کرمانشاه – الهه فرهادی مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از حذف نسخه های کاغذی از ابتدای دیماه خبرداد و گفت: از اول دی ماه طبق قانون مجلس شورای اسلامی در راستای اجرای کامل طرح نسخهنویسی الکترونیکی، به هیچ عنوان هزینه درمانی نسخههای کاغذی را پرداخت نمیکند. دکتر امید قادری در نشست خبری با اشاره به […]
کرمانشاه – الهه فرهادی
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از حذف نسخه های کاغذی از ابتدای دیماه خبرداد و گفت: از اول دی ماه طبق قانون مجلس شورای اسلامی در راستای اجرای کامل طرح نسخهنویسی الکترونیکی، به هیچ عنوان هزینه درمانی نسخههای کاغذی را پرداخت نمیکند.
دکتر امید قادری در نشست خبری با اشاره به پیشرفت ۹۹ درصدی طرح نسخه نویسی الکترونیکی در سطح استان گفت: میانگین کشوری این طرح ۷۵ درصد است و ما از این نظر رتبه دوم کشور را داریم و طی چند روز آینده اجرای این طرح در سطح استان به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.
وی با بیان اینکه تمام زیرساخت ها و شرایط برای اجرای کامل نسخه نویسی الکترونیکی در استان کرمانشاه فراهم است گفت: از ابتدای دی ماه پرداخت هرگونه هزینه بیمه نسخه نویسی کاغذی خلاف قانون است و هزینه های نسخه نویسی کاغذی به هیچ وجه پرداخت نمی شود.
قادری تصریح کرد: برای همه پزشکان عمومی و متخصصان استان چه طرف قرارداد بیمه سلامت باشند، چه نباشند، نام کاربری و رمز عبور تعریف شده و طبق قانون هیچ پزشک و مطب و درمانگاهی نمی تواند از نسخه نویسی الکترونیکی شانه خالی کند حتی اگر طرف قرار داد نباشد.
وی خاطرنشان کرد: پزشکان باید بدانند که اجرای این طرح یک قانون است و ربطی به قرارداد با بیمه ها ندارد و درصورتی که پزشکی از اجرای این طرح سرباز زند، این موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه با بیان اینکه هیچ پزشکی حق افزایش تعرفه را به بهانه اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک ندارد گفت: تعرفه های پزشکی سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده و هیچ پزشکی حق ندارد به بهانه اجرای این طرح تعرفه ها را افزایش دهد.
قادری با اشاره به اجرایی شدن طرح «پزشک خانواده» در استان گفت: جمعیت بیمه شدگان بیمه سلامت در استان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر هستند که تاکنون از این تعداد ۳۶۰ هزار نفر که تحت پوشش بیمه سلامت همگانی و بیمه شده کمیته امداد هستند، در طرح «پزشک خانواده» تحت پوشش قرار گرفته اند که از این تعداد تاکنون برای ۲۷۰ هزار نفر پزشک خانواده تعیین شده است.
وی افزود: بیمه شدگان بیمه سلامت برای اطلاع از وضعیت بیمه ای و پزشک خانواده، می توانند کد ملی خود را به سامانه #۱۶۶۶* ارسال کنند تا ببینند پزشک خانواده برای آنها مشخص شده یا نه و اگر مشخص شده آدرس و کدام یک از پزشکان استان به عنوان پزشک خانواده آنان معرفی شده است.
قادری با بیان اینکه فرانشیز بیمار در طرح پزشک خانواده برای بیمه شدگان صندق «بیمه سلامت همگانی” ۶ هزارتومان است گفت: این میزان برای بیمه شدگان «کمیته امداد» ۴ هزارتومان تعیین شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان تصریح کرد: بیماران اگر نیاز به بستری و درمان در بیمارستان ها را داشته باشند، هزینه بستری و درمان آنهایی که از طریق پزشک خانواده معرفی شده، مددجویان کمیته امداد رایگان، بیمه شدگان صندوق بیمه روستایی ۹۵ درصد و سایر بیمه شدگان ۹۰ درصد رایگان است و این کمک بزرگی به کمک درمان اقشار ضعیف جامعه است.
قادری افزود: در این طرح افراد نیاز به پرداخت هزینه های بالای تخصص و فوق تخصص ندارند و اقدامات اولیه معاینه و درمان آنها توسط پزشک خانواده انجام شده و در صورت نیاز به سطح های بالاتر تخصصی ارجاع می شوند.
وی به کمبود پزشک در اجرای طرح «پزشک خانواده» در استان اشاره کرد و افزود: هم اکنون ۱۶۰ پزشک در این طرح بکارگیری شده اند که به دلیل کمبود پزشک عمومی، از ۱۹ متخصص هم در اجرای این طرح استفاده شده است که این تخصص ها شامل داخلی، عمومی، اطفال، عفونی، طب اورژانس و بیهوشی است.
وی گفت: با توجه به این کمبودها در حال حاضر هر پزشک در صورت فعالیت در یک شیفت ۷۵۰ بیمار و در صورت فعالیت دو شیفت در طرح ۱۵۰۰ بیمار را تحت پوشش خود دارد وپیش بینی می شود روزانه پنج تا ۱۰ درصد این تعداد به پزشک خانواده مراجعه داشته باشند.
مدیرکل بیمه سلامت استان در پایان تصریح کرد: سامانه تلفنی ۱۶۶۶ بصورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی به سوالات و شکایات مردمی درباره مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خبر داد؛
۱۳شهرستان کرمانشاه در وضعیت آبی کرونایی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به رنگ بندی جدید کرونایی در استان کرمانشاه، گفت: ۱۳ شهرستان استان کرمانشاه در وضعیت آبی کرونایی هستند.
محمودرضا مرادی اظهار کرد: رنگ بندی جدید کرونایی تمام استانهای کشور از سوی وزارت بهداشت اعلام شده که هیچیک از شهرستانهای استان کرمانشاه در وضعیت قرمز و نارنجی قرار نگرفتهاند.
وی افزود: بر اساس رنگ بندی جدید کرونایی استان کرمانشاه، یک شهرستان در وضعیت زرد و ۱۳ شهرستان در شرایط آبی کرونایی قرار گرفتهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به یک شهرستان زرد کرونایی استان، تصریح کرد: شهرستان پاوه در شرایط زرد شیوع ویروس کرونا هستند.
مرادی بیان کرد: شهرستانهای کرمانشاه، قصرشیرین، اسلام آباد غرب، صحنه، روانسر، هرسین، سنقر و کلیایی، گیلانغرب، جوانرود، سرپل ذهاب، کنگاور، ثلاث باباجانی و دالاهو در وضعیت آبی کرونایی هستند.
وی تاکید کرد: رعایت دستورالعملهای بهداشتی و استفاده از ماسک و همچنین پرهیز از حضور در تجمعات و تزریق به موقع واکسن کرونا به کنترل بیماری کرونا بسیار کمک میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: افرادی که تاکنون برای دریافت واکسن کرونا اقدام نکردهاند هرچه سریعتر برای تزریق واکسن کرونا به مراکز تجمیعی واکسیناسیون مراجعه کنند.