چند روزی به آغاز سال تحصیلی جدید و بهار علم و دانش باقی نمانده است، آغاز مهر و شکفتن غنچه های تعلیم و تربیت که پشت میز و نیمکت های کلاس در انتظار صدای گرم آموزگار دقایق و ساعت ها را لحظه شماری می کنند. به گزارش ایرنا بوی ماه مهر امسال در کوچه […]
چند روزی به آغاز سال تحصیلی جدید و بهار علم و دانش باقی نمانده است، آغاز مهر و شکفتن غنچه های تعلیم و تربیت که پشت میز و نیمکت های کلاس در انتظار صدای گرم آموزگار دقایق و ساعت ها را لحظه شماری می کنند.
به گزارش ایرنا بوی ماه مهر امسال در کوچه پس کوچه های خانه تا مدرسه به آهستگی در گذر است، بویی که دانش آموز را به عشق دیدار آموزگار به سر کلاس درس می کشاند تا در مسیر رهپویان علم و دانش قرار گیرند و سهمی در آینده کشور و رد پایی در بین آینده سازان ایران داشته باشند.
در این وادی اما مسئولان آموزش و پرورش خبر از کمبود آموزگار می دهند، مشکلی که گریبانگیر مدارس کشور شده و سازماندهی نیروی انسانی را در کمتر از ۱۵ روز مانده به آغاز سالتصحیلی جدید با مشکل مواجه کرده است.
جذب نشدن نیرو در دانشگاه فرهنگیان و حجم بالای بازنشستگان، آموزش و پرورش را با بحران کمبود نیرو مواجه کرده است، از طرفی طبق اعلام این نهاد با روند فعلی پذیرش اندک در دانشگاه فرهنگیان و سهمیههای اختصاص یافته به آموزش و پرورش در آزمونهای استخدامی نمی توان کسری معلم را جبران کرد.
این در حالیست که از مهر امسال با افزایش تعداد ورودی دانش آموزان مقطع ابتدایی پایه اول و سه ساله شدن هنرستان ها، کمبود نیروی انسانی در این بخش به شکل ویژه تری محسوس خواهد بود، به گونه ای که سال ۹۸ اوج کمبود نیرو و بازنشستگان فرهنگی را در آموزش و پرورش شاهد هستیم.
در این میان مسئولان آموزش و پرورش ملایر پیش بینی کرده اند که امسال بیش از ۳۶ هزار دانش آموز در این شهر ثبت نام کنند و به طور میانگین برای هر ۱۵ دانش آموز یک آموزگار نیاز است.
در حال حاضر ۲ هزارو ۶۸۰ معلم فقط در شهر ملایر فعال اند که از این تعداد ۲۴۰ معلم سال گذشته بازنشسته شدند که معادل هشت درصد جمعیت معلمان شاغل است و طبق گفته مسئولان آموزش و پرورش ملایر سال آینده اوج بازنشستگی معلمان است.
مدیر آموزش و پرورش ملایر روز چهارشنبه در شورای آموزش و پرورش این شهرستان با اشاره به اینکه در مدارس کمبود نیرو داریم بیان کرد: این در حالیست که سال ۹۸ اوج بازنشستگی معلمان در ملایر است.
هادی سلگی افزود: قرار است ۳۵ معلم از دانشگاه فرهنگیان به ملایر داده شود که باز هم کمبود نیرو جبران نمی شود.
وی با اشاره به رشد جمعیت دانش آموزی در ملایر ادامه داد: پیش بینی می شود امسال بیش از ۳۶ هزار دانش آموز در سطح مدارس این شهر ثبت نام کنند و حدود یکهزار دانش آموز هنرستانی نیز از پایه یازدهم به پایه دوازدهم می روند.
سلگی گفت: بیش بینی ما این است که حدود ۴۰۰ دانش آموز نیز در پایه اول ثبت نام و به جمع دانش آموزان این شهر اضافه شوند، در حالیکه ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی را نیز در سطح مدارس ملایر داریم.
مدیر آموزش و پرورش ملایر با اشاره به تراکم بالای دانش آموز در مدارس شهری افزود: طبق نرم اعلام شده به ازای هر ۲۷ دانش آموز یک آموزگار در سطح شهر داریم.
سلگی ادامه داد: امسال همدان جزو استان هایی است که به ازای هر ۱۳ دانش آموز یک معلم دارد که این تعداد در ملایر به ازای هر ۱۵ دانش آموز یک معلم تعیین شده است.
وی گفت: ۳۰۰ مدرسه دولتی و غیردولتی در سطح شهرستان ملایر داریم که از ۲ تا ۴۸۵ تن دانش آموز دارند که از این تعداد ۱۰ مدرسه کمتر از پنج دانش آموز دارد.
سلگی یادآور شد: در کوچکترین مدارس روستایی ملایر در روستای کرتیل آباد با ۲ دانش آموز یک آموزگار فعال است و در مواردی هم که می توانستیم متوسطه اول را تجمیع کنیم، این کار را انجام نداده ایم.
وی با اشاره به اینکه در صورت کمبود نیرو و احتیاج به آموزگار از معلمان بازنشسته به صورت ۱۴ تا ۱۶ ساعت حق التدریس استفاده می کنیم ادامه داد: امیدواریم با گذراندن این دوره بتوانیم از دانشگاه فرهنگیان کسری نیرو را جبران کنیم.
در این میان علاوه بر ساماندهی معلمان مدارس، تجهیز و آماده سازی مدارس برای شروع سالتحصیلی جدید یکی از دغدغه های مهم آموزش و پرورش است که با تغییر نظام آموزشی، تغییر سرفصل ها و کتب درسی مشکلاتی را بر سر راه این نهاد آموزشی قرار داده است.
مدیر آموزش و پرورش ملایر در این باره با اشاره به اینکه با تغییر کتب درسی و سرفصل ها مدارس نیاز به تجهیزات بیشتری دارند افزود: عمده مشکل ما در تجهیزات هنرستان ها است که با کمبود اعتبارات مواجه هستیم.
سلگی تاکید کرد: در این راستا مقرر شد یک میلیارد ریال در کمیته برنامه ریزی شهرستان تامین شود و به همین میزان توسط اداره کل نوسازی مدارس استان اختصاص یابد که تاکنون تجهیزاتی از نوسازی استان همدان تحویل نگرفته ایم.
وی با بیان اینکه هنرستان های ملایر نیاز به تجهیزات دارند یادآور شد: علاوه بر هنرستان ها، دبیرستان ها نیز در سالتحصیلی جدید تجهیزات جدید می خواهند که امیدواریم بتوانیم از محل درآمد خود مدارس و یا اعتبار شهرستان این تجهیزات را تامین کنیم.
مدیر آموزش و پرورش ملایر گفت: سقف کلاس های درس در مقطع ابتدایی ۳۸ دانش آموز تعیین شده است، در حالیکه در این مقطع کمتر از ۲۲ دانش آموز نمی توانیم کلاس را تشکیل دهیم.