مدیرعامل شرکت مهندسی گاز گفت: شرکت ملی گاز برای اولینبار مدیریت مخزن را در راستای یکپارچگی زنجیره ارزش بر عهده میگیرد و فراتر از آن، این کار را از طریق یک قرارداد برونسپاری انجام میدهد. رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی گاز در «آئین امضای تفاهمنامه افزایش ذخیرهسازی میدان گازی شوریجه با شرکت مپنا» گفت: از […]
مدیرعامل شرکت مهندسی گاز گفت: شرکت ملی گاز برای اولینبار مدیریت مخزن را در راستای یکپارچگی زنجیره ارزش بر عهده میگیرد و فراتر از آن، این کار را از طریق یک قرارداد برونسپاری انجام میدهد. رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی گاز در «آئین امضای تفاهمنامه افزایش ذخیرهسازی میدان گازی شوریجه با شرکت مپنا» گفت: از اول انقلاب تولید گاز کشور از هفت میلیون مترمکعب به ۸۷۰ میلیون مترمکعب رسیده است. اگر در برخی از صنایع از کمکاریها انتقاد میشود، در صنعت گاز از توسعه بیش از اندازه خطوط لوله و پرکاریها انتقاد خواهد شد که این نشاندهنده افتخارات این صنعت است. مدیرعامل شرکت مهندسی گاز ادامه داد: با این قرارداد، شرکت ملی گاز برای اولینبار مدیریت مخزن را در راستای یکپارچگی زنجیره ارزش بر عهده میگیرد و فراتر از آن، این کار را از طریق یک قرارداد برونسپاری انجام میدهد؛ اتفاقی که تا پیش از این خط قرمز کشور بوده است. نوشادی با اشاره به اینکه این اتفاق سقف اهداف شرکت ملی گاز را نشان میدهد، افزود: میزان ذخیرهسازی شوریجه از ۲۰ میلیون مترمکعب در روز به ۴۰ میلیون مترمکعب و از ۲.۲۵ میلیارد مترمکعب در سال به ۴.۵ میلیارد مترمکعب میرسد.
اجرای طرح جهش تولید دربیش
از ۲ میلیون هکتار اراضی دیم کشور
سرپرست طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم کشور تحت پوشش طرح جهش تولید در دیمزارها هستند. سهراب سهرابی در جلسه ستاد جهش تولید در دیمزارها با بیان این که این میزان سطح شامل مزارع گندم، جو، نخود و دانههای روغنی است، گفت: استان کرمانشاه یکی از ۱۵ استان در طرح جهش تولید دیمزارهاست که خوشبختانه در اجرای طرح و پوشش بیمه محصولات، پیشرو بوده است. وی سپس به توسعه کشاورزی قراردادی پرداخت و افزود: برنامهریزی شده است تا ارائه بذر، کود و سموم و حمایتها در قالب کشاورزی قراردادی قرار گیرد تا کشاورزان به این سمت سوق پیدا کنند. سرپرست طرح گندم در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر کاشت محصولات زراعی به اتمام رسیده و در مرحله داشت هستیم گفت: باید در مرحله داشت به مدیریت آفات، بیماریها و مبارزه با علفهای هرز توجه شود. سهرابی هدف از حضور در استان را پیگیری روند اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها و بازدید و بررسی از وضعیت مزارع گندم استان عنوان کرد تا از نزدیک با مسائل و مشکلات پیشرو این دو دستور کار آشنا شویم و در جهت رفع موانع تصمیمات لازم اتخاذ کنیم.
موافقت باپرداخت وام ازمحل منابع بازپرداختی تسهیلات اشتغال روستایی
درنشست هماهنگی موسسات عامل با محور ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی، مدیران چهار مؤسسه عامل، موافقت خود را با پرداخت تسهیلات از محل منابع بازپرداختی وام اشتغال روستایی اعلام کردند. حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه در این نشست، بند ۲ صورتجلسه دهمین نشست کارگروه ملی را مبنی بر پرداخت تسهیلات، موضوع قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار روستایی و عشایری از محل منابع بازپرداخت به طور دقیق بررسی کرد. منابع اعتباری این قانون نیز یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی و معادل آن در اختیاراین کارگروه ملی با اعضای مشخص قرار داده شد موسسههای عامل هم شامل چهار موسسه از جمله بانک کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید است. برای اولین بار در کشور، کمترین نرخ بهره تسهیلات برای مناطق روستایی که ۶ درصد است در نظر گرفته شد. در مناطق و روستاهای مرزی نیز این نرخ ۴ درصد است، سرمایه در گردش صرف نیز ۱۰ درصد نرخ بهره تسهیلات، حداکثر مدت بازپرداخت این تسهیلات ۹ سال است که دو سال برای ساخت و ساز، یک سال تنفس و ۶ سال هم برای بازپرداخت تسهیلات است. از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان مردادماه، تقریبا ۲ هزار و ۹۴۸ طرح مصوب شده است.
دلالان برنج را ۳۰ هزار تومان
گرانتر میفروشند!
مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در واکنش به عرضه برنج با نرخ ۸۰ هزار تومان در بازار گفت: هم اکنون در کارخانه های شالیکوبی استان های شمالی با بهترین کیفیت ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان و حداکثر هر کیلو برنج بوجار صفر با بسته بندی مناسب با قیمت ۵۰ هزار تومان باید بدست مصرف کننده برسد و اختلاف ۳۰ هزار تومانی ناشی از سودجویی واسطه ها و دلالان است. محمد جواد خاکزاد گفت: کشاورزان به سبب شرایط خاص، ناچار به برداشت محصول در مقطع کوتاه هستند و به سبب آنکه انبار کافی در اختیار ندارند تا به مرور اقدام به عرضه کنند، از این رو افرادی که پول در اختیار دارند، اقدام به خرید و دپو محصول در انبارها می کنند. به گفته وی، با توجه به افزایش هزینه های تولید همچون حقوق و دستمزد، سم و کود کشاورزان محصولات خود را با سود معقول ۱۰ تا ۲۰ درصد عرضه می کنند و متاسفانه واسطه ها مابین تولیدکننده و مصرف کننده با قیمت های دلخواه اقدام به توزیع میکنند. وی گفت: در سالی که گذشت تولید برنج بواسطه شرایط خشکسالی ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافت که با وجود موجودی برنج وارداتی در انبارها از سال قبل مشکلی در توزیع نداریم.
واردات بیرویه ماشینآلات مستعمل معدنی هپکو را نابود میکند
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: واردات بی رویه ماشین آلات معدنی مستعمل باعث اتلاف سرمایه و منابع ارزی کشور و نابودی صنایع مادری چون هپکو میشود. علی اکبر کریمی اظهار کرد: در بخش معدن توسعه معادن جزو سیاستهای کشور است. هپکو علاوه بر ماشین آلات معدنی در دیگر حوزهها از جمله ساخت قطعات صنایع نفت و گاز، ساخت جرثقیل سنگین بندری نیز رزومه خوبی دارد که الان هم در مناقصه ساخت جرثقیلهای بندری بندر چابهار ورود کرده و ما هم با تمام قوا از این تلاشها حمایت میکنیم تا شرکت به دوران رونق خود برگردد. وی ادامه داد: از ابتدای سال ۹۸ تا پایان آبان سال جاری ۴۸۰ میلیون دلار واردات ماشین آلات انجام شده که اگر درصدی از این واردات به سمت هپکو هدایت شود قطعاً این شرکت به رونق تولید میرسد. کریمی با بیان اینکه شرکت هپکو سرمایه ارزشمندی برای صنعت کشور است که متأسفانه با توجه به مشکلات سالهای گذشته روند تولید در این شرکت تقریباً متوقف شده بود، عنوان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته از سوی کارکنان و مسئولین و نمایندگان مجلس تلاش شد تا شرکت به دوران رونق خود بازگردد.