عزلِ امام جمعه !
عزلِ امام جمعه !

    گروه سیاسی/   مدتی است تعداد اخبار نگران‌کننده و شوک‌آور روی در فزونی آورده و هر روز در رسانه‌های اجتماعی و روزنامه‌ها می‌بینیم اتفاقی رقم خورد که تا چند سال قبل تنها در داستان‌های علمی، تخیلی و فیلم‌های پلیسی می‌توانستیم چنین رخدادهایی را ببینیم، این‌که فردی سرِ همسرش را -به هر گناهی- ببُرد […]

 

 

گروه سیاسی/

 

مدتی است تعداد اخبار نگران‌کننده و شوک‌آور روی در فزونی آورده و هر روز در رسانه‌های اجتماعی و روزنامه‌ها می‌بینیم اتفاقی رقم خورد که تا چند سال قبل تنها در داستان‌های علمی، تخیلی و فیلم‌های پلیسی می‌توانستیم چنین رخدادهایی را ببینیم، این‌که فردی سرِ همسرش را -به هر گناهی- ببُرد و سر بریده را در شهر بگرداند که بگوید من غیرتی بودم، این‌که فردی -حتی خطاکار و مجرم- به مأمور درحال انجام وظیفه حمله‌ور شود و شاهرگ گردنش را بزند و فردا روزی بزرگان قوم، فرزند کوچکش را بیاورند تا گوش مجرم را بپیچاند و در نهایت این‌که فردی در کسوت روحانی و با جایگاه امام جمعه یک شهرستان، ماشین خود را به دست فرزند ۱۱ ساله خود بدهد و کودک خردسال نیز از فرط هیجان، خودرو را تخت‌گاز کند و در یک تصادف مرگ‌بار، زندگی سه انسان دیگر را بگیرد یا آمار سرقت از لوازم مدارس -که شاید فرزند سارق یا سارقان هم در همان مدرسه حضور داشته باشند.

ما باور داریم جامعه ما در میانه یک بحران اجتماعی – فرهنگی قرار دارد چون در هیچ جای دنیا، با پلیس و با نهادهای علمی – آموزشی چون مدرسه اینگونه رفتار نمی‌کنند و در هیچ جای دنیا یک انسان عاقل، خودروی خود را به دست فرزند ۱۱ ساله نمی‌دهد به‌ویژه اگر مدیر باشد یا جایگاه سیاسی و فرهنگی داشته باشد.
پنجشنبه هفته گذشته پسر ۱۱ ساله یک روحانی در جریان رانندگی در محور دستجرد به تفرش و در اثر تصادف با خودروی پرشیا موجب مرگ سه نفر از سرنشینان پرشیا و مصدوم شدن چهار نفر دیگر شد.
در این حادثه یک خانم ۱۷ ساله علی‌رغم احیا قلبی ریوی توسط کارشناسان فوریت‌های پزشکی در صحنه تصادف فوت کرد. دو مصدوم بدحال، یک مرد ۶۰ و یک خانم ۲۵ ساله نیز با عملیات احیا به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل شدند که متاسفانه جان خود را از دست دادند.
در پی این رخداد دردناک، در شبکه‌های مجازی اخبار مربوط به این حادثه رانندگی نشر یافت تا این‌که مشخص شد روحانی مورد نظر در حقیقت امام جمعه یکی از شهرستان‌ها بوده است و همین موضوع، حساسیت‌ها را افزایش داد و خبر را به صدر اخبار بازدید شده در رسانه‌های اجتماعی رساند.
در پی گوشی‌به‌گوشی شدن این خبر و تلاش برخی به سوء‌استفاده از محتوای آن، مسئول شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان مرکزی ضمن تأیید اصل و حواشی خبر گفت: روحانی مورد نظر امام جمعه شهرستان تفرش بود که عزل شد.
حجت‌الاسلام هادی میرزایی در گفت‌وگو با خبرگزاری‌های رسمی کشور، اظهار کرد: به دلیل اتفاق ناگواری که در شهرستان تفرش به وقوع پیوست، حجت‌الاسلام حسین حاجیلری امام جمعه تفرش عزل و ظرف دو روز آینده امام جمعه جدید این شهرستان منصوب خواهد شد.
وی بیان کرد: نماز جمعه این هفته شهرستان تفرش به امامت امام جمعه جدید و پس از معرفی در شورای اداری شهرستان اقامه خواهد شد.
در پی این رخدادها ذکر چند نکته را لازم به طرح می‌دانیم:
نخست این‌که از شورای سیاستگذاری ائمه جمعه قدردانی می‌کنیم چون براساس منطق عُقلایی، گناه پدر بسیار سنگین‌تر از آن کودک ۱۱ ساله بود که خیلی سر از معادلات زندگی اجتماعی در این سطح ندارد و به رانندگی هم همان نگاهی را داشته که به «ماشین‌بازی» داشته است و از پدری در چنین جایگاه مهم سیاسی فرهنگی، چنین خطایی نابخشودنی است.
دوم این‌که بسیاری از بزرگان و بزرگسالان ما کمتر از کودکان پرورش یافته‌اند و نمونه عالی آن درگیری دو پدر بود که در پی درگیری کودکان‌شان به مدرسه فراخوانده شدند و یکی از دو پدر، دیگری را در حیاط مدرسه به قتل رساند و در موضوع پسر امام جمعه نیز از پدر بیش از کودک ۱۱ ساله توقع داشتیم به قانون عمل کند.
سوم این‎که بد نبود امام جمعه محترم اندکی به جایگاه سیاسی خود، نگاه بدخواهان و همچنین رعایت جایگاه نماز جمعه توسط امامان جمعه فکر می‌کرد و احتمال چنین رخدادی را می‌داد و کنترل خودرو را در دستان کودک ۱۱ ساله خود نمی‌سپرد.
نکته آخر این‌که در دوران تسلط فضای مجازی، اینترنت و رسانه‌های اجتماعی قرار داریم که هیچ رخدادی، در پشت ابرها پنهان نمی‌ماند اما چرا مدیران دولتی و نهادهای سیاسی و فرهنگی از این ظرفیت استفاده نمی‌کنند برای آموزش نکاتی که در بلوغ رفتاری جامعه، موثر باشد گامی برنمی‌دارند و همه منتظرند تا چنین رخدادهای ضد فرهنگی روی بدهد و پس از آن اقدام به اطلاع‌رسانی کنند و خبر از عزل امام جمعه یا برخورد با مجرم و قاتل بدهند در حالی‌که خودشان بیش از هر کسی همواره شعار می‌دهند پیشگیری بهتر است تا درمان.