سردیس طلایی «جورج فلوید» رنگینپوست آمریکایی که قتل او توسط پلیس آمریکا سال گذشته موجی از اعتراضات را برانگیخت، به نفع خیریه در حراجی ساتبیز به مزایده گذاشته شد. مجسمههایی از جورج فلوید و برونا تیلور، دو آمریکایی سیاهپوست که در سال ۲۰۲۰ میلادی به دست ماموران پلیس آمریکا کشته شدند، در حراجی ساتبیز به […]
سردیس طلایی «جورج فلوید» رنگینپوست آمریکایی که قتل او توسط پلیس آمریکا سال گذشته موجی از اعتراضات را برانگیخت، به نفع خیریه در حراجی ساتبیز به مزایده گذاشته شد.
مجسمههایی از جورج فلوید و برونا تیلور، دو آمریکایی سیاهپوست که در سال ۲۰۲۰ میلادی به دست ماموران پلیس آمریکا کشته شدند، در حراجی ساتبیز به فروش گذاشته شده است. این حراجی برخط تا ۱۷ دسامبر (جمعه، ۲۶ آذر) ادامه دارد و درآمد حاصل از آن به دو موسسه خیریه اهدا خواه شد که خانوادههای این دو قربانی با نامهای ما جورج فلوید هستیم و بنیاد برونا تیلور تاسیس کردهاند. هر دوی این مجسمهها کار دست کریس کارنابوچی، مجسمهساز آمریکایی، هستند.
مجسمه طلایی جورج فلوید زمانی که در میدان اتحاد منهتن به نمایش گذاشته شده بود، با اسپری رنگ هدف حمله نژادپرستانی قرار گرفت که حتی یک مجسمه را هم تحمل نمیکنند. این مجسمه یک متر و ۸۰ سانتی متری حالا تمیز شده و پیشبینی میشود به قیمت بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار فروخته شود.
جورج فلوید مه سال گذشته (خرداد ۱۳۹۹) در حالی که یکی از ماموران اداره پلیس مینیاپولیس زانویش را برای حدود نه دقیقه بر گرده او قرار داده بود، در سن ۴۶ سالگی درگذشت. مرگ فلوید و تصاویری که از این لحظه تلخ و تکان دهنده منتشر شد، موجی از شوک و خشم را در آمریکا به راه انداخت و به اعتراضات گسترده علیه نژادپرستی و خشونت پلیس آمریکا در برخورد شهروندان آمریکایی آفریقایی تبار منجر شد. در تیر ماه سال جاری دادگاه ایالت مینهسوتا آمریکا درک شووین افسر پلیس عامل قتل فلوید را به ۲۲ سال و نیم حبس محکوم کرد. برونا تیلور نیز دو ماه قبل از فلوید در سن ۲۶ سالگی به ضرب گلوله ماموران پلیس در کنتاکی آمریکا درگذشت. ارزش تخمینی مجسمه این نماد مبارزه با نژادپرستی نیز چیزی در حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار برآورد شده است.
رویداد
«قهرمانان سال» مجله تایم معرفی شدند
مجله «تایم» دانشمندان سازنده واکسن کرونا را به عنوان قهرمانان سال ۲۰۲۱ معرفی کرد. مجله «تایم» با انتشار تصویر چهار دانشمند بر روی جلد مجله، دانشمندان سازنده واکسن کرونا را به عنوان قهرمانان سال ۲۰۲۱ معرفی کرد. چهار دانشمندان به نامهای «کیزمکیا کوربت»، «بارنی گراهام»، «کاتلین کاریتو» و «درو ویسمن» به عنوان نمایندگان دانشمندان حوزه توسعه واکسن کرونا برگزیده شدند.
با اینکه دانشمندان سراسر جهان به صورت گروهی و انفرادی برای ساخت واکسن کرونا تلاش کردند اما «تایم» این چهار دانشمند را به دلیل دستیابی به پیشرفتی با اهمیتی بسیار بالا و ارائه پلتفرم واکسن نوآورانه و بسیار تاثیرگذار بر اساس mRNA که تاثیرات آن بر سلامت و زندگی انسانها بسیار فراتر از این همهگیری است، انتخاب کرده است. مجله «تایم»، سازندگان واکسن کرونا را نه تنها قهرمان بلکه «معجزه آفرینان» نیز نامیده است.
«تایم» علاوه بر «قهرمانان سال» تاکنون «هنرمند سال»، «ورزشکار سال» و «شخصیت سال» را نیز معرفی کرده است. امسال «ایلان ماسک» به عنوان شخصیت سال، «اولیویا رودریگو» به عنوان هنرمند سال و «سیمون بایلز» به عنوان ورزشکار سال برگزیده شدند.
سرگرم کنندهترین فرد سال
برنده نظرسنجی خوانندگان ۲۰۲۱ ژائیر بولسونارو، رئیسجمهوری برزیل بود که نتایج این نظرسنجی اوایل این ماه اعلام شد. در همین حال، اولیویا رودریگو به عنوان سرگرم کنندهترین فرد سال و سیمون بایلز به عنوان ورزشکار سال معرفی شدند.
در سال ۲۰۲۰، جو بایدن، رئیسجمهوری و کامالا هریس، معاون اول وی به عنوان شخصیت سال معرفی شدند. این دو در سال ۲۰۲۰ در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شدند. در سال ۲۰۱۹، گرتا تونبرگ فعال محیطزیست به عنوان شخصیت سال انتخاب شد. پیش از آن، در سال ۲۰۱۸، «نگهبانان» – گروهی از روزنامهنگارانی که برای کارشان «بالاتر و فراتر» از حد معمول رفتند-، این عنوان را دریافت کردند.
درس تاریخ
درگذشت سلطان محمد خدابنده حکمران ایران
در این روز ـ شانزدهم دسامبر ۱۳۱۶، اُلجایتو Oljaitu هشتمین ایلخان مغول و حُکمران ایران در ۳۶ سالگی درگذشت. وی که مسلمان و شیعه شده بود نام «محمد خدابنده» برخود گذارد (سلطان محمد خدابنده) و شهر سلطانیه را در منطقه زنجان ـ اَبهَر و یک گنبد زیبا در آنجا بساخت که به نام او باقی مانده اند.
وی که پسر ارغون خان مغول (نواده هلاکو) بود پس از برادرش ـ غازان خان، حکمران ایران شده بود. تا زمان ایجاد سلطانیه، تبریز مرکز حکومت ایلخانان مغول بود. الجایتو قبلا بودایی و مسیحی بود که مسلمانِ شیعه شده بود. در دوران این ایلخان بود که گیلان به تصرف مغولان درآمد. چندی پس از مرگ سلطان محمد خدابنده، رقیبان و دشمنانِ رشیدالدین فضل الله همدانی ـ پزشک، مورّخ و دولتمرد، وی را متهم کردند که با تجویز غذای ناجور، سلطان را مسموم کرده بود و در ۱۳ جولای ۱۳۱۸ میلادی و در ۷۰ سالگی اورا اعدام کردند. اعدام او در همان منطقه سلطانیه ـ ابهر صورت گرفت.
سلطان محمد و همچنین ابوسعید بهادُر خان پسر و جانشینش غالبا نظر رشیدالدین را در مورد وضعیت مزاجی خود نیز جویا می شدند. وی مدتی سمت وزارت و معاونت وزارت داشت. سعایت از رشید الدین از یک سال پس از درگذشت سلطان محمد آغاز شده بود. رشیدالدین در یک خانواده یهودی در همدان به دنیا آمده بود که مسلمان شده بود.
قتل رشيدالدين بسيار ظالمانه بود؛ او را با شمشير به دو نيم كرده بودند. رشيدالدين مؤلف «جامع التواریخ» در طول وزارت خود كوشيده بود كه مقامات كشوري را به اصحاب قلم و طبقه باسواد بدهد از جمله حمدالله مستوفي را متصدي امور منطقه قزوين تا زنجان كرده بود. وی در تبریز یک موسسه تعلیمات عالیه ایجاد کرده بود معروف به رَبعِ رشیدی.