مدیرکل حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: پویایی کریدور جادهای حمل ونقل مسافر تهران- قم-اصفهان با راه اندازی پایانه مسافری شهروند پردیسان قم بیشتر شد. داریوش باقر جوان در سفر به قم و بازدید از پایانه های مسافربری استان، افزود: طی دوسالی که از شیوع ویروس […]
مدیرکل حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: پویایی کریدور جادهای حمل ونقل مسافر تهران- قم-اصفهان با راه اندازی پایانه مسافری شهروند پردیسان قم بیشتر شد.
داریوش باقر جوان در سفر به قم و بازدید از پایانه های مسافربری استان، افزود: طی دوسالی که از شیوع ویروس کرونا درکشور می گذرد خساراتی زیادی متوجه بخش حمل ونقل جاده ای شد که با تلاش گروهی مسولان از تخریب زیر ساختهای این صنعت حیاتی جلوگیری به عمل آمد.
وی تاکید کرد: ارتقای زیرساختها، سازوکارمنطقی و منطبق باواقع، اولویت بندی و غیره موجبات اقبال عمومی و رویکرد سرمایه گذار به بخش حمل ونقل جاده ای مسافر را فراهم می آورد.
باقر جوان با اشاره به فرصت ایجاد شده به واسطه جمعیت ۳۰۰ هزار نفری پردیسان، تصریح کرد: باتوجه به کثرت چشمگیر ساکنان و موقعیت جغرافیایی، راه اندازی پایانه مسافری شهروند پردیسان قم پویایی کریدور جاده ای حمل ونقل مسافر سه استان تهران، اصفهان و قم را فراهم آورده است.
محمد حسن کلهری مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان قم نیز با تاکید بر ضرورت ارائه راهکارهای عملی در اجرای طرح های خدمات حمل ونقل جاده ای، تصریح کرد: مهمترین فاکتور در اقبال به صنعت عمومی حمل ونقل جاده ای، اعتماد عمومی کاربران و سرمایه گذاران است.
بازدید و بررسی موقعیت جغرافیایی پایانه مسافری پردیسان و میدان ۷۲ تن قم از برنامه های مدیرکل حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل نقل جاده ای کشور به قم بود.
پایانه دومنظوره شهروند، طی سال ۹۲ و در زمینی به مساحت۲۵ هزار متر مربع، درپردیسان قم، احداث شده و این پایانه که به صورت دو منظوره وجهت ارایه خدمات سفرهای درون و برونشهری در پردیسان واقع شده به دلیل افزایش چشمگیر جمعیت پردیسان و نزدیکی به اماکن خدمات عمومی پلیس راهنمایی، جایگاه سی ان جی، دانشگاه آزاد، درمانگاه، دادسرا و غیره از موقعیت مناسبی جهت ساماندهی سفرهای برونشهری برخوردار است.
شهرک پردیسان در منطقه هشتم شهرداری قم و در جنوب غربی این شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال ۱۳۷۷ توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال ۱۳۹۰ به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.
عملکرد ۹ ماهه ۱۴۰۰ وزارت راهوشهرسازی در حوزه راهداری
و حملونقل جادهای:
افزایش ۱۵ درصدی جابهجایی مسافر با ناوگان عمومی نسبت به مدت مشابه سال گذشته
جابهجایی ۷۶ میلیون مسافر توسط حملونقل عمومی جادهای از جمله اقدامات سازمان راهداری و حملونقل جادهای در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ بهشمار میرود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راهوشهرسازی، وزارت راهوشهرسازی با تدوین گزارشی به ارائه عملکرد خود در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ و مقایسه آن با ۱۰ سال گذشته در حوزههای مختلف از جمله سازمان راهداری و حملونقل جادهای در زمینه جابهجایی مسافر پرداخته است.
در ۹ ماهه سال جاری با صورت وضعیت، ۷۶ میلیون مسافر توسط حملونقل عمومی جادهای جابهجا شده است. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که میزان ۶۶ میلیون نفر را نشان میدهد، ۱۵ درصد افزایش داشته است.
همچنین بررسی مقایسهای روند ۱۰ ساله عملکرد سازمان راهداری و حملونقل جادهای در زمینه جابهجایی مسافر، نشان میدهد که بیشترین میزان جابهجایی مسافر در ۹ ماهه سال ۱۳۹۰ به میزان ۱۷۷ میلیون نفر ثبت شده است. بر این اساس عملکرد ۹ ماهه جابهجایی مسافر در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با مدت مشابه خود در سال ۱۳۹۰، گویای کاهش ۵۷ درصدی است.
بر مبنای دادههای به دست آمده از این گزارش، همچنین یکی از عمده دلایل این میزان کاهش در جابهجایی مسافر توسط ناوگان حملونقل جادهای، میتواند برخورداری مردم از خودروهای شخصی و اقبال مردم به استفاده از آن در مسافرتها باشد. البته شیوع ویروس کرونا از سال ۱۳۹۹ نیز تاثیر بسیاری در ممانعت مردم از استفاده از ناوگان عمومی مسافری داشته است. بر اساس این گزارش، طبق برنامه تا پایان سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۸.۲ هزار دستگاه ناوگان مسافری (اتوبوس) باید به مجوعه ناوگان سازمان راهداری و حملونقل جادهای افزوده میشد. بدینترتیب تا ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۴۲۰۰ دستگاه ناوگان مسافری تامین شده است که گویای تحقق ۸۳ درصدی با برنامه مدون امسال است.