رئیس سازمان توسعه تجارت از روند امیدوارکننده صادرات ایران به کشورهای منطقه و آسیا خبر داد. علیرضا پیمان پاک با تشریح برنامههای دولت سیزدهم در زمینه توسعه تجارت کشور، از رشد بیسابقه صادرات ایران به کشورهایی همچون روسیه، ترکیه، عراق و کشورهای جنوب شرق آسیا در ماههای اخیر خبر داد. رئیس سازمان توسعه تجارت […]
رئیس سازمان توسعه تجارت از روند امیدوارکننده صادرات ایران به کشورهای منطقه و آسیا خبر داد. علیرضا پیمان پاک با تشریح برنامههای دولت سیزدهم در زمینه توسعه تجارت کشور، از رشد بیسابقه صادرات ایران به کشورهایی همچون روسیه، ترکیه، عراق و کشورهای جنوب شرق آسیا در ماههای اخیر خبر داد. رئیس سازمان توسعه تجارت از برگزاری جلسات مشترک، نمایشگاههای تخصصی و رویدادهای تجاری دوجانبه با کشورهای همسایه به عنوان برنامههای اصلی دولت سیزدهم در حوزه تجارت خارجی خبر داد. رئیس سازمان توسعه تجارت با انتقاد از رویکرد نامناسب دولتمردان سابق در تعامل با کشورهای همسایه گفت: در دولت سابق متأسفانه با ترشرویی با کشورهای همسایه برخورد کردند که به ضرر منافع اقتصادی ایران بود. اما در دولت جدید، بدون اینکه ادعای بلد بودن زبان دیپلماسی با دنیا را داشته باشیم، توفیقات زیادی به دست آوردهایم مثلاً وزیر نفت ایران با دیپلماسی فعال توانست مشکل گاز با ترکمنستان را حل کند. وزیر صمت هم با رویکرد تعاملی با کشور عمان وارد شد و استقبال بیسابقهای از آقای فاطمی امین در سفر اخیر صورت گرفت و توافقات تجاری مهمی منعقد شد.
اولویت کمیسیون تلفیق در بررسی بودجه معیشت مردم بود
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه گفت: اولویت ما در بررسی بودجه معیشت مردم بود و حتما این رویکرد در زمان بررسی بودجه در صحن مجلس هم لحاظ میشود. حمیدرضا حاجیبابایی درباره مخالفت کمیسیون تلفیق با حذف ارز ترجیحی، اظهار داشت: در کمیسیون تلفیق بودجه با توجه به وضعیت موجود جامعه و معیشت مردم، ارز ترجیحی را حفظ کردیم. وی بیان کرد: دولت ۱۷۲ هزار میلیارد تومان برای یارانهها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ پیشبینی کرده بود که ما در کمیسیون تلفیق بودجه این رقم را به ۲۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش دادیم. رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱، تصریح کرد: دولت را مکلف کردیم این اعتبار را در قالب یارانه و کالابرگ به مردم ارائه دهد. بر این اساس، سال آینده یارانه نهادههای دامی، دارو و گندم بالغ بر ۲۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود. نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کمیسیون تلفیق بودجه این اقدام را با این هدف انجام داد که وضعیت معیشتی مردم دچار مشکل نشود و دولت از طریق یارانهها از مردم حمایت معیشتی کند. اولویت ما در بررسی بودجه معیشت مردم بود و حتماً این رویکرد در زمان بررسی بودجه در صحن مجلس هم لحاظ میشود.
هدف گذاری تولید ۱۳۰ هزار تن میگو در سال ۱۴۰۴
یک مقام مسئول گفت: تولید ۱۳۰هزار تن میگو در کشور تا پایان ۱۴۰۴ هدفگذاری شده است. سرپرست معاونت توسعه آبزیپروری سازمان شیلات ایران با بیان این مطلب اظهار داشت: برای افزایش تقریبا دو برابری تولید میگو، الزامات آن از جمله سرمایه در گردش، احداث سایتها و مزارع جدید، اعتبارات عمرانی و توسعه مکانیزاسیون را پیشبینی کردهایم. مرتضی افراسیابی، افزایش بهرهوری و راندمان تولید را از برنامههای سازمان شیلات ایران برای دستیابی به تولید ۱۳۰ هزار تنی میگو در سال ۱۴۰۴ عنوان کرد. وی در همین حال افزود: راندمان تولید میگو در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، گلستان و خوزستان باید به آرامی افزایش یابد تا با مشکل بیماری برنخوریم. افراسیابی با بیان این که ۶۰ تا ۶۵ درصد هزینههای بخش آبزیپروری و میگو به تامین خوراک اختصاص دارد، تصریح کرد: تامین نهادههای آبزیپروری از چالشهای پیش روی این صنعت است، زیرا تولید کنندگان این حوزه، نهادهها را با ارز آزاد تهیه میکنند و همین امر هزینه تولید و قیمت مصرف را افزایش میدهد. وی به تولید بچه میگو نیز به عنوان یکی دیگر از نهادههای تولید اشاره کرد و اظهار داشت: تولید و تامین بچه میگو با توجه به هدفگذاری که برای سال ۱۴۰۴ شده باید افزایش پیدا کند.
شرط تعطیل نشدن اصناف
در شب عید کرونایی
اتاق اصناف ایران طی اطلاعیهای اعلام کرد که ستاد ملی کرونا به شرط تزریق سه دوز واکسن کرونا و ثبت نام واحدهای صنفی در سامانه “ایران من” از تعطیلی مجدد بازار به ویژه در شب عید نوروز اجتناب خواهد کرد. اتاق اصناف ایران در این اطلاعیه با اشاره به رکود و آسیبهای ناشی از شیوع ویروس کرونا و تعطیلیهای اجباری از سوی ستاد ملی مدیریت کرونا طی دو سال گذشته، اعلام کرده که این بار ستاد ملی کرونا قرار است به شرط تزریق سه دوز واکسن کرونا و ثبت نام واحدهای صنفی در سامانه “ایران من” از تعطیلی مجدد بازار به ویژه در شب عید نوروز اجتناب کند. در این اطلاعیه همچنین به مهمترین تعطیلیهای ناشی از کرونا در اسفند سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ اشاره و تاکید شد که آسیبهای این تعطیلیها بر بازار چنان بود که هیچ کدام از حمایتهای دولت نتوانست ضرر و زیان کسبه را جبران کند. اتاق اصناف تاکید کرده لازم است واحدهای صنفی علاوه بر تزریق سه دوز واکسن کرونا، در راستای اجرای مدیریت هوشمند بیماری، هر چه سریعتر نسبت به ثبت نام در سامانه ایران من به نشانی http://asnaf.moi.ir و اخذ و نصب QR-Code در واحد صنفی (در محلی قابل رویت برای همگان) اقدام کنند”.
توجه به مناطق محروم و ساماندهی حاشیهنشینی در صدر اهداف بودجه
سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: دولت در نظر دارد بدون مسکنهای بودجهای و با توزیع عادلانه و رفع تبعیض و ارتقای سطح مناطق کمتر توسعهیافته معضلات مناطق محروم را ریشهای حل کند. با توجه به سیاستهای عدالتمحور دولت سیزدهم رویکرد سازمان برنامهوبودجه در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱ متمرکز بر معیشت مردم و رفع محرومیتهای مناطق محروم قرار گرفت. بهطوری که دولت اعتقاد دارد باید با سرمایهگذاری، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار از حل مقطعی مشکلات مناطق محروم به سمت راهحل دائمی برای رفع معضلات این مناطق قدم برداشت. این تصمیم دولت علاوه بر رشد اعتبارات طرحهای عمرانی از طریق طرحهای رشد اقتصادی استانی در جهت بهبود وضعیت اقتصادی مناطق محروم صورت گرفته است و در نوع خود برای اولین بار در لایحه بودجه رخ میدهد. چنانچه لایحه بودجه در مجلس تصویب شود اعتبارات مناطق محروم در ردیف اعتبارات استانی یا ملی و ردیفهای متفرقه به مبلغ ۲۱۰ هزار میلیارد تومان و مبلغ ۳۳۲ میلیون یورو افزایش خواهد داشت که بیشترین توجه به مناطق محروم از سوی دولت سیزدهم خواهد بود. کاهش فقر مطلق، تأمین آب شرب و کمک به اقتصاد روستا از محورهای موردتوجه در بودجه مناطق محروم سال ۱۴۰۱ قرار دارد.