بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه تا یک ماه آینده به پایان می‌رسد
بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه تا یک ماه آینده به پایان می‌رسد

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بررسی جزئیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه تا یک ماه آینده در کمیسیون اقتصادی مجلس به پایان می‌رسد. سید احسان خاندوزی در حاشیه بازدید از اداره مالیاتی مرکز تهران افزود: طرحی از سال گذشته در مجلس برای مالیات بر سوداگری یا عایدی سرمایه وجود داشت که بنا داریم در […]

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بررسی جزئیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه تا یک ماه آینده در کمیسیون اقتصادی مجلس به پایان می‌رسد.
سید احسان خاندوزی در حاشیه بازدید از اداره مالیاتی مرکز تهران افزود: طرحی از سال گذشته در مجلس برای مالیات بر سوداگری یا عایدی سرمایه وجود داشت که بنا داریم در مدت یک ماه آینده با تعامل کمیسیون اقتصادی مجلس و سازمان امور مالیاتی، نظرات وزارت اقتصاد در این زمینه به کمیسیون منتقل شود.
وی گفت: با هماهنگی و حمایت یکپارچه دولت و مجلس جزئیات مالیات بر سوداگری به صحن مجلس بازمی‌گردد و تصویب آن کمک می‌کند تا بخش‌های مولد تقویت شوند و فعالیت‌های سوداگرانه کاهش یابد.
خاندوزی با اشاره به مشکلات مؤدیان مالیاتی گفت: بخشی از این مشکلات مربوط به ناقص اجرا شدن فرایند الکترونیکی شدن پرونده‌ها و مالیات هوشمند است. وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: اگر فرایندها اصلاح می‌شد امروز شاهد پرونده‌ها به شکل سنتی و کاغذی نبودیم و مراجعه مردم نیز کمتر بود.
وی گفت: در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده و با سرعت خیلی بیشتر این فرآیند انجام خواهد شد. خاندوزی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات مؤدیان مالیاتی مربوط به اطلاعات سنوات گذشته است که برگه‌های مالیاتی برای آن‌ها صادر شده، اما اطلاعاتی در اختیار مؤدیان نیست تا آن‌ها را تسویه کنند که قرار شد اصلاحیه و بخشنامه‌ای در این رابطه صادر شود.

تحویل بودجه شرکت‌های دولتی به مجلس
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تحویل بودجه شرکت‌های دولتی به مجلس در پانزدهم آبان ماه خبر داد.
مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: بودجه شرکت‌های دولتی دقیقاً در همان تاریخی که باید به مجلس ارائه می‌شد، یعنی تا پانزدهم آبان ماه به نمایندگان تقدیم شد. وی افزود: با توجه به تغییر ساختاری که در بودجه سال ۱۴۰۱ داریم، تلاش می‌کنیم اصل بودجه را نیز تا ۱۵ آذرماه به مجلس تحویل دهیم. وی در خصوص تغییر ساختار بودجه گفت: شیوه تنظیم بودجه کاملاً متفاوت شده و تلاش کرده‌ایم تا منابع موثر عمل کنند همچنین شاخص‌های کلان کشور از ماه‌های اول مورد حمایت قرار می‌گیرد و رصد خواهند شد. ضمن اینکه کل بودجه قابل پاسخگویی خواهد بود. میرکاظمی افزود: در بودجه سال ۱۴۰۱ تلاش شده تا هم تکالیف و وظایف داشته باشیم و هم تفویض اختیار و در عین حال منابع لازم را در اختیار کسانی که اختیار دارند قرار می‌دهیم تا در عمل در خصوص برنامه‌های که با آن‌ها توافق می‌کنیم پاسخگو باشد. رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره جلسه رئیس جمهور با اقتصاددانان که شب گذشته برگزار شد، گفت: در این جلسه مسائل خوبی مطرح شد از جمله وضعیت ارز در کشور، نحوه تخصیص ارز ترجیحی به برخی کالاها و تداوم این سیاست‌ها و همچنین مشکلاتی که ممکن است از این بابت متوجه کشور شود مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه تامین مواد غذایی، تامین نهاده‌های دامی، تامین دارو از دیگر بخش‌هایی بود که کارشناسان اقتصادی به آن‌ها اشاره کردند گفت: در خصوص این مسائل حرف‌ها و نقطه نظرات بعضاً متضادی مطرح شد برخی‌ها هشدار دادند که عده‌ای حمایت کردند و بعضی نیز نظرات مخالف داشتند.
میرکاظمی ادامه داد: اساساً این جلسات برای شنیدن نقطه نظرات متفاوت تشکیل می‌شود تا دولت تمامی نقطه نظرات را در تصمیم گیری‌های خود لحاظ کند تا بتواند به بهترین وجه سیاست‌هایش را اعمال کند که برای مردم نتیجه بخش باشد.
وی با بیان اینکه شنیدن نقطه نظرات همه کارشناسان در سطح کشور شیوه دولت است گفت: دولت آمادگی دارد نقطه نظرات تمامی کارشناسان با هر نوع سلیقه سیاسی و تفکر اقتصادی را بشنود تا ضمن استفاده از نکات مثبت و ملاحظاتی که ممکن است دولت در نظر نگرفته باشد آن را رعایت کند تا مانع از انحراف در جامعه و سیاست گذاری‌های اقتصادی دولت شود.

رشد ۱۱ درصدی تولید صنعت لوازم‌خانگی بزرگ در نیمه نخست ۱۴۰۰
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن از رشد ۱۱ درصدی در تولید صنعت لوازم‌خانگی بزرگ در سال جاری خبرداد و گفت: خودباوری و خوداتکایی در صنعت لوازم خانگی شکل گرفته است.
«مهدی صادقی نیارکی» در نشست بررسی و تبادل نظر درباره مسائل روز صنعت لوازم‌خانگی افزود: صنعت لوازم‌خانگی در سال ۹۶ نزدیک به ۱۱ میلیون دستگاه تولید داشت که عمده آنها تحت لیسانس برندهای خارجی در کشور تولید می‌شد که پس از اعمال تحریم‌ها این رقم به هشت میلیون دستگاه در سال ۹۷ کاهش پیدا کرد. وی با اشاره به تکیه بر توان داخلی و توسعه ظرفیت برندهای ملی، گفت: در سال‌های قبل خودباوری و نگاه به ظرفیت‌های درون تقویت و توان فنی مهندسی بازپروری شد و در سال ۹۹ عدد تولید ما به ۱۵ میلیون دستگاه در سال رسید. صادقی‌نیارکی خاطرنشان‌کرد: امسال نیز تولید ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه انواع لوازم‌خانگی برنامه‌ریزی شده است و رصد وضعیت تولید لوازم خانگی بزرگ در نیمه نخست امسال رشد حدود ۱۱ درصدی را نشان می‌دهد.
وی بیان‌داشت: همچنین شاهد افزایش سرمایه‌گذاری در این بخش از سوی بنگاه‌های فعال هستیم.
معاون امور صنایع وزارت صنعت تاکید کرد: لازم است نیازهای بازار برآورده و حقوق مصرف‌کنندگان از نظر قیمت و کیفیت از سوی تولیدکنندگان این بخش بیش از پیش رعایت شود.
وی گفت: سرمایه‌گذاری‌های زیادی در این حوزه در دو سال گذشته هم در حوزه تولید و هم در حوزه توسعه و تعمیق ساخت داخل قطعات و مجموعه‌ها اتفاق افتاده که اقدام بسیار اقدام مبارکی است و باید تداوم یابد.