کیفیت پایین نان در ایلام
کیفیت پایین نان در ایلام

    با توجه به اینکه ۷۳۵ واحد نانوایی در استان ایلام فعال هستند اما متأسفانه کمتر نانوایی به چشم دیده می‌شود که نانی باکیفیت به مردم را تحویل دهد. مردم نیز با توجه به افزایش قیمت نان انتظار دارند که نانی باکیفیت تحویل بگیرند که متأسفانه در نانوایی‌های ایلام این موضوع کمتر دیده شده […]

 

 

با توجه به اینکه ۷۳۵ واحد نانوایی در استان ایلام فعال هستند اما متأسفانه کمتر نانوایی به چشم دیده می‌شود که نانی باکیفیت به مردم را تحویل دهد.
مردم نیز با توجه به افزایش قیمت نان انتظار دارند که نانی باکیفیت تحویل بگیرند که متأسفانه در نانوایی‌های ایلام این موضوع کمتر دیده شده است.

نان پخت شده در نانوایی‌های سطح شهر ایلام هیچ کیفیتی ندارند
یکی از شهروندان ایلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متأسفانه نان پخت شده در نانوایی‌های سطح شهر ایلام هیچ کیفیتی ندارند علت این مشکل باید توسط مسئولان پیگیری شود.
مهدی قاسمی افزود: نانوایی‌ها نان را به صورت عددی به مردم تحویل می‌دهند در صورتی که اکثر نان‌ها از وزن پایینی برخوردار هستند، این منطقی نیست که نان نه کیفیت خوبی دارد و نه از وزن چندانی برخوردار است.
وی گفت: عدم نظارت موجب شده نانوایی‌ها هر گونه که خود می‌خواهند نان را به مردم تحویل دهند.
قاسمی با اشاره به پایین بودن کیفیت آرد در استان، افزود: متأسفانه آردی در نانوایی‌ها استفاده می‌شود اصلاً کیفیت مناسبی ندارد.
یکی از صاحبان نانوایی در شهر ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مشتری در مورد کیفیت نان در نانوایی حق دارد مطالبه داشته باشد، اما مسائلی وجود دارد که مشتریان در جریان آن نیستند در حالی بیشترین گلایه مردم از عدم کیفیت نان‌ها به نانوایی‌ها است.

مشکلات عدم کیفیت نان به دلیل آرد است
محمد نظری افزود: پخت نان پروسه بزرگی است که عواملی زیادی در آن دخیل هستند، از جمله این عوامل آرد و بخش سیلو است و نباید پایین بودن کیفیت را به گردن نانوایی‌ها انداخت.
وی افزود: به عنوان مثال ایلام فاقد سیلوی استاندارد است، گندم باید حداقل ۳ ماه در سیلو باشد بعد به ما تحویل دهند که متأسفانه نبود سیلو باعث شده گندم به صورت مستقیم از کشاورز وارد کارخانه و تبدیل به آرد و بعد از آن تحویل نانوایی داده می‌شود.
وی گفت: ۵۰ کیسه آرد سهمیه به نانوایی می‌دهند، هر ۵۰ کیسه نوع آرد آنها با هم تفاوت دارد، وقتی که آرد بی کیفیتی در اختیار نانوایی قرار می‌دهند ما چگونه نان با کیفیت تحویل مردم دهیم.
نظری اضافه کرد: مسئولان آرد و امکانات باکیفیت در اختیار نانوایی‌ها قرار دهند تا ما بتوانیم نان با کیفیتی تحویل مردم دهیم.

کیفیت آرد استان استاندارد است
مدیر کل اداره غله و خدمات بازرگانی ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شرکت غله تأمین کننده آرد است، بحث کیفیت و نظارت مربوط به این شرکت نیست.
هوشنگ نادری با اشاره به اینکه کیفیت آرد استان استاندارد است، گفت: ناظر این مسئله اداره کل استاندارد است که بر اساس استاندارد ملی روزانه و هفتگی تمامی آردهای کارخانجات استان را بر اساس آیتم‌هایی که وجود دارد و مطابق با استاندارد ملی آرد است، کیفیت آرد را بررسی می‌کنند.
وی افزود: مشکلات آرد و نان در استان کیفی نیست بلکه مشکلات صنفی است، مشکلات صنفی نیز در حیطه اختیار اتحادیه و دستگاه‌های نظارتی است.
نادی بیان کرد: وظیفه شرکت غله این است که آرد مناسب در اختیار نانوایی‌ها قرار دهیم، هر ماه نوع آرد به تهران ارسال می‌شود و مورد آنالیز و مقایسه با آرد کل کشور قرار می‌گیرد.
مدیر کل اداره غله و خدمات بازرگانی ایلام بیان کرد: در حال حاضر استان ایلام جزو ۱۰ استان برتر کشور از لحاظ کیفیت آرد است.
وی ادامه داد: بحث خرید تضمینی گندم، دانه‌های روغنی، تأمین آرد نانوایی‌ها وظیفه قانونی اداره غله است، نظارت بر موجودی سیلوها نیز جزو وظایف ما است.

مشکلی در بحث کیفیت آرد وجود نداشته است
یکی از کارشناسان اداره کل استاندارد ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: چرخه تولید آرد از تولید گندم تا تولید آرد و رسیدن به دست نانوایی‌ها می‌رسد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
سجاد نظری اضافه کرد: اداره استاندارد در این مراحل نظارت کامل دارد و بیشترین نظارت آن در زمانی است که تولید آرد صورت می‌گیرد.
وی افزود: در طول یک سال گذشته با توجه به اینکه بازرسی‌ها به صورت دوره‌ای و سرزده از واحدهای تولیدی آرد استان انجام می‌شود، نمونه برداری‌ها نشان می‌دهد خوشبختانه هیچ گونه مشکلی وجود نداشته است.
وی ادامه داد: عمده اصلی مشکلاتی که در تولید نان در استان وجود دارد، در نحوه انتقال آرد و زمانی که نگهداری آرد در واحدهای نانوایی صورت می‌گیرد، است.
نظری اضافه کرد: یکی از دلایل نان بی کیفیت این است که متأسفانه نانوایی‌ها به عنوان مثال برای پخت نان لواش از آرد سنگک استفاده می‌کنند که مختص آن نان نیست.
وی تصریح کرد: در واقع باید یک نانوایی برای تولید یک نان، آرد مخصوص پخت آن را خریداری و استفاده کند، پخت هر نان شرایط ویژه خاص خود را دارد این دلایل بر کیفیت نان تأثیر بسزایی دارند.
متأسفانه با وجود وعده‌های فراوان مسئولان هنوز کیفیت نان در ایلام پایین است و انتظار است مسئولان این موضوع را دقیق‌تر بررسی کنند.