رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از پرستاران و خانوادههای شهدای مدافع سلامت، رفتار و سخنان حضرت زینب کبری (س) را نشاندهنده و تجلّی عظمت و قدرت روحی، معنوی و عقلانی جنس زن خواندند و با تبیین ابعاد مختلف «ارزش پرستاری و سختیها و تلخیهای این شغل شریف»، تقویت جامعه پرستاری در زوایای گوناگون […]
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از پرستاران و خانوادههای شهدای مدافع سلامت، رفتار و سخنان حضرت زینب کبری (س) را نشاندهنده و تجلّی عظمت و قدرت روحی، معنوی و عقلانی جنس زن خواندند و با تبیین ابعاد مختلف «ارزش پرستاری و سختیها و تلخیهای این شغل شریف»، تقویت جامعه پرستاری در زوایای گوناگون را مطالبه اصلی پرستاران برشمردند و تحقق این مطالبه منطقی را وظیفه مسئولان و ضرورتی برای حال و آینده کشور و جامعه دانستند.
رهبر انقلاب با تبریک ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار به تک تک پرستاران و فعالان حوزه درمان و سلامت، گفتند: بانوی عظیمالشأن کربلا به همه بشریت و تاریخ اثبات کرده است که «زن» با وجود همه تلاش کوتهفکرانِ گذشته و حال از جمله غربیهای مستبد برای تحقیر زن، میتواند اقیانوس عظیمی از صبر و تحمل، و قله بزرگی از خردمندی و تدبیر باشد.
رهبر انقلاب صبر و بردباری حضرت زینب(س) در مقابل مصیبتها را غیرقابل توصیف خواندند و افزودند: «ایستادگی و تحمل شهادت ۱۸ نفر از عزیزان از جمله برادر بزرگوار و حجت خدا حضرت سیدالشهدا و دو تن از فرزندان حضرت زینب»، «صبر در مقابل اهانتهای اراذل و اوباشی که آن بانوی با عزت خاندان رسولالله را مورد جسارت قرار میدادند»، «تحمل مسئولیت سنگین جمعآوری و اداره دهها زن و کودک داغدار و مصیبتزده» و «صبر زیبا در پرستاری از امام سجاد(ع)» جلوه هایی از عظمت روحی و معنوی حضرت زینب به عنوان یک زن است.
ایشان در تبیین رفتار خردمندانه و قدرت عقلانی آن بانوی بزرگ، به رفتار مدبرانه و سخنان شگفتانگیز حضرت زینب در مقابل حکّام جابر و یاوهگویی همچون ابنزیاد و یزید اشاره کردند و گفتند: آن اقتدار تاریخی، در مقابل مردم جای خود را به تبیین و سخنانی سرزنشبار میدهد که بعدها به یکی از عوامل قیام توّابین در کوفه منجر میشود.
رهبر انقلاب «جهاد روایت و تبیین» را از دیگر ابعاد خردمندی و تدبیر عمیق حضرت زینب برشمردند و افزودند: آن حضرت با روایت حقیقی، تأثیرگذار و ماندگارِ کربلا، فرصت نداد روایت دشمن بر واقعیت غلبه کند.
ایشان با تکرار تأکیدات گذشته خود درباره ضرورت روایت حقیقیِ «واقعیات جامعه، تاریخ انقلاب، دفاع مقدس و حوادث گوناگون ۴۲ سال اخیر» گفتند: اگر این کار نشود که در موارد متعدد نشده است، دشمن روایت تحریفآمیز و دروغ خود را در افکار عمومی جاری، و با عوض کردن جای ظالم و مظلوم، اقدامات مستمر ظالمانه خود را توجیه میکند.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان درباره ارزشهای پرستاری گفتند: نقطه اصلی این ارزشها، کمک به انسان نیازمند یعنی بیمار است که در همه مسائل، نیازمند توجه و یاریِ پرستار است.
رهبر انقلاب، پرستاری را موجب اجر مضاعف الهی دانستند و افزودند: ایجاد امنیت خاطر برای بیمار، نزدیکان بیمار و همه مردم از دیگر ارزشهای برجسته پرستاری است و جامعه پرستاری در واقع به گردن همه ملت حق دارد.
ایشان با اشاره به خوشحالی مستکبران عالم از رنج ملت ایران که در حوادثی نظیر «کمک به صدام برای بمباران شیمیایی و ایجاد درد عمیق و رنج جانکاه برای مردم شهرهای مرزی ایران» و نیز در مسائلی مانند «تحریم دارویی ملت ایران» کاملاً آشکار شده است، افزودند: با توجه به این واقعیات وقتی پرستاران، با تلاش و ایثار، لبخند بر لبان بیماران و نزدیکانشان مینشانند، در حقیقت در حال مجاهدت در مقابل استکبار کینهتوز هستند که این کار، ارزش مضاعف جامعه پرستاری در ایران اسلامی است.
رهبر انقلاب در ادامه، طبیعت کار پرستاری یعنی «مشاهده درد و رنج بیماران و مراقبت شبانهروزی از آنان» را تلخ و سخت خواندند و گفتند: در بعضی از مقاطع مانند دوره دفاع مقدس و یا کرونا این سختیها چند برابر شده است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: همچنانکه در دوران جنگ تحمیلی، پزشکان و پرستاران و امدادگران در زیر بمباران کار میکردند، در دوره کرونا نیز پرستاران با افزایش ساعات کار، کاهش مرخصیها، حضور در بیمارستان در ایام تعطیلات نوروز، و مشاهده دردناک مرگ و میر بیماران و همکاران، سختیهایی مضاعف، و خطر ابتلا به بیماری مهلک را تحمل کردند.
ایشان با تأکید بر اینکه ملت باید این سختیها را درک و آنها را ارزشگذاری کند، حضور طیفهایی همچون دانشجویان، طلاب و جوانان برای کمک به پرستاران در دوره کرونا را از جمله حقایق درخشان برشمردند و افزودند: این تعهد و احساس مسئولیت که در مقاطع مختلفی همچون مبارزات دوران انقلاب و دفاع مقدس نیز بروز یافته بود، نشاندهنده هویت پر نشاط، پر تحرک و با وجدان ملت ایران است.
رهبر انقلاب، حرکت عظیم علمی کشور را نشانه و محصولی از این هویت رویشساز دانستند و خاطرنشان کردند: قهرمانانی مانند شهیدان سلیمانی، فخریزاده و شهریاری از درون این حقیقت و هویت عظیم بیرون میآیند.
ایشان، با اشاره به خلأ روایت هنری از سختیها و دشواریهای کار پرستاری، و زمینهها و مایههای هنری فراوان برای پرداختن به این حوادث گفتند: هنرمندان مسئول و متعهد به میدان بیایند و این سرمایه عظیم فرهنگی را در قالب انواع هنرها به نمایش بگذارند.
حضرت آیتالله خامنهای سپس موضوع مطالبات پرستاران را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: مطالبه اصلی پرستاران در یک جمله «تقویت جامعه پرستاری» است که ضرورتی برای حال و آینده کشور به شمار میرود.
ایشان افزودند: قضیه کرونا نشان داد که اگر جامعه پرستاری تقویت نشود، در بزنگاهها ضربه خواهیم خورد.
رهبر انقلاب، «اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری» را از جمله مطالبات مشخص پرستاران خواندند و با اشاره به تأکیدات سابق خود در این زمینه گفتند: این قانون ۱۴ سال قبل تصویب شده اما متأسفانه تا روزهای آخر دولت قبل حتی آییننامههای اجرای آن تنظیم نشده بود که اصرار دارم در این دولت، وزارت بهداشت مسئله تعرفهگذاری را دنبال و اجرا کند.
«کمبود پرستار و لزوم تکمیل سرانه آن نسبت به تختهای بیمارستانی»، و «مسئله امنیت شغلی» دو مطالبه دیگری بود که رهبر انقلاب تحقق آنها را ضروری دانستند و گفتند: در برخی مقاطع از جمله در دوره کرونا فراخوانهایی برای کار پرستاری داده شده است اما با پرستاران قراردادهای کوتاهمدت بسته شده و پس از مدتی آنها را مرخص کردهاند در حالیکه پرستار باید امنیت شغلی داشته باشد و نباید همچون کارگر فصلی به آن نگاه شود.
«بازسازی شبکه بهداشت کشور» و «توزیع عادلانه پزشک» دو موضوع دیگری بود که رهبر انقلاب در خصوص نظام سلامت بیان کردند.
ایشان با اشاره به آثار و دستاوردهای بسیار خوب نظام سلامت در دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ با تمرکز بر مقوله بهداشت و پیشگیری، خاطرنشان کردند: البته درمان لازم است اما پیشگیری بهتر از آن است و باید شبکه بهداشت، بازسازی و تقویت شود تا با هزینه کمتر، سلامت مردم بیشتر تأمین شود.
حضرت آیتالله خامنهای، توزیع پزشک در مناطق مختلف را ناعادلانه دانستند و افزودند: درباره مسئله کمبود یا کافی بودن پزشک اظهارنظر نمیکنم اما توزیع پزشک در مناطق مختلف کشور عادلانه نیست که این مسئله باید مورد توجه قرار بگیرد.
رهبر انقلاب در پایان سخنانشان، توکل به پروردگار قادر یعنی کار و تلاش در عین اعتماد به وعدهی برکت و یاری الهی را در همه امور زندگی و کشور راهگشا خواندند و ابراز امیدواری کردند فردای ملت ایران بهتر از امروز آن باشد و خداوند، ملت ایران را در همه عرصههای مواجهه با دشمنان پیروز و سربلند سازد.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، دکتر عیناللهی – وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی- با تقدیر از مجاهدت پرستاران و کادر درمان در ۲۲ ماه مقابله با کرونا، به تولید واکسن کرونا در پنج مرکز علمی و تحقیقاتی داخلی و تأمین گسترده و تزریق بیش از ۱۱۰ میلیون دوز واکسن اشاره کرد و گفت: تا امروز ۷۴ درصد از مردم هر دو دوز و ۸۶ درصد نیز یک دوز واکسن را دریافت کردهاند.
عیناللهی همچنین رفع بنیادی دغدغههای جامعه پرستاری، کاهش هزینههای درمان، تقویت طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، حمایت از تولید داخلی دارو و تجهیزات ضروری، توسعه گردشگری سلامت و اجرای صحیح سیاستهای افزایش جمعیت را از جمله اولویتهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برشمرد.
تعیین نمایندگان رئیس جمهور در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما
آیتالله رئیسی در احکامی «محمدمهدی اسماعیلی» و «محمدحسین صفارهرندی» را به نمایندگی رئیس جمهور در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در اجرای بند(۱) ماده(۱) و ماده(۲) قانون نحوه اجرای اصل(۱۷۵) قانون اساسی در بخش نظارت مصوب ۱۳۷۰,۷.۱۱ مجمع تشخیص مصلحت نظام آقایان «محمدمهدی اسماعیلی» و «محمدحسین صفارهرندی» را به نمایندگی در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
انتصاب جدید در وزارت خارجه
با حکم وزیر امورخارجه، علیرضا بیکدلی به عنوان سرپرست معاونت کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امورخارجه منصوب شد. در حکم وی مقرر گردیده که با رویکرد تحولی و از طریق بروز رسانی سامانهها ، ارائه خدمات و ارتباط فعال در سه حوزه امور ایرانیان، کنسولی و مجلس، از همه ظرفیت آن حوزه از جمله دانش و تجارب مدیران ، کارشناسان و کارکنان بهره برده و بر ارائه بهترین خدمات تمرکز شود. در بخشی از حکم انتصاب بیکدلی آمده است: امید است با توکل بر خداوند متعال و پیروی از منویات مقاممعظم رهبری (مدظله العالی)، در تحقق سیاستها و راهبردهای دستگاه دیپلماسی موفق باشید. لازم به ذکر است وزیر امورخارجه ضمن موافقت با استعفای سیدکاظم سجادی و تقدیر و تشکر از خدمات وی، سجادی را به عنوان مشاور وزیر امورخارجه منصوب نمود.
فضای مذاکرات مثبت است
نماینده روسیه در مذاکرات وین گفت که نشست هماهنگی اعضای برجام بدون حضور ایران برگزار شد. میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات وین در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: نشست هماهنگی اعضای برجام، بدون ایران، عصر روز شنبه برای تبادل نظر درباره تحولات جاری در خصوص گفتوگوهای وین برگزار شد. وی در توئیتی دیگر نیز در واکنش به برخی گمانه زنی ها درباره نتیجه رایزنی های اخیر در وین نوشت: در کمال تعجب برخی تحلیلگران و روزنامه نگاران وضعیت گفتوگوهای وین را دراماتیک و “تقریبا به بن بست رسیده” توصیف می کنند. در این مورد، این طور نیست. پس از یک وقفه مذاکرهکنندگان به دیپلماسی چانه زنی عادی بازگشتند و رایزنی های فشرده خود را ادامه دادند. اولیانوف در ادامه تاکید کرد که فضای مذاکرات مثبت است.
نشست روسای هیاتهای سه کشور اروپایی با باقری
در ادامه رایزنیها در وین عصر روز شنبه به وقت محلی نشست میان مذاکرهکنندگان ارشد سه کشور اروپایی با علی باقری، رییس هیات مذاکرهکننده ایران در هتل کوبورگ برگزار شد. هم چنین روز شنبه رایزنیها در سطوح مختلف میان هیاتها ادامه یافت. قرار است روز یکشنبه نیز نشستهایی بهصورت دوجانبه و چندجانبه میان هیاتها در سطح کارشناسی و سیاسی برگزار شود. هشتمین دور از مذاکرات وین برای لغو تحریمها و احیای برجام از روز پنجشنبه هفته گذشته ۱۸ آذر در وین آغاز شده است. علی باقری، رییس تیم مذاکرهکننده ایران، در سخنانی روز شنبه اعلام کرد، شخصا نسبت به حصول توافق خوشبین است اما با توجه به سابقه ناخوشایندی که مردم ایران از طرف مقابل دارند قطعا سادهاندیش نخواهند بود. رییس هیات مذاکرهکننده ایران درباره نگاه طرف مقابل به پیشنهادهای ایران گفت: در چند روز گذشته در وین نشستهای متعددی را برای تبادل نظر هیاتها با طرف ایرانی در مورد پیشنهادها، اصلاحات و تغییراتی که طرف ایرانی در یکی از پیشنویسهایی که در وین شش وارد کرده بود، داشتیم. برخی از این پیشنهادها پذیرفته شد، برخی اصلاح شد و طبیعی است که برخی از آنها محل بحث است. اگر در سطح کارشناسی دیدگاههای ایران مورد پذیرش قرار نگیرد به سطوح بالاتر و مقامات ارشد برای بحث و بررسی میآید.
تکرار ادعاهای وزیر خارجه انگلیس درباره مذاکرات وین
وزیر امورخارجه انگلیس با تکرار مواضع خود درقبال مذاکرات وین گفت که این آخرین ف رصت برای احیای توافق هسته ای است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، لیز تراس وزیر امورخارجه انگلیس در حاشیه نشست گروه هفت در یک کنفرانس خبری گفت: این آخرین فرصت ایران است که با پیشنهادات جدی پای میز مذاکره درباره مفاد برجام بنشیند. وی ادامه داد: هنوز فرصت وجود دارد اما این آخرین فرصت مذاکره کنندگان ایرانی است که با جدیت پای میز مذاکره بیایند. ضروری است که آنها این اقدام را انجام دهند. ما اجازه نمی دهیم که ایران به سلاح هسته ای دست یابد. دیپلمات ارشد انگلیس بدون اشاره به بدعهدی طرف های اروپایی در اجرای تعهداتشان در برجام گفت: رایزنی ها در وین ادامه دارد. ما بهطور شفاف به ایران اعلام کردهایم که آنها باید به میز مذاکره برگردند و با مفاد برجام موافقت کنند.
الشرق الاوسط: اروپاییها متون ارائه شده از سوی ایران در وین را پذیرفتهاند
روزنامه سعودی الشرق الاوسط از افزایش جلسات در وین میان هیات های اروپایی و ایرانی طی دو روز گذشته و پذیرش متون ارائه شده ایران از سوی طرفهای اروپایی خبر داد. روزنامه سعودی الشرق الاوسط به نقل از منابع اروپایی نوشت که نشست های دو کمیته کارشناسی که مساله تحریم های آمریکا و مسائل هسته ای را بررسی می کنند طی دو روز گذشته افزایش یافته است. در این گزارش آمده است: طرف های اروپایی طی دو روز گذشته جزئیات دو پیش نویس جدید ایران را بررسی کرده اند؛ پیش نویس هایی که ایران هفته گذشته مطرح کرد و خواستار الحاق آن ها به پیش نویس مذاکرات قبلی شد. این روزنامه در ادامه نوشت: اروپایی ها علیرغم اینکه در ابتدا این دو پیش نویس را نپذیرفته و بر این باور بودند که این پیش نویس ها نمیتوانند مبنایی برای هرگونه مذاکراتی باشند، اما در نهایت از موضع خود عقبنشینی و قبول کردند که آن ها را به پیش نویس اصلی اضافه کنند؛ پیش نویسی که در دورهای پیشین مذاکرات تقریبا ۸۰درصد آن کامل شده است. این اقدام اروپایی ها به این خاطر بوده تا شاید زمینه مشترکی با آمریکاییها برای کامل کردن مذاکرات ایجاد کند.