مسوول داشته باشد تا در برابر سیاست ها و برنامه های کلان پاسخگو باشد و سیاست های کلان دولت در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سایر حوزه ها با نظارت دقیق، علمی و کارشناسی رو به جلو حرکت کند و اهداف و سیاست های کلان اقتصادی فراموش نشود.

صنایع روغن با کمبود «پالم» مواجهند

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی در خصوص وضعیت تأمین روغن خام مورد نیاز صنعت با توجه به عدم تخصیص ارز به بخش خصوصی گفت: بر اساس مصوبات موجود، شرکت بازرگانی دولتی وظیفه ذخیره سازی روغن خام (ذخایر استراتژیک) را دارد اما متأسفانه به دلیل نامناسب بودن ترکیب روغن‌های موجود این شرکت، صنعت روغن نباتی با چالش جدی برای تولید روغن مورد نیاز صنف و صنعت و روغن سرخ کردنی مواجه شده است. وی خاطرنشان کرد: با توجه به اعلام شرکت بازرگانی دولتی موجودی روغن پالم این شرکت به کمترین میزان در چند سال اخیر کاهش یافته است و امکان توزیع مناسب روغن پالم در حال حاضر وجود ندارد و این در حالی است که نزدیک به ۱۰۰ هزار تن روغن پالم بخش خصوصی ماه هاست در بنادر کشور رسوب کرده و چشم انتظار تخصیص ارز است. بیرشک نبود روغن خام را چالشی مهم برای صنعت روغن نباتی اعلام کرد و تصریح کرد: روغن پالم یک از مواد اولیه مهم برای تولید روغن‌های صنف و صنعت و روغن سرخ کردنی است و بیم آن می‌رود اگر دولت در اسرع وقت ارز روغن‌های پالم موجود در بنادر را تخصیص ندهد تولید روغن صنف و صنعت و روغن سرخ کردنی با مشکل مواجه شده و عملاً متوقف شود.

نیروگاه سد زاینده رود با کاهش ارتفاع آب از مدار تولید خارج می‌شود

معاون بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به ظرفیت ۱۳درصدی آب در سد زاینده رود،گفت: اگر حدود ۳متر دیگر از ارتفاع مخزن کاهش یابد نیروگاه این سد از مدار تولید خارج می‌شود. محمود چیتیان درباره آخرین وضعیت سد زاینده رود اظهار داشت: ذخیره مخزن سد زاینده‌رود امروز به ۱۸۵ میلیون مترمکعب رسید و ورودی به آن هم اکنون ۶ مترمکعب بر ثانیه است. وی افزود: ارتفاع آب سد زاینده رود هم اکنون ۲۰۱۹ متر از سطح تراز دریا است و اگر حدود سه متر دیگر از ارتفاع مخزن کاهش یابد، ناچار می‌شویم نیروگاه این سد را از مدار تولید خارج کنیم. معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان خاطر نشان کرد: با توجه به خروجی ۱۷ متر مکعب آب از سد زاینده رود برای آب شرب، نیروگاه برقابی سد زاینده رود همچنان در مدار تولید قرار دارد. سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

زمان پرداخت خسارت نوسانات برق سال ۱۴۰۰ اعلام شد

مدیر کل امور بین الملل توانیر گفته است که پرداخت خسارت نوسانات برق مشترکان از آبان ماه آغاز می شود و تا پایان سال تمامی خسارت نوسانات برق سال ۱۴۰۰ پرداخت خواهد شد. صالحی اعلام کرد اغلب خسارات بیمه مشترکین در سال ۱۳۹۹ پرداخت شده است و در سال ۱۴۰۰ هم مطابق قانون بعد از برگزاری مناقصه عمومی و تعیین شرکت بیمه گر معتبر خسارت مشترکین را پرداخت می‌شود. اولویت پرداخت به افرادی است که کد رهگیری آن‌ها زودتر ثبت شده باشد. مشترکین می توانند اطلاعات و شکایت خود را به طور کامل در وب سایت بیمه توانیر ثبت کنند و مطمئن باشند که قطعا به آن رسیدگی خواهد شد. زمانی که مشترکان وارد سایت bimetavanir.org.ir شدند باید شناسه قبض خود را وارد و اگر مستنداتی دارند لازم است که اطلاعات آن را وارد کنند، علاوه بر این اگر هزینه ای پرداخت کردند، فاکتور آن را به درخواست خود اضافه کنند که پس از آن وارد مراحل رسیدگی، بررسی کارشناس، تعیین خسارت، گرفتن شماره شبا و نهایتا پرداخت می شوند. چنانچه این خسارات در حوزه وسایل خانگی نباشد و آتش سوزی اتفاق افتاده باشد، اگر تایید شود که منشاء آن به دلیل برق بوده، پس از تعیین برآورد و انجام اقدامات کارشناسی، مراحل کار پیش می رود.