صرف ۵۸۰۰ میلیارد ریال برای بهسازی  و توسعه فرودگاه‌های مازندران
صرف ۵۸۰۰ میلیارد ریال برای بهسازی  و توسعه فرودگاه‌های مازندران

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از فرودگاه‌های استان مازندران بازدید کرد. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سیاوش امیرمکری رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران به منظور بازدید از روند اجرایی پروژه‌های فرودگاه‌های استان مازندران و دستور تسریع در اتمام و بهره‌برداری و همچنین دیدار با استاندار […]

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از فرودگاه‌های استان مازندران بازدید کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سیاوش امیرمکری رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران به منظور بازدید از روند اجرایی پروژه‌های فرودگاه‌های استان مازندران و دستور تسریع در اتمام و بهره‌برداری و همچنین دیدار با استاندار به منظور بحث و تبادل نظر و تشریح مساعی در جهت هدایت برنامه‌های حمل‌و‌نقل هوایی استان و ارتقای سطح خدمات در فرودگاه‌های استان به مازندران سفر کرد.
امیرمکری در دیدار با حسینی‌پور، استاندار مازندران در خصوص وضعیت فرودگاه‌های استان و برنامه‌های آتی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و توسعه فرودگاه‌های مازندران توضیحاتی ارائه داد.
استاندار مازندران نیز از اهتمام مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها به مسایل حمل‌ونقل هوایی استان و انجام پروژه‌های گوناگون زیرساختی و توسعه‌ای در فرودگاه‌های سه گانه استان قدردانی کرد و خواستار افزایش پروازها به ویژه در مسیر تهران و برقراری پروازهای خارجی و ایرتاکسی در فرودگاه‌های این استان شد.
در مدت سه سال گذشته شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، بالغ بر ۵۸۰۰ میلیارد ریال در فرودگاه‌های این استان هزینه کرده که رکورد قابل ملاحظه‌ای در بین فرودگاه‌های کشور و در طول عمر فعالیت فرودگاه‌های استان محسوب می‌شود.
امیرمکری در این سفر از پروژه بزرگ و منحصر به فرد فاضلاب و دفع آب‌های سطحی و زهکشی فرودگاه ساری که یکی از پروژه‌های سال جاری و مهم این فرودگاه است، بازدید کرد. این پروژه با اعتبار بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال و با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در حال انجام بوده و امید است در فصل بهار سال۱۴۰۱ به بهره برداری برسد.
وی سپس از پروژه حصار پیرامونی فرودگاه و اراضی تملک شده و اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه اراضی و امکان نصب سامانه کمک ناوبری و پس از آن از پروژه بلوار جدید دسترسی به فرودگاه بازدید کرد.
در طول مدت ۲ سال گذشته، حدود ۳۰ هکتار از اراضی و باغات و زمین‌های کشاورزی پیرامون فرودگاه با اعتباری بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد ریال خریداری و تملک شده است. با حصارکشی دیوار بتنی پیرامون فرودگاه ساری علاوه بر تامین ایمنی، ضریب امنیتی فرودگاه نیز به سطح قابل ملاحظه ای ارتقاء یافته است.
همچنین با اجرای پروژه بلوار ورودی فرودگاه ساری، دسترسی مسافران به فرودگاه تسهیل شده و همچنین منظر عمومی فرودگاه از دیدگاه مسافران و بهره‌برداری مردم در حد قابل قبولی بهبود یافته و با اجرای حدود ۵۷۰۰۰ مترمربع فضای سبز، جلوه زیباتری برای مسافران بوجود خواهد آمد.
امیرمکری همچنین از پروژه سایت های دوگانه سامانه کمک ناوبریILS (سیستم فرود دقیق هواپیما) بازدید کرد که برای آماده‌سازی سایت و کابل کشی‌های انرژی و دیتا و تجهیزات جانبی همچنین خرید و نصب سامانه مذکور بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه صورت گرفته است. با بهره برداری از این سامانه، نشست و برخاست هواپیما در شرایط نامساعد هوایی تسهیل می‌شود و تاخیر و ابطال پروازها به حداقل خواهد رسید. امیر مکری طی بازدید از فرودگاه رامسر از روند اجرای پروژه‌های آن فرودگاه بازدید کرد و دستورات لازم در جهت تسریع در اتمام و بهره‌برداری از پروژه‌ها و رفع مشکلات پیمانکار و نواقص آن صادر کرد.
طی سالهای اخیر، باند جدید پروازی فرودگاه رامسر که دومین باند بتنی کشور محسوب می‌شود به بهره برداری رسید که اعتباری بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد ریال را به خود اختصاص داده است همچنین پروژه توسعه ترمینال و پارکینگ هواپیما (اپرون) با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال در حال انجام است که امید می‌رود ظرف یکسال آینده به بهره‌برداری برسد که با بهره برداری از آن ظرفیت پذیرش مسافر به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش خواهد یافت. همچنین طی یکسال گذشته مبالغ ۳۰۰ میلیارد ریال بابت معوض اراضی و مستحدثات دانشگاه علمی کاربردی فنی حرفه‌ای و آموزش و پرورش در راستای رفع موانع پروازی و آزادسازی دالان هوایی در جهت ارتقای سطح ایمنی فرودگاه پرداخت شده است.
پروژه های بهسازی و توسعه ایستگاه ایمنی و آتش نشانی آن فرودگاه نوشهر، توسعه بهسازی و احداث استخر ذخیره آب عملیاتی و خرید و نصب دربهای اتوماتیک ایستگاه ایمنی و آتش نشانی فرودگاه نوشهر از پروژه‌های مهم استان مازندران بوده که اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال را به خود اختصاص داده است . همچنین پروژه‌های بهسازی شامل توسعه بخش اداری، بهسازی مکانیکال و الکترونیکال و برج مراقبت با اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال از دیگر پروژه‌های آن فرودگاه است .

 

معاون برنامه‌ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاه‌ها خبر داد؛
برنامه‌ریزی برای فروش خدمات فنی و آموزشی به ۱۵ کشور منطقه

معاون برنامه‌ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از برنامه‌ریزی برای فروش خدمات فنی و آموزشی به ۱۵ کشور منطقه خبر داد.
احمد مظفر، معاون برنامه‌ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، ضمن تبریک هفته حمل ونقل با اشاره به نقش و اهمیت حمل‌ونقل هوایی در توسعه کشور گفت: حمل‌ونقل محور توسعه و حلقه واسط تمامی صنایع است، بنابراین نقش مهمی را در پیشرفت کشور ایفا می‌کند و نیاز است که به تمام شقوق مختلف حمل‌ونقل توجه ویژه شود.
وی ادامه داد:  یکی از شقوق مهم حمل‌ونقل، هوانوردی و حمل‌ونقل و ترانزیت هوایی بار و مسافر است که در کنار توسعه کشور، گسترش تجارت خارجی را نیز در پی دارد. اگر بپذیریم این اصل را که حمل‌ونقل محور توسعه است، حمل‌ونقل هوایی یکی از شاخص‌های مهم توسعه به شمار می‌رود.  کشور ما از ظرفیت بسیار خوبی در حوزه حمل‌ونقل هوایی برخوردار است. با توجه به زیرساخت‌های موجود و فضای آسمانی مناسبی که در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه در اختیار ایران است، کشور سالیانه ظرفیت جابه‌جای ۷۵ میلیون مسافر و ۶۰۰ هزار تن بار را دارد.
مظفر با بیان اینکه عوامل مختلفی باعث عقب ماندن از استفاده از ظرفیت کشور شده است، گفت: حمل‌ونقل هوایی یک صنعت حساس و آسیب‌پذیر و تاثیرپذیر از موضوعات سیاسی است. تحولات منطقه خاورمیانه و شیوع کرونا که صنعت هوانوردی را در دنیا زمین‌گیر کرد، هوانوردی ایران را نیز تحت تاثیر قرار داد. بنابراین صنعت هوانوردی و حمل‌ونقل هوایی یک صنعت اقتصادی، تاثیرگذار، توسعه محور اما آسیب پذیر است. باید به همه ابعاد توجه داشته و نقشه راه در اختیار داشته باشیم که بتوانیم تصمیمات مقتضی را در موضوعات خاص اتخاذ کنیم.
وی افزود: در ۱۰ سال گذشته ظرفیت جابه‌جایی بار و مسافر با توجه به عواملی که ذکر شد، متغیر بوده است، اما خوشبختانه با تصمیمات بسیار خوب و هوشمندانه‌ شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، کشور توانست آسیب را به حداقل برساند. به عنوان نمونه برای بازگرداندن پروازهای عبوری به فضای کشور، یک بسته تشویقی تعریف و به ایرلاین‌های خارجی با شروط خاص در عوارض عبور تخفیف ارائه شد که پروازهای بیشتری به آسمان کشور منتقل شود.
این مقام مسئول ادامه داد: تصمیم مهم‌تر نیز اصلاح مسیرهای هوایی بود. با این دو اقدام مهم و مدبرانه و هوشمند در شرایط سخت پیش آمده تحت تاثیر تحولات سیاسی منطقه و اپیدمی کرونا موفق شدیم رونق را به فضای کشور بازگردانیم.

تلاش برای ورود فناوری‌های نو به نظام فرودگاهی
معاون برنامه‌ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران در ادامه با اشاره به برگزاری پنجمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل، لجستیک و صنایع وابسطه گفت: برگزاری نمایشگاه‌ها با توجه به تاثیرگزاری در رونق تولید و توسعه نقش به سزایی در تجارت خارجی و داخلی ایفا می‌کند. به نوعی نمایشگاه‌ها حلقه واسط تولیدات داخل و بازار تجارت هستند.
وی ادامه داد: بنابراین برگزاری نمایشگاه‌ها امکان برقراری ارتباط نزدیک بین تولیدکننده و بازار و تجارت را فراهم می کنند. رونق کسب‌وکار، برگزاری نشست‌های بی تو بی و تبادل فرهنگ و افکار از آثار و نتایج نمایشگاه هست.
مظفر با اشاره به شرکت فعال شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران در این نمایشگاه گفت: هدف‌گذاری ما در نمایشگاه‌ها علاوه بحث انتقال دانش روز، فروش ظرفیت‌های فنی و مهندسی است. این شرکت ظرفیت‌های مناسبی در فروش خدمات فنی و مهندسی و ارزآوری  دارد. علاوه بر مسیرهای عبوری شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران برای فروش خدمات فنی و مهندسی به ۱۵ کشور منطقه اعلام آمادگی کرده و نیاز است که این ظرفیت در نمایشگاه عرضه شود.
وی افزود: سه هدف عمده شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از شرکت در پنجمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل، لجستیک و صنایع وابسته ارائه ظرفیت های فروش خدمات فنی و مهندسی و آموزشی، به روز رسانی دانش مهارتی و همچنین انتقال و ورود فناوری جدید به نظام فرودگاهی و هوانوردی کشور است.

 

مدیرکل دفتر حمل ونقل مسافری سازمان راهداری و حم لونقل جاد های خبر داد:
افزایش زیرساخ تها برای توسعه ناوگان تا سال آینده

مدیرکل دفتر حمل ونقل مسافری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: با توسعه زیرساخت‌های کشور از امسال تا سال آینده ما شاهد رشد چشمگیر نوسازی ناوگان حمل ونقلی خواهیم بود.
داریوش باقر جوان مدیرکل دفتر حمل ونقل مسافری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه  اجرای طرح نوسازی ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای خود نقش بسیار موثری در حوزه کاهش آلاینده‌های جوی و همچنین کاهش تصادفات جاده‌ای دارد، گفت: در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین برنامه‌ها و اولویت‌های شرکت‌های حمل‌ونقلی باید نوسازی ناوگان است که باید در دستور کار تمامی بخش ها قرار گیرد.
وی ادامه داد: اصلی‌ترین مسئولیت شرکت‌های حمل‌ونقلی افزایش ایمنی و رعایت مقررات است که با اجرای آن‌ها ما شاهد کاهش تصادفات در جاده‌های کشور خواهیم بود.
باقر جوان اظهار کرد: یکی از برنامه‌های مهم در این بخش جاده‌ای استفاده از هوش مصنوعی است که با اجرای آن علاوه بر افزایش آسایش و ایمنی به نوعی می‌توانیم، میزان تصادفات را در تمامی بخش‌ها کاهش دهیم.
مدیرکل دفتر حمل ونقل مسافری بیان کرد: با توسعه زیرساخت های کشور از امسال تا سال آینده ما شاهد رشد چشم گیر نوسازی ناوگان حمل ونقلی خواهیم بود.
باقر جوان بیان کرد: نمایشگاه حمل‌ونقل، عرصه‌ای برای ایجاد تعامل اجتماعی و اقتصادی میان فعالان صنعت و بهره‌برداران محسوب می‌شود و تاثیر بسزایی در افزایش سطح کمی و کیفی مراودات و بهره‌مندی مستمر از خروجی و نتایج آن دارد.
مدیر کل دفتر حمل ونقل سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای توضیح داد: برگزاری نمایشگاه حمل‌ونقل را نمایانگر جایگاه و اهمیت صنعت حمل‌ونقل است و این صنعت یکی از عناصر کلیدی توسعه پایدار کشورها است.
وی یادآور شد: با توسعه زیرساخت‌های بخش حمل ونقل ما شاهد اثرات فعالیت‌های اقتصادی صنایع و درنتیجه بهبود و ارتقای زندگی افراد جامعه خواهیم بود.
باقر جوان با اشاره به انجام سرمایه‌گذاری‌های بسیار توسط کشورهای مختلف برای هوشمندسازی و رقابت‌پذیری بخش حمل‌ونقل اظهار کرد: سازمان ملل متحد طرح‌هایی را با هدف توسعه و بهبود سیستم‌های حمل‌ونقلی کشورها ارائه می‌کند.
مدیرکل دفتر حمل ونقل سازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای تصریح کرد: با ارتقای کیفیت فنی و دانش مدیریت سیستم‌های حمل‌ونقلی از جمله هوش مصنوعی ما سعی خواهیم کرد  قیمت تمام شده  هزینه سفر را کاهش دهیم و از سوی دیگر بتوانیم یک سفر ایمن داشته باشیم.
باقر جوان یادآور شد: با اتخاذ سیاست‌های حمایتی دولت‌ها، کاهش هزینه عرضه کالای تولیدی به بازارهای مصرف یا کاهش هزینه‌های حمل مسافر نقش تاثیرگذار و انکارناپذیری در توان رقابت داخلی، اقتصاد ملی و بین‌المللی ایفا  خواهیم کرد.
وی افزود: در نمایشگاه حمل ونقل امسال ما شاهد ارائه جدیدترین دستاوردهای در حوزه های مختلف حمل ونقل خواهیم بود و سعی خواهیم کرد با استفاده از توانمندی شرکت های دانش بنیان بتوانیم  جدیدترین دستاوردهای خود را در این بخش ارائه دهیم.
باقر جوان بیان کرد: در این نمایشگاه ‌ علاوه‌بر نمایندگان بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های فعال در صنعت حمل‌ونقل، شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه وزارت راه‌وشهرسازی نیز در این نمایشگاه حضور دارند که این مساله می‌تواند به افزایش کیفیت این نمایشگاه و ارتقای سطح تعاملات در حوزه حمل و نقل منجر شود.
براساس این گزارش نمایشگاه حمل ونقل  لجستیک و صنایع وابسته از ۲۸ آذرتا ۳۰ آذرماه به مناسبت  هفته حمل ونقل در مصلی امام خمينی (ره) برگزار می‌شود.