اجرای سازوکارهای جدید وزارت صمت در حوزه تنظیم بازار
اجرای سازوکارهای جدید وزارت صمت در حوزه تنظیم بازار

  وزیر صنعت، معدن و تجارت از اجرای ساز و کارهای جدید این وزارتخانه در حوزه تنظیم بازار خبر داد. سید رضا فاطمی امین تصریح کرد: سیاست‌ها و ساز و کارهای جدید وزارت صمت در حوزه تنظیم بازار با جدیت در حال طراحی و تدوین است. وی با اشاره به میزان قابل قبول پیشرفت فرایند […]

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت از اجرای ساز و کارهای جدید این وزارتخانه در حوزه تنظیم بازار خبر داد. سید رضا فاطمی امین تصریح کرد: سیاست‌ها و ساز و کارهای جدید وزارت صمت در حوزه تنظیم بازار با جدیت در حال طراحی و تدوین است. وی با اشاره به میزان قابل قبول پیشرفت فرایند تکمیل سامانه جامع تجارت، گفت: رصدپذیری جریان کالا، اصلاح ساز و کارهای نظارتی، برنامه ریزی منسجم برای تأمین مواد اولیه، بهبود کارایی سیاست‌های قیمت گذاری کالا و ارزیابی و رتبه بندی و اعتبارسنجی فعالان زنجیره تأمین و توزیع از جمله اهدافی است که با اجرای سازوکارهای جدید تنظیم بازار این وزارتخانه حاصل خواهد شد. وزیر صنعت، معدن و تجارت مهمترین اولویت سازوکارهای جدید را پیاده سازی فرایندهای پایش، برنامه ریزی، تأمین، توزیع و تنظیم بازار بر اساس امکانات سامانه جامع تجارت دانست و از انجام هماهنگی‌های بین بخشی و فرابخشی در راستای اجرای سازوکارهای جدید این وزارتخانه خبر داد. گفتنی است، در این نشست که با حضور ویدئوکنفرانسی رؤسای سازمان‌های صمت استانی همراه بود، ساز و کارهای جدید وزارت صمت در حوزه تنظیم بازار در ابعاد مختلف تشریح شد.

سهمیه بنزین جبرانی برای مردم در نظر گرفته می‌شود

وزیر نفت با بیان اینکه سهمیه بنزین ویژه‌ای به منظور جبران این مدت برای مردم در نظر گرفته می‌شود،گفت: حدود ۸۰۰ جایگاه عرضه به سامانه هوشمند سوخت متصل شده است و ظرف یک تا دو روز آینده همه جایگاه‌های عرضه به سامانه متصل می شوند. سهمیه بنزین جبرانی برای مردم در نظر گرفته می‌شود جواد اوجی وزیر نفت درباره آخرین وضعیت جایگاه‌های سوخت در کشور گفت: هم‌اکنون حدود ۳۷۰۰ جایگاه در سطح کشور فعال شده است. وی ادامه داد: تاکنون حدود ۸۰۰ جایگاه عرضه در سراسر کشور به سامانه هوشمند سوخت متصل شده است و پیش‌بینی می‌کنیم ظرف یک تا دو روز آینده همه جایگاه‌های عرضه کشور به سامانه متصل شوند. اوجی افزود: از همه کارکنان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به‌ویژه کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برای مدیریت این مشکل قدردانی می‌کنم. وی اظهار داشت: ذخیره‌سازی‌های فرآورده‌های نفتی استان‌ها مطلوب است و هیچ مشکلی بابت تامین فرآورده در کشور وجود ندارد. اوجی گفت: پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند پس از رفع مشکل فنی مربوط به بخش برق اکنون عملیاتی است. وی در پایان گفت: با هماهنگی رئیس‌جمهور محترم، سهمیه بنزین ویژه‌ای به منظور جبران این مدت برای مردم در نظر گرفته می‌شود.

بودجه سال آینده باید بر مبنای آمایش سرزمین تدوین شود

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه بودجه سال آینده باید به طور دقیق بر مبنای آمایش سرزمین تدوین شود، تاکید کرد که کاهش تورم، نتیجه استفاده نکردن از پول پر قدرت است. مسعود میرکاظمی در نشستی با معاونین پارلمانی وزارت‌خانه‌ها افزود: توجه به آمایش سرزمین نشان می‌دهد که توازن در توسعه دچار بی‌عدالتی شده است.  وی افزود: توسعه باید متعادل و مبتنی بر آمایش سرزمین و پتانسیل ها باشد که این مهم در برنامه هفتم توسعه و بودجه سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار دارد و بنابراین لازم است بودجه سال آینده به طور دقیق بر مبنای آمایش سرزمین تدوین شود. میرکاظمی گفت: در بودجه سال آینده تمرکز بر ظرفیت‌های خالی است و اولویت با واحدهایی است که ظرفیت خالی دارند یا تعطیل شده اند. رییس سازمان برنامه و بودجه افزود: بودجه سال آینده ساده، قابل کنترل، قابل نظارت و تضمین کننده شاخص های کلان اقتصادی با حداقل ردیف دستگاهی و برنامه ای خواهد بود. وی تصریح کرد: تغییر ضروری است البته این تغییرات شروع شده است باید مشکلات مردم حل و به سمت عدالت حرکت شود. همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید فرمودند در هر برنامه ای باید پیوست عدالت وجود داشته باشد.

بهتر از دولت تحریم‌ها را دور می‌زنیم!

هر چند تاثیر تحریم‌ها بر اقتصاد ایران گسترده بوده اما سیاست‌گذاری‌های داخلی اشتباه عامل بخش مهمی از مشکلات اقتصادی و تجاری کشور است. غلامحسین شافعی اظهار کرد: در سال‌های گذشته تحریم‌های اقتصادی و محدودیت‌هایی که از جانب اف ای تی اف برای اقتصاد ایران به وجود آمده غیرقابل انکار است و قطعا تجار کشور نیز از این محل آسیب دیده‌اند اما در عین حال باید این سوال را پرسید که بخش خصوصی در این سال‌ها و با وجود این فشارها چه عملکردی را از خود به ثبت رسانده و دولت چه کرده است؟ رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تاثیر سیاست گذاری‌های غلط داخلی بعضا از فشار تحریم‌ها نیز بیشتر بوده است، گفت: باید به بخش خصوصی آزادی عمل داده شود و جلوی بخشنامه‌ها و مقرراتی که مانع از حرکت رو به جلو اقتصاد ایران می‌شود، گرفته شود. ما معتقدیم که بخش خصوصی بهتر از دولت راه فعالیت در دوران تحریم و دور زدن محدودیت‌ها را می‌داند و تنها باید در این بخش آزادی عمل لازم داده شود. شافعی با اشاره به وضعیت تجارت ایران در عراق، گفت: دولت در سال‌های گذشته به عراق برق و گاز صادر کرده اما هنوز نتوانسته بخش مهمی از ارز حاصل از صادرات این محصولات را به کشور بازگرداند.

ابلاغ دستورالعمل درج قیمت بر کالاها
رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از ابلاغ دستورالعمل درج قیمت تولید‌کننده بر روی کالاها خبرداد. عباس تابش از ابلاغ دستورالعمل درج قیمت تولید‌کننده بر روی کالاها در هفته جاری خبر داد و گفت: یکی از چالش‌های اصلی در بازار، درج قیمت‌های غیرقانونی و غیرواقعی بر روی کالاها است. وی افزود: با توجه به مطالبه عمومی و با هدف شفاف‌سازی قیمت‌ها، و بهره‌مندی قانونی و منطقی هر یک از عوامل زنجیره تولید، توزیع و عرضه از سودهای مصوب قانونی و اطلاع رسانی مستمر از قیمت انواع کالا و خدمات و همچنین کاهش بهای پرداختی توسط مصرف کنندگان لازم است با تغییر در شیوه درج قمیت کالا به عنوان الزام قانونی ، موجبات استیفای بیش از پیش حقوق مصرف‌کنندگان فراهم شود. تابش گفت: در شرایط فعلی بواسطه اینکه رقابت حداکثری بین واحدهای تولیدی برای بدست آوردن سهم بازار از طریق اختصاص حاشیه سود بیشتر برای شبکه توزیع وجود دارد. وی ضمن بیان اینکه نظام اطلاع رسانی قیمت باید به گونه ای تعریف شود که رقابت بین تولیدکنندگان و رقابت بین شبکه های مختلف توزیع را ایجاد کند اظهار داشت: این پروژه به دنبال ایجاد فضای رقابتی از طریق استفاده از ظرفیت های مصرف کنندگان برای خرید کالای با کیفیت و قیمت پایین تر تعریف شده است.