دولت به اجرای قانون جهش تولید مسکن اکتفا نکند
دولت به اجرای قانون جهش تولید مسکن اکتفا نکند

عضو هیات رئیسه مجلس گفت: به یقین باید در کنار پیگیری اجرای قانون جهش تولید مسکن، اقدامات کوتاه مدت دیگری نیز برای جلوگیری از افزایش قیمت خانه و اجاره مسکن انجام شود. به گزارش جمله به نقل از خانه ملت، مجتبی یوسفی بر اجرای دقیق قانون جهش تولید مسکن و نظارت مجلس بر این مهم […]

عضو هیات رئیسه مجلس گفت: به یقین باید در کنار پیگیری اجرای قانون جهش تولید مسکن، اقدامات کوتاه مدت دیگری نیز برای جلوگیری از افزایش قیمت خانه و اجاره مسکن انجام شود.
به گزارش جمله به نقل از خانه ملت، مجتبی یوسفی بر اجرای دقیق قانون جهش تولید مسکن و نظارت مجلس بر این مهم تاکید کرد و گفت: کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با هدف نظارت دقیق بر اجرای این قانون دو نفر از نمایندگان را به عنوان عضو ناظر در شورای عالی مسکن معرفی کرده، ضمن آنکه وزارت راه باید هر ۳ ماه یکبار گزارشی از اقدامات خود را به کمیسیون ارائه دهد لذا مجلس با جدیت پیگیر اجرای قانون جهش تولید مسکن است.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت برای اجرای قانون جهش تولید مسکن عزم خود را جزم کرده است، افزود: خوشبختانه شخص رئیس‌جمهور به صورت مستمر این مهم را پیگیری می‌کند و اقدامات وزیر راه و شهرسازی همچون اختصاص زمین و راه‌اندازی سامانه برای شناسایی واجدین شرایط ازجمله اقدامات خوب و قابل تامل در این مسیر است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید مسئله دریافت مالیات از خانه‌های خالی و لوکس نیز هرچه سریع‌تر عملیاتی شود، گفت: به یقین باید در کنار پیگیری اجرای این قوانین، اقدامات کوتاه مدت دیگری نیز برای جلوگیری از افزایش قیمت خانه و اجاره مسکن انجام شود چراکه بازدهی قوانین فوق حدود ۲ سال به طول خواهد کشید.

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مطرح کرد؛
لزوم نگاه توامان از منظر علوم انسانی
و مهندسی به مقوله زلزله
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بر لزوم نگاه توامان از منظر علوم انسانی و مهندسی به مقوله زلزله تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچی‌زاده، معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درمراسم اختتامیه همایش پیامدهای اجتماعی زلزله با بیان اینکه این همایش نگاه جدیدی در بزرگداشت قربانیان زلزله طرح کرد، گفت: این اقدام، اتفاق میمونی بود که فرصت داد نگاه جامع تری به مقوله زلزله انجام شود. اینکه مهندسی و علوم انسانی در این زمینه فاصله گرفته‌اند، یک نقیصه است. نزدیک شدن این دو شاخه از علم این فرصت را به وجود می‌آورد که یک صورت بندی منطقی از مساله زلزله داشته باشیم.
وی ادامه داد: در مواجهه با بحران، نگاه باید پیشگیرانه باشد. متاسفانه اکنون اکثر اعتباراتی که برای بحران در نظر گرفته شده است، متعلق به پس از بحران است و منابع مالی برای پیشگیری اختصاص نیافته‌اند. این مساله هزینه‌های بحران را هزاران بار بزرگتر می‌کند. بخش مهمی از  مساله پیشگیری نیز معطوف به مهندسین معماری و سازه است. چراکه توجه به مسائل فنی می‌تواند به کاهش خسارات منجر شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به روند بازسازی ارگ بم گفت: تجربه ارگ بم تجربه منحصر به فردی است که مستند کردن آن به باقی اقدامات از این دست کمک می‌کند. خصوصا که تجربه بین المللی نیز در آن به کار گرفته شده است.
وی افزود: سوال اینجاست که اگر این سازه با زلزله مواجه شود، این مقاوم‌سازی‌ها و نوسازی‌ها چقدر دوام می‌آورد. مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی آماده همکاری که این زمینه است که از مقاوم بودن سازه اطمینان حاصل شود.
شکرچی‌زاده با اشاره به تصویب الحاق اراضی شهر بم در شورای عالی معماری و شهرسازی گفت: لازم است در ساخت و سازهایی که در این اراضی انجام می‌شود، حتما به ملاحظات حریم گسل توجه شود. برای ضوابط ساخت در پهنه گسل‌های اصلی دستور العملی تدوین، مصوب و ابلاغ شده است که لازم است مورد استفاده قرار بگیرد.
وی ادامه داد: نخل‌های شهر بم، هویت این شهر هستند و باید مورد حفاظت قرار بگیرند. نباید به آن‌ها دست اندازی شود و الحاق اراضی نیز به همین دلیل انجام شده است.

مدیر کل دفتر مقررات  ملی  و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی:
رعایت مقررات ملی ساختمان باعث از بین رفتن تبعات اجتماعی زلزله می‌شود
مدیر کل دفتر مقررات  ملی  و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: رعایت مقررات ملی ساختمان باعث از بین رفتن تبعات اجتماعی زلزله می‌شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حامد مانی فر، مدیر کل دفتر مقررات  ملی  و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی در مراسم اختتامیه همایش پیامدهای اجتماعی زلزله گفت: این همایش محل مناسبی برای ورود به رشته مهندسی برای مهندسانی است که متقاضی شرکت در آزمون نظام مهندسی هستند.
وی ادامه داد: فلسفه وجودی این همایش عدم رعایت مقررات ملی ساختمان است، چراکه عدم رعایت این مقررات باعث ایجاد تبعات اجتماعی در بلایای طبیعی می‌شود. زلزله یک رخداد طبیعی مانند طلوع و غروب خورشید و جزر و مد دریا است. فرق آن این است که برنامه زمانبندی مشخصی ندارد، اما رخ دادن آن قطعی است.
مانی‌فر ادامه داد: این همایش در روز ملی ایمنی در برابر زلزله برگزار شد . امیدواریم روزی برسد که تولیدکنندگان مصالح، صادر کنندگان مجوز ساخت و ساز، ناظران بر تخلف، مهندسان طراح و ناظر و مجری، کارفرمایان و … به گونه‌ای عمل کنند که در مورد زلزله عبارت رخداد طبیعی جای بلای طبیعی را بگیرد. آن روز دور نیست و حتما رخ خواهد داد.