گروه سیاسی/ یک خبرنگار شامگاه دوشنبه در نشست مطبوعاتی «علیاکبر پورمحمدی» فرماندار رفسنجان از او در خصوص انتقال آب رودخانه این شهرستان به یکی از پروژههای بخش خصوصی سوال کرد که با پاسخ غیرمنتظره فرماندار مواجه شد. براساس فیلمی که در فضای مجازی منتشر شد، این خبرنگار از پورمحمدی میپرسد که آیا او […]
گروه سیاسی/
یک خبرنگار شامگاه دوشنبه در نشست مطبوعاتی «علیاکبر پورمحمدی» فرماندار رفسنجان از او در خصوص انتقال آب رودخانه این شهرستان به یکی از پروژههای بخش خصوصی سوال کرد که با پاسخ غیرمنتظره فرماندار مواجه شد.
براساس فیلمی که در فضای مجازی منتشر شد، این خبرنگار از پورمحمدی میپرسد که آیا او به خاطر شتری که در روز اول ورودش به فرمانداری برایش قربانی شده، از یک «فرد معروف» و اقدامش در انتقال آب رودخانه این شهرستان حمایت میکند که سرپرست فرماندار به او پاسخ میدهد: «حواست جمع باشد یکبار دیگر تکرار کنی در دهانت میزنم!»
انتشار این کلیپ بهطور گسترده واکنشهای مختلفی را در پی داشت. سخنگوی دولت به توهین سرپرست فرماندار رفسنجان به یک خبرنگار واکنش نشان داد و در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: «دوران بدزبانی با خبرنگاران گذشته است. دولت مردمی، پاسخگو و حفظ کرامت خبرنگاران از سوی دولتمردان ضروری است.»
ایمان شمسایی مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در فضای مجازی نوشت: «در دهان خبرنگار میزنید؟؟ قرار بود مردم ولی نعمت مسئولان باشند. خبرنگار هم صدای مردم است.»
خانه مطبوعات استان کرمان نیز در بیانیهای اعلام کرده بود پیگیریهای خود در خصوص رفتار فرماندار رفسنجان را تا رسیدن به نتیجهی قابل قبول ادامه خواهد داد.
همین اظهار نظرهای مناسب و مقبول که در فضایی سازنده و بهدور از هر گونه هیجان یا شانتاژ طرح گردید موجب شد کمتر از یک روز بعد، وزیر کشور دولت سیزدهم با استاندار کرمان تماس گرفت و عزل فرماندار رفسنجان را به وی ابلاغ کرد.
ما ضمن قدردانی از این اقدام شایسته وزیر کشور دولت سیزدهم چند نکته را برای مدیران لازم به طرح میدانیم؛
نخست اینکه برابر منظومه اعتقادی ما و بهویژه برابر فرماننامه حکومتی امام علی (ع) به سردار بزرگ «مالک اشتر نخعی» فردی که کارگزار جامعه اسلامی شد باید با تواضع در برابر مردم بایستد و با مهربانی به مطالبات آنان پاسخ دهد و از هرگونه نخوت و تفرعن به دور باشد.
نکته بعدی اینکه در برخی شبکههای مجازی که خواستند از فرماندار معزول طرفداری کنند گفته شد خبرنگار مورد نظر ادعایی نادرست طرح و در حقیقت تلاش کرد با هدف تخریب به فرماندار نسبتی ناروا بدهد که در این خصوص نیز باید گفت: حتی در این صورت نیز فرماندار بهعنوان مدیر و کارگزار یک نظام سیاسی اسلامی، نباید پا از دایره ادب فراتر میگذاشت و با واژگانی که درخور شأن یک مدیر در تراز انقلاب نیست، در حضور جمع و در یک جلسه رسمی خبرنگار را تهدید به «تودهنی» کند.
نکته سوم اینکه افکار عمومی از خود میپرسد وقتی یک کارگزار در مقابل جمع، با یک شهروند – حتی اگر متخلّف باشد- با چنین ادبیاتی سخن میگوید، اگر در خلوت و به دور از چشم دوربینها بود حتماً اقدام به ضرب و شتم میکرد در حالیکه نه اجازه توهین کلامی را داشت و نه اجازه کاری بدتر.
نکته بعدی که در نظر افکار عمومی به قدر و ارزش دولت سیزدهم افزود این بود که «علی اکبر پورمحمدی» از همفکران و همراهان دولت و مدیر اصولگرای شهرستان بود که دو ماه قبل با معرفی استاندار کرمان و موافقت وزیر کشور بهعنوان سرپرست فرمانداری رفسنجان انتخاب شد و اقدام به موقع وزیر این اعتماد را به جامعه داد که در دولت سیزدهم، مرزهای اخلاقی پاس داشته میشوند و اینگونه نیست که اگر یکی از همراهان و همفکران مرتکب خبط و خطایی شد، اقدامی علیه وی صورت نگیرد.
نکته بعدی اینکه «پورمحمدی» ۱۵ آذرماه ۱۴۰۰ در جلسه شورای اداری استان کرمان با حضور «احمد وحیدی» وزیر کشور و علی زینیوند استاندار این استان و با حضور سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری معارفه شد. وی سمتهای شهردار و سرپرست فرمانداری رفسنجان را در کارنامه سیاسی و کاری خود دارد و از چهره های فعال و شناخته شده جناح سیاسی اصولگراست، اما هیچ کدام از این سوابق، آن اندازه برای وی پختگی سیاسی نداشت که در مقابل خبرنگاری که نماینده افکار عمومی است آن هم در چنین جلسهای، بدزبانی نکند و همین میتواند مورد توجه مدیران ارشد سیاسی دولت سیزدهم باشد و بدانند که در قبال رفتار خود باید به بزرگان دولت متبوع خود پاسخگو باشند چون اگر تخلّفی در این حد رخ دهد که افکار عمومی را جریحهدار کند، هیچ تضمینی وجود ندارد که چنین اقدامی در خصوص آنان نیز صورت نگیرد و آخر سخن اینکه امیدواریم همه مدیران نظام جمهوری اسلامی ایران، هر از گاهی نهج البلاغه مولا امیرالمومنین (ع) را بخوانند و به توصیههایی که به زمامداران دارد و اخلاق مدیران، عمل کنند.