وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزی شهری در دنیا در حال انجام است و ما نباید عقب بمانیم، گلخانههای تولید علوفه در دنیا در حال رشد است و با تکنولوژی آب کم در کانکسهای آماده، علوفه تولید میکنند. سیدجواد ساداتی نژاد در نشستی با مدیران و کارکنان معاونت امور باغبانی این وزارت اظهار کرد: باغبانی یک […]
وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزی شهری در دنیا در حال انجام است و ما نباید عقب بمانیم، گلخانههای تولید علوفه در دنیا در حال رشد است و با تکنولوژی آب کم در کانکسهای آماده، علوفه تولید میکنند.
سیدجواد ساداتی نژاد در نشستی با مدیران و کارکنان معاونت امور باغبانی این وزارت اظهار کرد: باغبانی یک ثروت بسیار ارزشمند برای کشاورزی کشور محسوب میشود که بسیار با اقلیم ایران سازگار است و مزیت کشاورزی ایران باغبانی و باغداری است؛ در سال ۱۳۴۰ اولین آمایش انجام شده در ایران، توسعه ایران را بر اساس کشاورزی دانسته و در کشاورزی باغداری را عامل توسعه قلمداد کرده است.
وی گفت: اگر به کشورها و مناطقی که هم عرض جغرافیایی کشور ایران هستند نگاهی بیندازیم، متوجه میشویم که تولید محصولات باغبانی در تمام این مناطق دارای مزیت نسبی است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که باغبانی برای کشور اهمیت بسزایی دارد، ادامه داد: این حوزه در کرسی خود ننشسته و باید برای آن تلاش کنیم.
ساداتی نژاد تاکید کرد: این چهار سال فرصت مناسبی است که در حوزه باغبانی به ویژه صادرات با یک برنامه و یک عزم منسجم به توفیقات خوبی دست یابیم.
وی افزود: حوزه باغبانی حوزه پُراشتغال و اقتصادی است و در برنامه من؛ باغبانی جایگاه ویژه ای دارد.
وزیر جهاد کشاورزی، گفت: وزارت جهاد کشاورزی یک وزارتخانه پُراقتدار است و وزارتخانهای است که نقش ویژه ای در تأمین امنیت غذایی کشور دارد.
ساداتی نژاد خاطرنشان کرد: در بخش گیاهان دارویی باید به سراغ حوزههای مرتعی و منابع طبیعی برویم، ما باید از ظرفیت دیم و آب سبز نیز در حوزه باغات دیم و گیاهان دارویی استفاده کنیم، ما در کشوری با این اقلیم حتماً باید از ظرفیت آب سبز در غرب کشور استفاده کنیم.
وی درباره حوزه گلخانهها گفت: ما باید حتماً روی هوشمندسازی گلخانهها، کار ویژه انجام دهیم و با فعال سازی شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها در این زمینه، باید بومی سازی و ارزان سازی کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بخش دیگری که باید به آن بپردازیم کشاورزی عمودی است، باید روی کشاورزی شهری کار کنیم، کشاورزی شهری در دنیا در حال انجام است و ما نباید عقب بمانیم، گلخانههای تولید علوفه در دنیا به طرز اعجاب آوری در حال رشد هستند و با تکنولوژی هیدروپونیک و با آب کم در کانکسهای آماده، علوفه تولید میکنند که در شرایط خشکسالی خیلی پرکاربرد هستند.
وی تاکید کرد: باید با نگاه ارزآوری و صادراتی به بخش باغبانی نگاه کنیم و باید این بخش ارزش افزوده داشته باشد.
ساداتی نژاد با اشاره به این که با توجه به توسعه منابع انسانی و دانش مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی، کمبودی از نظر منابع انسانی نداریم، تاکید کرد: انتظار بیشتری برای تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی گلخانهای در کشور وجود دارد، همچنین باید با کمک بخش خصوصی و توسعه حوزههای صنایع تبدیلی به سمت کشاورزی قراردادی برویم.
وی بر لزوم تقویت مکانیزاسیون باغبانی تاکید کرد و افزود: حتماً حمایت خواهیم کرد تا در این دوره مکانیزاسیون باغبانی بتواند به یک استاندارد و سرانه مناسبی برسد.
وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: با هم در یک فضای دوستانه بتوانیم یک دوره پر موفقیتی را در حوزه امنیت غذایی کشور ایجاد کنیم تا مردم در حوزه غذا و سفره شأن دغدغه نداشته باشند.
ساداتی نژاد عنوان کرد: باید اقتدار بالاتری در حوزه غذا برای کشورمان ایجاد کنیم تا بتوانیم حضور بیشتری در سفرههای کشورهای اطراف داشته باشیم که این برای ما امنیت آور است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که من هرچه دارم از جهاد سازندگی است، تصریح کرد: دلسوزترین، شریفترین و نجیبترین کارکنان دولت در وزارت جهاد کشاورزی مشغول به کار هستند.
آمادگی ایران برای ساخت نیروگاه مشترک با جمهوری آذربایجان
وزیر نیرو گفت: موضوع اتصال شبکه برق ایران به روسیه از طریق جمهوری آذربایجان برای تقویت روابط سه جانبه حائز اهمیت است. علی اکبر محرابیان افزود: برای اجرای این طرح و ارتباط الکتریکی که در گذشته نیز برای زمان کوتاهی برقرار شده بود، مدیریت پیک برق در هر سه کشور اعمال شده و کمبود برق نیز جبران میشود. وی ادامه داد: ایران از توسعه و تبادل زمان خرید برق از فصل گرما به دیگر ماههای سال استقبال میکند. وزیر نیرو، اهمیت نصب توربین در کنار دو سد مشترک ایران و جمهوری آذربایجان را مورد تاکید قرار داد و گفت: با عملیاتی شدن این طرح، حجم قابل توجهی برق، استحصال شده و کسب درآمد برای دو کشور را به دنبال خواهد داشت. محرابیان افزود: ایران یکی از کشورهای دارای تکنولوژی ساخت نیروگاه بوده و توربینهای نیروگاهی با راندمان بالای ۶۰ درصد به کشورهای دیگر از جمله روسیه هم صادر میشود. وی، ضمن اعلام آمادگی ساخت نیروگاه مشترک ایران و جمهوری آذربایجان و با تاکید بر پیگیری و توسعه همکاریهای مربوط به تکمیل دو سد از طریق کمیسیون فنی مشترک دو کشور، گفت: نگاه ایران به توسعه روابط بین تهران و باکو است تا از این طریق پروژههای مشترک جدید را به مرحله اجرا برسانیم.
تعیین سهمیه جدید ارزی برای واردات دارو
بر اساس دستور رییس جمهوری درباره “ضرورت توجه به تامین و تخصیص ارز مورد نیاز دارو و مواد اولیه” این بانک با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و براساس اولویتهای اعلامی آن وزاتخانه، ضمن تخصیص سهمیه جدید در این باره، حداکثر تلاش لازم را برای تامین ارز مورد نیاز معمول خواهد کرد. بانک مرکزی با اشاره به تعیین سهمیه جدید ارزی برای واردات دارو، اعلام کرد: از ابتدای سال تاکنون، حدود ۲.۵ میلیارد دلار به نرخ ارز ترجیحی برای تامین مواد اولیه و دارو و تجهیزات پزشکی بر مبنای تعیین اولویت توسط وزارت بهداشت تامین ارز انجام شده است. بانک مرکزی در ادامه اعلام کرد: با توجه به تعیین سهمیه جدید برای وزارت بهداشت و با هماهنگی وزارتخانه مذکور، نسبت به تامین ارز مورد نیاز واردات دارو و مواد اولیه آن، به فوریت اقدام خواهد شد. علاوه بر مبلغ پیش گفته، به میزان ۱.۵ میلیارد دلار نیز به نرخ ارز ترجیحی برای تامین واردات واکسن کرونا و تجهیزات پزشکی تولید داخلی تامین ارز صورت پذیرفته است. رییس جمهوری در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با اشاره به لزوم ادامه آرامش و ثبات در بازار دارو، تلاش مشترک و به هنگام دستگاههای ذیربط و تامین ارز مورد نیاز داروهای خاص را ضروری دانست .
مهلت ثبتنام نهضت ملی مسکن تا ۱۵ دی تمدید شد
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی از تمدید مهلت ثبت نام متقاضیان نهضت ملی مسکن تا ۱۵ دی خبر داد. محمود محمودزاده گفت: ثبت نام برای ۴۶۰ شهر که از ابتدا در طرح نهضت ملی مسکن جانمایی شده بودند، همچنان در سامانه ثمن امکان پذیر است و این ثبت نام ۴۶۰ شهر برای آخرین بار تا ۱۵ روز بعد از ۳۰ آذر تمدید میشود. محمودزاده ادامه داد: برای سایر شهرهایی که به مرور به سامانه اضافه شدند ۲ ماه مهلت ثبتنام داده میشود. وی اظهار کرد: برای هر شهر از زمان قرار گرفتن در سامانه، ۲ ماه مهلت ثبت نام وجود دارد که ممکن است برای برخی از شهرها ۴۰ روز باقی مانده باشد و ممکن است برای برخی ۲۰ روز که این زمان برای هر شهری متفاوت است. محمودزاده بیان کرد: در حال حاضر این آخرین زمان مهلت ثبت نام است و تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار نفر از ثبت نام کنندگان پالایش شدهاند. از ابتدای دی ماه به مرور پیامک تأیید به متقاضیان واجد شرایط ارسال خواهد شد و افراد باید به تکمیل مدارک خود اقدام کنند. وی اضافه کرد: تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۱۳۰ هزار نفر ثبت نام کردهاند که با توجه به درخواستی که وجود دارد این ثبت نامها همچنان ادامه دارد.
مشکلی برای تأمین میوه شب یلدا نداریم
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: پیشبینیهای لازم برای تأمین میوه شب یلدا و شب عید صورت پذیرفته و هیچ مشکلی وجود ندارد. محمدمهدی برومندی اظهار داشت: همه ساله دولت برای تهیه دو میوه سیب و پرتقال شب عید برای تنظیم بازار ورود میکند و ذخیره سازی این محصولات صورت میپذیرد که امسال این کار بر اساس قانون به عهده وزارت جهاد کشاورزی است. وی گفت: از چند ماه قبل که برداشت سیب شروع شده و الان که برداشت پرتقال شمال در حال انجام است ذخیره سازی آغاز شده و این مهم در بهمن ماه هم که پرتقال در استانهای جنوبی برداشت میشود ادامه مییابد. معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی افزود: کارگروه تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی در حال خرید و ذخیره سازی سیب و پرتقال است و، چون بعد از دو سال ویروس کرونا تا حدی ضعیف شده و ممکن است رفت و آمدها و دید و بازدیدها زیاد شود تمهیدات لازم پیش بینی شده که ذخیره سازی این دو میوه برای شب عید نسبت به دو سال قبل افزایش یابد. برومندی افزود: جلسات مختلفی نیز برای تأمین میوه شب یلدا انجام شده و متناسب با تقاضا عرضه میوه وجود خواهد داشت و هیچ مشکلی در تأمین نیست و توزیع هم مدیریت میشود.
۵۰ اولویت پژوهشی وزارت کار شناسایی و اعلام عمومی شود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در مراسم هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر این وزارتخانه و سازمانهای تابعه بر اهمیت و ضرورت پژوهش تاکید کرد. حجتالله عبدالملکی یکی از مصادیق مجاهدت در رفتار و کار را پژوهش دانست و گفت: باید ارتباط پژوهشگران این وزارتخانه با پژوهشگران داخلی، دانشگاهها، پژوهشکدهها و اندیشکدهها به طور کامل برقرار شود، تا خدمات ماندگاری را برای مردم خلق کنیم. عضو کابینه سیزدهم با اشاره به فرازی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب پیرامون موضوع پژوهش با این مضمون که «اگر بودجه کشور را بخواهم تقسیم و تنظیم کنم، اولویت اول پژوهش خواهد بود»، اظهار داشت: این موضوع اهمیت و توجه به موضوع پژوهش را دو چندان میکند. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: منابع پژوهشی وزارتخانه در قیاس با مأموریتهای مهم و اصلی آن، بسیار اندک است، بر همین اساس، ضرورت دارد با برنامه ریزی و سیاستگذاری در این زمینه، خلأ موجود جبران شود. عبدالملکی تاکید کرد: با بررسی مطالعات و سوابق گذشته میتوانیم به راحتی مسیرهای غلط را کنار بگذاریم و راه درست را انتخاب کنیم، این کار موجب صرفه جویی در وقت و هزینهها نیز میشود و کارآیی و کارآمدی را بالا میبرد.