تغییر ساعت رسمی کشور قطعا بین ۱ تا ۲ درصد صرفه‌جویی به همراه دارد
تغییر ساعت رسمی کشور قطعا بین ۱ تا ۲ درصد صرفه‌جویی به همراه دارد

  سخنگوی صنعت برق با اشاره به صرفه‌جویی بین ۱ تا ۲ درصدی برق طبق محاسبات علمی گفت: در سال آینده اگر مثل هر ساله تغییر ساعت رخ ندهد منجر به افزایش مصرف و مشکلاتی برای تأمین برق خواهد شد. در روزهای گذشته زمزمه‌هایی مبنی بر طرح عدم تغییر ساعت رسمی کشور از مجلس شورای […]

 

سخنگوی صنعت برق با اشاره به صرفه‌جویی بین ۱ تا ۲ درصدی برق طبق محاسبات علمی گفت: در سال آینده اگر مثل هر ساله تغییر ساعت رخ ندهد منجر به افزایش مصرف و مشکلاتی برای تأمین برق خواهد شد.

در روزهای گذشته زمزمه‌هایی مبنی بر طرح عدم تغییر ساعت رسمی کشور از مجلس شورای اسلامی به گوش رسید. استدلال آن‌ها نیز این بود که این طرح تأثیر بر مصرف برق کشور ندارد و بر ساعت بیولوژیک انسان اختلال ایجاد می‌کند.

در همین رابطه مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور گفت: در مورد تغییر ساعت رسمی کشور تاکنون پژوهش‌ها و تحقیقات متعددی از جانب صنعت برق، مرکز پژوهش‌های مجلس و مراکز علمی منتشر شده و به نوعی در همه آن‌ها اذعان شده که در صورت تغییر ساعت رسمی کشور، دو تأثیر مهم اتفاق خواهد افتاد.

وی افزود: اولاً بر پیک مصرف تأثیر خواهد داشت که ما عمدتاً پیک مصرفمان در شب اتفاق می‌افتد و تأثیر دوم آن بر مصرف انرژی است. رجبی مشهدی ادامه داد: در هر کدام از پژوهش‌های مذکور، درصد صرفه‌جویی بسته به نوع محاسبه و سال‌های مختلف متفاوت است ولی می‌توان ادعا کرد که حدود ۲ درصد در اوج مصرف و ۱ درصد در مصرف انرژی تأثیر دارد. سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه میزان تأثیر تغییر ساعت بر مصرف برق در هر سالی متفاوت است و آمار و مقالات علمی آن در دسترس است، افزود: در حال حاضر نیز حدود نیمی از کشورهای جهان ساعت خود را تغییر می‌دهند، حتی برخی دوبار در سال انجام می‌دهند و برخی بیش از یک ساعت انجام می‌دهند تا بیشتر از نور طبیعی روز استفاده شود. این کار از دیرباز نیز سابقه داشته و زمانی که برقی در کار نبوده، به منظور صرفه‌جویی در مصرف شمع ساعت خود را تغییر می‌دادند.

وی تصریح کرد: یک جنبه دیگر این کار این است که در مناطق گرمسیر ساعت کار یک ساعت زودتر شروع می‌شود و یک ساعت و نیم زودتر خاتمه میابد. بنابراین اگر مثل هر سال اصلاح ساعت صورت بگیرد، این به معنای دو ساعت صرفه‌جویی است؛ گویی که ساعت کاری را بین ۵ تا ۱۲ آورده‌ایم.

رجبی مشهدی با تأکید بر اینکه کاهش بار سرمایشی ادارات میزان قابل توجهی صرفه‌جویی را رقم می‌رند، افزود: افزون بر این نکته در سال ۱۴۰۰ ما با خشکسالی و تأمین برق و ناترازی شبکه نیز مواجه بودیم و در سال آینده اگر مثل هر ساله تغییر ساعت رخ ندهد منجر به افزایش مصرف و مشکلاتی برای تأمین برق خواهد شد.

 

 

توزیع هرگونه اقلام و هدیه به مناسبت ایام عید ممنوع است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با توجه به در پیش بودن ایام پایان سال، رویه نادرست برخی شرکت‌ها در توزیع اقلام و بسته‌هایی در قالب هدیه عید به افراد خارج از سازمان ممنوع است.

حجت الله عبدالملکی تصریح‌کرد: اعطای هر گونه هدیه، بسته و احیانا کارت هدیه، سکه یا وجه نقد و امثال آنها به افراد خارج شرکت‌ها و سازمان‌ها ممنوع است.

وی تاکید کرد: لازم است مدیران صندوق‌ها، سازمان‌ها و بانک‌ها و همه شرکت‌های زیرمجموعه اکیدا رعایت این موضوع را پایش و با موارد تخلف، برخورد و موضوع را به مراجع نظارتی گزارش کنند.  وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه‌داد: اعضای هیات مدیره منصوب یا منتخب زیرمجموعه های وزارت متبوع (به صورت نماینده شخص حقوقی یا منتخب مجمع) مکلفند بلافاصله این موضوع را به هیات مدیره و مدیرعامل شرکت‌های محل تصدی خود اطلاع‌رسانی کرده و به صورت مکتوب درخواست کنند که این موضوع رعایت شود.

وی خواستار آن شد تا به عنوان سهامدار عمده، از حسابرسان مستقل و بازرسان قانونی شرکت‌ها تقاضا شود ضمن الزام شرکت‌ها به افشای این موضوع در یاداشت‌های همراه صورت‌های مالی، عدم رعایت آن را در گزارش خود درج کنند.

 

مافیا مخالف حمایت از کشاورز است 

مدیرعامل شرکت دخانیات گفت: مافیا مانع حمایت ما از توتون کاران و تنباکوکاران است، اما ما از این بخش حمایت ویژه خواهیم کرد. محمد شیخان در مراسم رونمایی از بسته حمایتی شرکت دخانیات از کشت‌کاران توتون و تنباکو اظهار کرد: توتون کاران و تنباکوکاران عضو خانواده دخانیات بوده‌اند، پس چه اتفاقی افتاد که جدا شدند؟ تفکری وارد کشور شد که با ریل گذاری غلط و طرح فریب، بنگاه‌هایی را وارد کشور کرد و آنها فهمیدند که قدرت شرکت دخانیات کجاست و به آن ضربه زدند.

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران افزود: سال ۸۱ دو شرکت بزرگ سیگار به کشور وارد شدند و امروز بیش از ۷۵ درصد از سهم بازار سیگار را در اختیار دارند. در واقع این شرکت‌ها نه تنها بازار را تسخیر کرده‌اند بلکه کشت تنباکو و توتون را تاراج کردند تا واردات داشته باشند. وی با بیان اینکه صحنه رقابت بسیار پیچیده است، گفت: ما با این مافیا مبارزه خواهیم کرد؛ اقتصاد کشور در ناکارآمدی، نفوذ و تحریم گرفتار شده است. ما تحریم داخلی، ناکارآمدی و نفوذ را می‌شکنیم.

شیخان گفت: ۲۰ هزار خانواده کشاورز به کمتر از دو هزار رسیده است، چگونه توقع بازگشت برکت به این صنعت را دارید؟

وی بیان کرد: تغییر وضع موجود سخت است، زیرا عقب افتادگی‌های زیادی داریم و فرصت‌های زیادی را از دست دادیم و صحنه را به دیگران واگذار کردیم، اما حالا باید صحنه را باز پس‌گیری کنیم. وی گفت: در تنباکو و توتون ظرفیت صادراتی داریم اما به این حوزه توجهی نشده است. در چند سال گذشته هیچ تغییر قیمتی نداشتیم. از این رو برنامه داریم که سطوح قیمتی خرید گیاهان دخانی را در سال آینده افزایش دهیم و این افزایش از ۶۰ تا ۱۰۰ درصد به نفع کشاورز خواهد بود البته خرید تضمینی نیز انجام خواهیم داد. مدیرعامل شرکت دخانیات ایران گفت: کسانی که از واردات توتون و تنباکو نفع می‌برند مانع حمایت ما از این صنعت هستند. اما ما به صورت جدی از این حوزه حمایت خواهیم کرد و البته تاکید داریم که حوزه کشاورزی با تکنولوژی پیوند بخورد و تمام فرایندها به صورت مکانیزه دنبال شود تا کیفیت نیز افزایش یابد.