رییس جمهور به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه صنعتی شریف میرود. آیین بزرگداشت روز دانشجو با عنوان «صریح، شفاف، دانشجویی» ساعت ۱۰ صبح روز سهشنبه ۱۶ آذر با حضور آیتالله رئیسی در دانشگاه شریف برگزار میشود. تاکید عراقچی بر حمایت ایران از تلاش سازمان ملل برای کمک به مردم افغانستان دبیر شورای راهبردی روابط خارجی […]
رییس جمهور به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه صنعتی شریف میرود.
آیین بزرگداشت روز دانشجو با عنوان «صریح، شفاف، دانشجویی» ساعت ۱۰ صبح روز سهشنبه ۱۶ آذر با حضور آیتالله رئیسی در دانشگاه شریف برگزار میشود.
تاکید عراقچی بر حمایت ایران از تلاش سازمان ملل برای کمک به مردم افغانستان
دبیر شورای راهبردی روابط خارجی بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از تلاش سازمان ملل برای کمک رسانی به مردم افغانستان تاکید کرد. سیدعباس عراقچی در دیدار مِتِ کنودسن، معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان که در ساختمان شماره ۲ شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، در خصوص طیف گستردهای از مسائل افغانستان از جمله وضعیت جاری در این کشور، نگرانیهای امنیتی، تروریسم داعش و آینده حکمرانی در افغانستان رایزنی کرد.
دبیر شورا در این دیدار، موضع ایران را پیگیری رویکرد منطقهای برای حل و فصل مسائل افغانستان، تشکیل دولت فراگیر در کابل، تضمین امنیت در این کشور و همچنین امنیت مرزی با جمهوری اسلامی ایران دانست و بر توجه ویژه کشورمان به مسائل افغانستان به ویژه با انتصاب نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان تاکید کرد.
وی با مسئول دانستن آمریکا در اوضاع نابسامان کنونی در افغانستان گفت: حضور آمریکا در منطقه غرب آسیا جز آشفتگی و نابسامانی برای مردم منطقه به دنبال نداشته است.
مشاور امنیت ملی امارات امروز به تهران میآید
به دعوت رسمی دریابان علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، شیخ طحنون بن زاید مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی امروز به تهران میآید.
وی در این سفر علاوه بر ملاقات با همتای ایرانی خود با برخی مقامات بلند پایه کشورمان دیدار و گفتگو خواهد کرد.
توسعه و تقویت روابط دوجانبه و رایزنی پیرامون آخرین تحولات منطقه ای از اهداف سفر شیخ طحنون بن زاید به تهران است.
روایت یک مقام وزارت خارجه از سختی و دشواری کار تیم مذاکراتی ایران در وین
دستیار وزیر امور خارجه کشورمان گفت: سختی و مشکل کار تیم مذاکراتی ایران در آن است که آنچه را میداند فعلا نمیتواند علنی سازد زیرا که حریف دست او را میخواند.
سید رسول موسوی در صفحه توییتر خود در این ارتباط نوشت: «سختی و مشکل کار تیم مذاکراتی ایران در آن است که آنچه را می داند فعلا نمی تواند علنی سازد زیرا که حریف دست او را می خواند.
کارشناسان می دانند که بازگشت به برجام بدون رفع تحریمها و تضمین عدم تکرار آن چه ترامپ انجام داد ایران را در موقعیتی به مراتب بدتر از شرایط کنونی قرار می دهد.»
رئیسی فرا رسیدن روز ملی تایلند را تبریک گفت
رئیس جمهور در پیامی به «ماها واجیرا لونگکورن» پادشاه تایلند فرارسیدن روز ملی این کشور را تبریک گفت.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در این پیام ابراز امیدواری کرد که مناسبات تاریخی و مستحکم جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی تایلند گسترش یابد.
متن پیام تبریک رئیس جمهور بدین شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
اعلی حضرت ماها واجیرا لونگکورن، پادشاه تایلند
فرا رسیدن روز ملی پادشاهی تایلند و سالروز تولد پدر فقیدتان را به جنابعالی و مردم کشورتان صمیمانه تبریک میگویم. امیدوارم مناسبات تاریخی و مستحکم جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی تایلند که ابعاد ارزشمندی دارد، از این پس نیز همت و تلاش متقابل در راستای منافع مردم دو کشور در همه زمینهها تعمیق و گسترش یابد. سلامتی و موفقیت آنجناب و شادکامی و سربلندی مردم پادشاهی تایلند را آرزومندم.
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران
رئیس مجلس؛ مهمان دانشگاه شهید بهشتی
رئیس مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه ۱۵ آذر و در آستانه روز دانشجو به دانشگاه شهید بهشتی می رود.
دکتر محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی فردا دوشنبه ۱۵ آذر به صورت حضوری و به مناسبت روز دانشجو با دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی نشست برگزار می کند.
دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرده است که مراسم بزرگداشت روز دانشجو با مشارکت تشکلهای دانشجویی و با حضور دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی فردا ساعت ۹ صبح در سالن مرکز همایشهای ابوریحان دانشگاه بهصورت حضوری برگزار می شود.
ناوگروه رزمی نیروی دریایی ارتش پاکستان وارد بندرعباس شد
ناوگروه رزمی نیروی دریایی ارتش پاکستان در منطقه یکم امامت نیروی دریایی ارتش در بندرعباس پهلو گرفت. صبح دیروز با استقبال رسمی فرماندهان منطقه یکم نیروی دریایی ارتش و حضور سرتیپ عمران کاشف وابسته نظامی و دفاعی ارتش پاکستان در ایران ناوگروه رزمی نیروی دریایی پاکستان وارد بندرعباس شد و در اسکله منطقه یکم نداجا پهلو گرفت. این ناوگروه شامل ۳ ناو رزمی است و قرار است ۳ روز در بندرعباس حضور داشته باشد. حضور در گلزار شهدای بندرعباس و ادای احترام به مقام شامخ شهدا، دیدار با مهدی دوستی استاندار هرمزگان و دیدار با حجت الاسلام والمسلمین محمد عبادی زاده نماینده، ولی فقیه در استان هرمزگان و امام جمعه بندرعباس از برنامههای این ناوگروه پاکستانی در بندرعباس است.
آیا ایران نتیجه ۶ دور مذاکره را کنار گذاشته بود؟
همزمان با پایان مذاکرات هستهای اخبار رسیده نشان میدهد که تیم ایرانی با بررسی دقیق ۶ دور مذاکرات برخی نقایص موجود را رفع کرده است؛ علاوه براین با هدف از بین نرفتن مبنای گذاشته شده برخی بخشهای خلاف نص صریح برجام و همچنین نکات مغفول مانده در پیش نویس بدست آمده را کامل کرده است.
مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای ۱+۴ در وین پس از چهار روز مذاکره فشرده جمعه شب پایان یافت و تیمهای مذاکره کننده برای بررسی پیشنهادات مطرح شده تا هفته آینده و شروع دور بعدی مذاکرات، به پایتختهای خود بازگشتند.
دور اول مذاکرات وین براساس پیش بینیها با اختلاف نظرهای فراوانی آغاز شد؛ در حالی که ایران با پیشنهادات مشخصی به وین رفته بود، اما طرفهای اروپایی مذاکره، سعی داشتند مطالبات جدیدی را وارد مذاکرات کنند. ایران اما در همان ابتدا تاکید کرد که با دو پیش نویس مشخص و دقیق پیرامون موضوع رفع تحریمها و هسته ای وارد مذاکرات شده است که به دلیل عملیاتی بودن آن میتواند مورد مذاکره قرار گیرد.
در این میان طرف اروپایی تلاش کرد تا تیم ایران را متقاعد سازد که بر اساس نتایج ۶ دور مذاکره با دولت پیشین ایران، مذاکرات ادامه پیدا کند و حتی انریکه مورا معاون مسئول هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز تلاش کرد تا مذاکرات وین را در ادامه ۶ دور قبلی مذاکرات عنوان کند.
بر اساس اطلاعات موجود پیش نویسهای ایران متوازن و متناسب با توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تنظیم شده است و طرفهای حاضر در مذاکره نیز ادعای تعارض این پیش نویسها با توافقات مذکور را ندارند.
نکته قابل تامل این است که طرفهای اروپایی حاضر در مذاکرات در این دور، تلاش داشتند با عبور از آنچه توافقات ۶ دور قبل میخواندند، مباحث جدیدی را آغاز کنند؛ اما علی باقری مسئول تیم مذاکره کننده ایرانی تاکید کرد که «آنچه در ۶ دور مذاکرات در دولت پیشین ایران بدست آمده در واقع یک پیش نویس است نه توافق». اخبار رسیده نشان می دهد که تیم ایرانی با بررسی دقیق ۶ دور مذاکرات برخی نقایص موجود را رفع کرده است؛ در همین حال با هدف از بین نرفتن مبنای گذاشته شده برخی بخشهای خلاف نص صریح برجام و همچنین نکات مغفول مانده در پیش نویس بدست آمده را کامل کرده است.
طرف اروپایی اما انتظار مشاهده یک متن مستند و کامل شده منطبق با برجام و قطعنامه سازمان ملل را نداشته است و به همین دلیل تمام تلاش دیپلماتیک و رسانهای خود را برای بازگشت ایران به پیشنویس دارای اشکال پیشین به کار گرفت.
طرح برخی مطالبات فرابرجامی در مذاکرات و در مقابل هوشمندی تیم ایرانی در تصحیح متون بدست آمده در دورهای قبلی مذاکرات و مبنا قرار دادن آن، تاکنون باعث شده تا سه کشور اروپایی نتوانند اصول مندرج در پیش نویس طرف ایرانی را نفی کنند.