وزارت راه و سازمان اوقاف برای تامین زمین‌های نهضت ملی مسکن همکاری می‌کنند
وزارت راه و سازمان اوقاف برای تامین زمین‌های نهضت ملی مسکن همکاری می‌کنند

  مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از نشست مشترک با معاون اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه جهت تهیه دستورالعمل و آئین‌نامه اجرایی شناسایی اراضی اوقافی در شهرها خبر داد. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علیرضا فخاری مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اینکه […]

 

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از نشست مشترک با معاون اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه جهت تهیه دستورالعمل و آئین‌نامه اجرایی شناسایی اراضی اوقافی در شهرها خبر داد. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علیرضا فخاری مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اینکه در تعدادی از شهرها زمین برای ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن نداریم، گفت: مقرر شده با همکاری و هم افزایی با سازمان اوقاف و امور خیریه این سازمان زمین های در اختیار خود که مستعد ساخت مسکن هستند را در این شهرها به وزارت راه و شهرسازی معرفی کند. معاون وزیر راه و شهرسازی در توضیح شرایط این زمین‌ها ادامه داد: طبق توافقات اولیه مقرر شد شناسایی اراضی داخل محدوده با کاربری مسکونی یا کاربری‌های نزدیک به موضوع مسکن در اولویت قرار گیرد و در خصوص اراضی با کاربری‌های غیر مسکونی اقدامات لازم برای تغییر کاربری این اراضی صورت پذیرد.فخاری با بیان اینکه شناسایی این اراضی از طریق کارگروه مشترک وزارت راه و شهرسازی و اداره اوقاف و امور خیریه انجام می‌شود توضیح داد: در این کارگروه نمایندگان سازمان ملی زمین و مسکن، معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی و نمایندگان سازمان اوقاف حضور خواهند داشت. وی برگزاری این نشست‌ها را مثبت ارزیابی کرد و خاطر نشان کرد: در این نشست‌ها باید تعهدات طرفین مشخص شود و فاصله بررسی تا نقطه تصمیم‌گیری به حداقل برسد. به گزارش سازمان ملی زمین و مسکن، گفتنی است براساس طرح نهضت ملی تولید مسکن در ۴ سال آینده ۴ میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود.

 

نایب رئیس اول کمیسیون اجتماعی مجلس:

تامین ودیعه مسکن مستاجران در قالب وام بدون‌بهره ضرورت دارد

نایب رئیس اول کمیسیون اجتماعی مجلس، با انتقاد از نبود نظارت بر تعیین میزان اجاره‌بها مسکن پیشنهاد داد مشکل مستاجران را می‌توان از طریق پرداخت وام ودیعه مسکن در قالب تسهیلات بدون‌بهره تا حدودی حل کرد. علی بابایی کارنامی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلاتی که مردم به ویژه اقشار آسیب‌پذیر جامعه و زوج‌های جوان در سال‌های اخیر با آن مواجه شده‌اند تامین مسکن است در بیان علل بروز آن، گفت: متاسفانه سیاست‌های پولی و مالی دولت به ویژه در حوزه اقتصاد کلان به دلیل تورم افسارگسیخته به گونه‌ای نبوده است که در جهت رفع این مشکل که بخش گسترده‌ای از اقشار جامعه با آن مواجه هستند، گره‌گشا باشد. نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: رشد بی‌رویه اجاره بها یکی از نتایج تورم و سوء تدبیرهای مدیران اقتصادی کشور است و افرادی با سوءاستفاده از مشکلات اقتصادی و رشد تورم به افزایش قیمت اجاره بها و نرخ مسکن دامن زده‌اند و هیچ ابزار نظارتی نیز در این حوزه وجود نداشته است و نه مشاوران املاک، نه اتحادیه‌ها و نه سازمان تعزیرات حکومتی به این مهم ورود جدی نداشته‌اند. رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: هم‌اکنون ما هر اندازه قیمت کالاها و سایر ملزومات زندگی را نیز کاهش دهیم، باز هم مشکل مستاجران برای پرداخت اجاره بها باعث بروز مشکلاتی در تامین رفاه آنها می‌شود. این نماینده مردم در مجلس یازدهم، تصریح کرد: ریشه مشکل افزایش چشمگیر اجاره بها مسکن به این برمی‌گردد که ما در زمینه عرضه مسکن در کشور نسبت به تقاضا عملکرد کارشناسی شده‌ای نداشته‌ و سیاست‌گذاری مناسبی در این حوزه متناسب با وضعیت درآمد اقشار کم درآمد و آسیب‌پذیر جامعه نداشته‌ایم. نائب رییس اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: راهی که از طریق آن می‌توان در کوتاه مدت مشکل تامین مسکن مستاجران را حل کرد، پرداخت وام ودیعه مسکن در قالب تسهیلات بدون بهره است که باید با اولویت اقشار کم‌درآمد جامعه صورت بگیرد که توسط دستگاه‌های حمایتی شناسایی و معرفی می‌شوند و تحقق این مهم نیز در گروی سیاست‌گذاری صحیح است تا به عنوان یک ابزار حمایتی کمک کند که تمام اقشار جامعه حداقل بتوانند پناهگاهی برای خانواده خود تهیه کنند.

 

عملکرد سازمان مجری در احداث بیمارستان در ایام کرونا؛

۱۴ پروژه بیمارستانی با بیش از ۲۵۰۰ تخت در ایام کرونا تکمیل و تحویل شد

سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی در ایام کرونا و طی امسال و سال گذشته (۱۳۹۹-۱۴۰۰) چهارده بیمارستان را با مجموع ۲ هزار و ۵۹۷ تخت تکمیل و افتتاح کرد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی به عنوان یکی از زیرمجموعه‌ها و سازمان‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی در بخش ساخت ساختمان‌های عمومی به ویژه بیمارستان‌ها در ایام شیوع کرونا نقش موثری را ایفا کرد. سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی در عمل به وظایف خود و بر اساس اعتبارات مصوب و برنامه‌‌ریزی‌های انجام شده در سال جاری ۶ بیمارستان را تکمیل و افتتاح کرد. بیمارستان‌های ۱۳۵ تختی شهید حسین‌پور لنگرود گیلان در ۳ طبقه در زمینی به مساحت ۴۵ هزار و ۱۷۹ مترمربع و در زیربنای ۱۱ هزار و ۴۴۳ مترمربع، بیمارستان ۹۶ تختی تکاب در آذربایجان‌غربی در ۵ طبقه در زمینی به مساحت ۳۰ هزار مترمربع و در زیربنایی ۹ هزار و ۱۶۲ مترمربع، بیمارستان ۲۷۳ تختی آموزشی درمانی امام حسین(ع) تربت حیدریه خراسان‌رضوی در ۵ طبقه در زمینی به مساحت ۶۰ هزار و ۵۸۸ مترمربع و زیربنای ۲۳ هزار و ۶۹۹ مترمربع، بیمارستان ۳۱۳ تختی آموزشی جهرم فارس در ۶ طبقه در زمینی به مساحت ۶۰ هزار مترمربع و زیربنای ۲۴ هزار و ۱۵۹ مترمربع، بیمارستان ۱۴۲ تختی جایگزین شهیدرجایی گچساران (نرگسی گچساران) کهگیلویه‌و‌بویراحمد در ۶ طبقه در زمینی به مساحت ۴۰ هزار مترمربع و در زیربنای ۱۲ هزار و ۲۵ مترمربع، بیمارستان ۹۹ تختی جایگزین ۱۵ خرداد مهدی‌شهر سمنان در زمینی به مساحت ۳۰ هزار مترمربع، از جمله بیمارستان‌های احداث و تکمیل شده توسط سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی در سال جاری است. آن سازمان در سال گذشته نیز که اوج شیوع کرونا بود توانست بیمارستان ۹۰ تختی پاوه در کرمانشاه، بیمارستان ۲۳۷ تختی بروجن در چهارمحال و بختیاری، بیمارستان ۲۲۴ تختی بهشهر در مازندران، بیمارستان ۲۳۱ تختی تالش در گیلان، بیمارستان ۲۳۵ تختی سقز در کردستان، بیمارستان ۱۵۰ تختی جایگزین سینا- زرند در کرمان، بیمارستان ۲۱۸ تختی سراوان سیستان و بلوچستان در زمینی به مساحت ۴۰ هزار و ۴۳۸ مترمربع و زیربنای ۱۷ هزار و ۸۸۰ مترمربع و بیمارستان ۱۵۴ تختی جایگزین تویسرکان همدان در زمینی به مساحت ۴۷ هزار و ۳۸۸ مترمربع و زیربنای اصلی ۱۷ هزار و ۳۴۰ مترمربع را احداث و افتتاح کند.