تدابیر روسای جمهور ایران و ترکمنستان برای تقویت روابط ترانزیتی
تدابیر روسای جمهور ایران و ترکمنستان برای تقویت روابط ترانزیتی

روسای جمهور دو کشور ایران و ترکمنستان ضمن تاکید بر تقویت همکاری‌های مرزی و تسهیل در مبادلات کالا بر ارتقاء همکاری‌های اقتصادی و تجاری برای افزایش سطح روابط بین دو کشور تاکید کردند. آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز دوشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با «قربان‌قلی بردی محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان با تشکر از میزبانی این کشور […]

روسای جمهور دو کشور ایران و ترکمنستان ضمن تاکید بر تقویت همکاری‌های مرزی و تسهیل در مبادلات کالا بر ارتقاء همکاری‌های اقتصادی و تجاری برای افزایش سطح روابط بین دو کشور تاکید کردند.
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز دوشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با «قربان‌قلی بردی محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان با تشکر از میزبانی این کشور برای برگزاری اجلاس همکاری‌ اقتصادی اکو، گفت: در زمینه همکاری‌های گازی و اجرایی شدن سوآپ گازی ترکمنستان – آذربایجان از ایران گام‌ها و همکاری‌های خوبی انجام شده است.
رئیس جمهور بر همکاری‌های مشترک در زمینه حمل و نقل و ترانزیت کالا بین دو کشور تأکید کرد و در این باره بیان داشت: با تلاش سران دو کشور اقدامات خوبی در زمینه تقویت روابط مرزی ایجاد شده است و با پیگیری دو کشور می‌توان برخی موانعی که وجود دارد برداشته شود. رئیسی در مورد همکاری‌های علمی و فناوری بین تهران – عشق‌آباد، خاطر نشان کرد: در سفر به ترکمنستان تعدادی از محصولات دانش‌بنیان ایران در زمینه‌های پزشکی و پیراپزشکی به کشور ترکمنستان اهداء شد تا بتوانیم همکاری‌های خوبی در زمینه‌های دانش‌بنیان و پزشکی داشته باشیم.
«قربان‌قلی بردی محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان نیز در این گفتگوی تلفنی با تأکید بر اهمیت همکاری‌ها بین کشورهای همسایه، اظهار داشت: روابط بین ترکمنستان و ایران، با تمدن هزار ساله باید در قالب همکاری‌ در سازمان‌های بین‌المللی نیز ادامه یابد.
رئیس جمهور ترکمنستان جایگاه همکاری‌های تجاری و اقتصادی را در روابط دو کشور مهم بر شمرد و اظهار داشت: ایران در زمینه توسعه پزشکی جایگاه ویژه‌ای دارد.
بردی محمداف قرارداد سوآپ گازی بین آذربایجان و ترکمنستان از خاک ایران را مهم دانست و خواستار ایجاد کمیسیون مشترک همکاری در این زمینه بین سه کشور شد.
رئیس جمهور ترکمنستان با تأکید بر حمایت مشترک از توسعه روابط دو جانبه بین ایران و ترکمنستان، اظهار داشت: دولت ایران و ترکمنستان برادر هستند و من برای کشور ایران آرزوی آبادانی و صلح دارم.

 

فرمانده نیروی هوایی ارتش:
دکترین ما دفاعی است و قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداریم

امیر سرتیپ خلبان واحدی گفت: قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداریم ولی با آمادگی کامل در مقابل هر گونه تجاوز با قدرت تمام و پشیمان کننده ایستاده و جواب دندان شکنی به دشمن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خواهیم داد. به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش، در جمع فرماندهان و اساتید دانشگاه هوایی شهید ستاری و پایگاه شهید اکبری (کوشک نصرت) گفت: ما در مجموعه نیروی هوایی در راستای ارتقای توان و آمادگی‌های رزم برای پاسخگویی هوشمندانه به هر سطح و نوع از تهدید هوایی از هیچ تلاشی فرو گذار نخواهیم کرد. وی ادامه داد: رشد سرمایه انسانی با رویکرد ساخت نیروی هوایی دانشمندِ تراز نظام اسلامی از اصول مهم نیروی هوایی در تعامل با سایر بخش‌های لشکری و کشوری است. امیر سرتیپ واحدی با اشاره به نقش دانشگاه شهید ستاری افزود: برای رسیدن به نقطه مطلوب نباید از نقش دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری غافل شویم چرا که این دانشگاه فضایی برای تربیت افسران متعهد، متخصص و ولایت مدار است که در رسیدن به اهداف متعالی نقش بسیار مهم و پررنگی را ایفا می‌کند.
وی در ادامه با بیان اینکه ما قصد جنگ با هیچ کشوری را نداریم خاطر نشان کرد: دکترین ما دفاعی است و قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداریم ولی با آمادگی کامل در مقابل هر گونه تجاوز با قدرت تمام و پشیمان کننده ایستاده و جواب دندان شکنی به دشمن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خواهیم داد. فرمانده نیروی هوایی در پایان با اشاره به قدرت پهپادی ارتش گفت: پهپادها فن آوری پیشرفته، در دسترس، ارزان و دارای کاربردهای متنوعی هستند. این فنآوری به یکی از مؤلفه‌ های مهم جنگهای غیر متقارن تبدیل شده و به لطف خدا به پیشرفت های قابل توجهی در حوزه پهپاد رسیده ایم. شایان ذکر است در این بازدید امیر سرتیپ واحدی از بخش های مختلف پایگاه شهید اکبری بازدید و ضمن بررسی مسائل آموزش خلبانی دانشجویان دانشگاه هوایی شهید ستاری دستورات لازم را برای بهبود وضعیت آموزشی صادر کرد.

 

آقای موسوی! آخر از ایران برویم یا نرویم؟

اخیرا اظهاراتی از سیدکاظم موسوی نماینده مردم اردبیل، نیر و نمین در مجلس در خصوص ممنوعیت واردات آلات موسیقی در برخی رسانه های داخلی و خارجی منتشر شد که واکنش ها و البته تعجب بسیاری را به دنبال داشت.
به گزارش ایسنا، یکی از رسانه های داخلی اخیرا متن مصاحبه خود با سیدکاظم موسوی نماینده مردم اردبیل و نمین در خصوص ممنوعیت واردات آلات موسیقی را منتشر کرد که واکنش های داخلی و خارجی زیادی را به دنبال داشت؛ بر اساس متن این گفت‌وگو، موسوی نماینده مجلس گفته است”کسی که به دنبال آلات موسیقی و امیال شخصی است از ایران برود، ورود آلات موسیقی به صلاح نیست چون کشور ما کشوری اسلامی می‌باشد.”
این درحالی است که وی در مصاحبه ای دیگر اظهارات قبلی خود را تکذیب کرده و گفته است” که در آن گفت وگو، خبرنگار از من مصرانه درباره استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات وسایل موسیقی سوال می کرد که من هم پاسخ دادم: آیا تامین کالاهای اساسی مردم و نان شب مردم مهمتر است یا مواردی که شما سوال می کنید؟”
گویا این روزها طرح مسائل عجیب و غریب و دوروز بعد همه را تکذیب کردن باب شده است، اما به هر شکل این “درِ خروج از کشور را به ما نشان دادن”موضوع جدیدی هم نیست، در برنامه های تلویزیونی، از تریبون های رسمی و غیر رسمی مکررا راه خروج را به ما ملت نشان می‌دهند، گویا این گفتمان “هر که مثل من فکر ‌نمی کند جمع کند و از ایران برود” گفتمان غالب افرادی شده که گویی قشری از مردم را غریبه می دانند، تعجب از آن است که این سخنان در شرایطی گفته می‌شود که مقام معظم رهبری بار ها بر لزوم توجه به سلایق مختلف و حفظ نخبگان و جوانان در کشور تاکید داشته‌اند.
خلاصه آقای موسوی، آنقدر این روزها تکذیب در تکذیب شده است که ما متوجه‌ نشدیم، در آخر از ایران برویم یا خیر؟
برای دریافت پاسخ این سوال خبرنگار ایسنا بارها تلاش کرد که با آقای موسوی به گفت‌وگو بپردازد، اما وی پاسخگوی تماس‌های متعدد تلفنی نبود، از سوی دیگر برای اینکه متوجه شویم که دیدگاه کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم در برابر چنین دیدگاه هایی چیست؟ با نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس به مصاحبه پرداختیم.
غلامرضا منتظری در گفت و گو با ایسنا، در واکنش به اظهاراتی از این دست که منتقدان را به راحتی دعوت و تشویق به مهاجرت می کنند، گفت: به هر جهت در عرصه های مختلف هنری و برای خلق هر اثر هنری نیازمند امکانات و ظرفیت های خاص آن حوزه هنری می باشیم، بدون تردید بدون امکانات تولید اثر رخ نخواهد داد، در بحث موسیقی سازها و ابزار مختلفی استفاده می شود، اما آنچه مهم می باشد پیام و محتوای آن موسیقی است، برای مثال در موسیقی سنتی از تار و سنتور استفاده می شود، آن تار و سنتور که مشکل ندارد ما باید ببینیم چه محتوا و پیامی به وسیله این موسیقی به جامعه هدف منتقل می شود؟
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: البته ما در حوزه های هنری، فرهنگی و ادبی یکسری ملاحظات شرعی نیز داریم که مبنای تشخیص آن مراجع، حوزه های علمیه و دستگاه های دینی هستند، در واقع در اینگونه حوزه ها دستگاه های تخصصی باید نظر دهند یعنی نظر شخص نمی تواند مبنا قرار بگیرد، اگر به محتوا و پیام آثار نقدی داریم، نقدمان را عالمانه و صادقانه مطرح کنیم، در خصوص اینکه می گویند افراد از ایران بروند، باید توجه کنیم که نمی توان برای دیگران تعیین تکلیف کرد، اگر نقدی عالمانه و صادقانه وجود دارد مطرح کنند، چرا می گویند افراد از ایران بروند؟